Kış yaklaşıyor ve bizim raflarda zencefil yerini alıyor.
NASIL KULLANIYORUZ?
- Tazesini alıp soyup çiğneyebiliyorsanız 10 numara. Gözlerimden yaş gele gele çiğnedim bu sene ilk kez ve tatil öncesi hastalıktan kılpayı kaçmıştım.
- Kaynar yapabilirsiniz. 1000 derde deva. YAPILIŞI
- Sabah sabah zencefil:Macun kıvamında olacak şekilde zencefil ve balı karıştırınız. sonra yiyiniz.İsterseniz biraz limon sıkınız.
- Bu zencefil boğazımı yaktı: Tamam bu karışımı kaşık kaşık yiyemiyorsanız içine bolca ceviz kırınız. Tatlı havası veriniz daha çok yiyebilirsiniz.
- ÇAY yapabilirsiniz. Elma kabuklarını kalın kalın soyunuz. Tarçın çubukları, 2 dilim kabuklu limon ile içme suyuda koyarak kaynatın. İyice kokuları etrafa yayılınca bir bardakta karıştırdığınız zencefil bal karışımının üstüne dökünüz. Karıştırınız . Damak zevkinize göre limon ve taze nane ekleyiniz.(çocuklara soğutup verebilirsiniz)
NOT: Galiba ruhuma köyün kocakarısı kaçtı:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder