29 Mayıs 2009 Cuma

7 AYLIK KUZEY TAN


7 aylık 9 kilo 70 cm boyuda neşesi yerinde bir bebek. Anne sütü ile büyüdü. 4. aydan itibaren özel ev yapımı meyve suyu içti. 6. aydan itibaren yoğurt, sebze çorbası yedi. Bu ayda kahvaltıya başladı. Yoğurtları meyveli. Çorbaları daha çeşitli.Peyniri sevmedi ama çorba ve yoğurt hastası.

6.aydan 7. aya geçerken birden Super MARIO moduna geçti. Emekleme denemeleri hızlandı. geri geriden ileri atılım gösterdi. Eğer elektronik bir eşya görürse saniyede bir metre gidiyor hemde ileri doğru.

Bir yerlere tutunup ayağa kalmaya çalışıyor. Yatağında ayakta yakaladık 2-3 kere. Yanımda yatarken bana tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. 3-5 sn duruyor. Şınav çekme pozisyonu alıp o pozisyonda uzun süre kalıyor. (evde sanki askeri eğitim var.)

Çok hareketli. Önündeki engelleri aşıyor. Yatağımdan düştü ama engel olarak koyduğum yastığın üzerine.

Ben işe giderken arkamdan ağlıyor. Asansörden 2-3 kez dönüyorum. Durumu anlatıyorum. İş dönüşü, beni görünce kucağıma hemen almazsam çok kötü ağlıyor.

Oda da yanlız kalmak istemiyor. Alışsın diye "ceecee" oyunu oynuyorum. (ceeecee sürelerini uzatarak işimi yapıyorum).

Geceleri uyanmadan uyuyan bebeğim artık 2-3 kez kalkıyor. kucağıma alınca hemen susuyor.

Babasına hayran.

Banyo yapmaktan çok mutlu oluyor. Aqua Pod çok kolaylık sağlıyor bize. Tabiki etrafında da bir sürü "vak vak" diyen ördek dolanıyor.Oğlum o ördekleride yemeğe çalışıyor.

Ayaklarını emiyor. Giyinmekten soyunmaktan hoşlanmıyor. Hep çıplak kalacak (resim böyle bir hikayeden)

10 yorum:

  1. maşallah sana yakışıklı.ama erken yürüyecek diye çok da sevinme annesi; inan emeklemelerinin artması bile, evdeki herşeyin yerinin değişmesi demek oluyor.bilinçsizce ne varsa çekiveriyorlar tepelerine elleriyle !... Allah analı-babalı büyütsün inşallah.benim kızım da maşallah çok hareketli ve TOMBUL =) bebeğimizi emanet edebilecek kimseyi bulamadığımız için; ben işe başlayamadım.şu arkadan ağlama olayı olduğu için de; hiç gidesim de yok açıkcası ... Hepimize Allah kolaylıklar ve sabır versin inşallah ...seni de bekleriz blogumuza :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın annesi...Keyifle okudum, gözümde ceeee ler canlandı :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mine aslında değin gibi bir ilerleme göstereceğinden seviniyorum. Başımıza gelecekleridüşünüp korkuyorum.Biz bebeğimiiz babannesine emanet ettik. Super anlaşıyorlar.
    Tuğçe, Ceeee ye alışırmı bilmemem oğluşum ama ben dudak bukup ağlamasına alışamıyorum.
    Yorumlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsın annesi. Denizle araları çok az Denizde emekleme moduna geçti ama henüz olayı çözemedi demekki yakındır çözmesi. ozaman vay halimize. onlar önde biz arkada evde dolanacağız. zayıflamama yardımcı olurmu acep:)
    keşke anneanne babanne yakın olsada bizde bıraksak. yaz sonu bakalım iş ve bakıcı bulabilirsem bende başlayacağım ama çooookk zor olacak::(

    YanıtlaSil
  5. maşallah kuzey çok çabuk ilerliyor..şeker oğlan ısırırım o yanakları.. sevgiyle....

    YanıtlaSil
  6. Saolun Toprak ana,Sevgi ve sibel.

    Sevgi zayıflamama yardımcı olacaksa ben bu gece yürütürüm Kuzey Tanı.
    Toprak bizi bir görsün bu sefer kesin severken haşat eder Kuzey Tan'ı
    Sibel Kuzey Tan'ın şekerliklerini yazıyoruz öyle gözüküyor. Ben diğer şeyleride yazayım da.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah diyorum, ne güzel büyümüş sevimli şey...

    YanıtlaSil
  8. selam iadei ziyarete geldik
    görüşmek dileğiyle:))

    YanıtlaSil
  9. Kuzey Tan, piiişt, azıcık az emekle de annen biraz bloga giriş yapsın:))

    YanıtlaSil
  10. saol özgür. bende şaşırıyorum. Çok buyudu.
    hoş geldin oğlusunun annesi:)
    Vallahi sarıçizmeli iş güç ev kuzeytan gerçekten yazmaya halim ve sabrım yoktu. aklım hep dolu. fotograf makinam dolmuş.Senin için yazdım birşeyler ama eski resim koydum ve çok eğlenceli olmadı. umarım beğenirsiniz.

    YanıtlaSil