26 Şubat 2009 Perşembe

4 AYLIK KUZEY TAN İLE OYUNLAR




İlk günlerimizde devamlı uyuyan oğluma bakıp bakıp "ben nasıl oyalayacağım" bunu demiştim.
Kuzey Tan doğmadan önce kuzenlerimi yeğenlerimi okadar iyi oyalardım ki anneler hep memun kalırdı benden. Peki Kuzey Tan ı nasıl oyalayacaktım.
  • İlk aylar oyalama diye birşey yok. Tek bildiği emmek.
  • 1.5 aylık olunca koşarak ışıklı şarkılı oyuncak aldık fakat ilgi göstermedi. Hatta kafasını yana çeviriyordu. görmek istemiyor gibiydi.
  • Arkadaşlarım oyuncak eldivenler kuklalar aldı. İzliyordu ama kısa süreli.
  • 2.5 aylık süper bir değişim oldu. Işıklı oyuncağı ile 15 dakika oynuyordu.
  • Oyuncak eldivenler gülüyordu.
  • Renkli sesli topu havaya atıyordum izliyordu.
  • En sevdiği oyuncak ellerimdi. ellerimi hareket ederek konuşunca ellerime kilitleniyordu.
Bugün 4 aylık ve en sevdiği oyunlar.
  • ANNENİN ELLERİ: ellerimle kuş taklidi, geyik, böcek, köpek, ayı gibi o an aklıma gelen hayvan taklidi yapıyorum. (gerçeği ile alakaları yok.) Sonra havadan şarkı söyleyerek yüzüne doğru geliyorum. Şarkı susam sokağından bir zaman duyduğum bir melodi. "dağdan bir böcek geliyor döne döne" diye ellerimle yüzüzne yaklaşıyorum.
  • ANNENİN ÖPÜCÜĞÜ:"Nerede, nerde Kuzey Tan'nın elleri nerede" diyerek ellerini öpüyorum. "Nerede Nerede Kuzey Tan'nın ayakları nerede" diyerek ayaklarını öpüyorum. Kahkahalar karışıyor öpücüklerime.
  • PLAYSCOOL:2'li egzersiz ile başbaşa bırakıyorum ve kendi kendine oynuyor. Sırt üstü 30 dakika oynayabiliyor ama yüzükoyun 10 dakika. Sıkılınca, kaldırıyorum asılı oyuncaklara başka oyuncaklarda asıyorum böylede sırt üstü 10-15 dakika daha oynuyor.


  • DANS: Mama sandalyesinde kemerini bağlayıp, ellerini tutup şarkı söyleyip dans ediyoruz. Şu aralar en sevdiği BADEM'den " Sen Ağlama".
Hergün yeni oyunlar uyduruyorum tepkisine, ilgisine göre oyunlar değişiyor. İlerde umarım bu yaptıklarımı çatlaklık olarak değerlendirmez.

7 yorum:

  1. oooo daha neler bulacak kendine oynamak için kuzey bey, kumandalar cep telefonları mouse lar..bizim yegane oyuncaklarımız oldu bunlar nereye saklayacağımı şaşırıyorum:)o kadar oyuncak koyacaksın önüne o yine bildiğini okuyacak:)

    YanıtlaSil
  2. maşallah kuzucuğa annesi nasılda tatlı benim oğlumda tam üç ayını doldurdu dün, aynı şeyleri bizde yaşıyoruz beni en mutlueden şeyde artık beni tanımışolması ve görmesede sesimi duyduğunda hemen gel yanıma dercesine ağlaması

    YanıtlaSil
  3. "BirBen" dediğin gibi oğluşumda da var o potansiyel. kumandaya telefona kötü kötü bakıyor. Bir de bilgisayara taktısu günlerde.Yan yan seyrediyor. Toprak abisi öğretirmi bunları nasıl kurcalıyacağını??

    YanıtlaSil
  4. "eviminnuru" atahan da maşallah.
    Ben de bana bakışlarına hasta oluyorum Kuzey Tan nın.Gözlerimin en derin noktalarına bakıyor. Sanki gözlerimden kalbimi görüyor gibi.İnanılmaz bir mutluluk.

    YanıtlaSil
  5. Maşallah çok tatlısınız.allah nazardan korusun.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler İkiz annesi sDilek bende sizin Blogta uğur böceklerinizi görünce keşke benimde ikizlerim olsun dedim. ikiside birbirinden tatlı.Maşallah onlarada

    YanıtlaSil
  7. maşallah çok tatlı bebeğiniz..benim oğlumda bu yaşlarda iken aynı böyleydi..benim oğlum uyku setindeki figürlere güler onlardan gözünü ayırmazdı..sizide bize bekliyoruzz...

    YanıtlaSil