5 Haziran 2009 Cuma

Kuzey Tan Sözlük 2:



7 aylık olmak: Galiba buyumek. Artık annem babam gibi buyuk olmak için uğraşıyorum. Ellerim ile ayağa kalmak için çabalıyorum vee kalkıyorum. Yastıklar var yerlerde. Bende onlara tutunup kalkıyorum. Yakında, benden kaçamayacaksın anne, yetişeceğim sana. Arada konuşuyorum bir kaç şeyi dediğim zaman evdekiler seviniyor. Çılgın bunlar. Bakın nasıl sevinecekler. "bababababababa"
Anne:Darılmasın ondan başlıyayım. Artık süt işini aksatıyor. Bir kaç kez beni bırakıp şehir dışına gidip gelmiş. o yüzden öğlenleri süt servisi yapılmadı bana. Bu arada şehirdışı nasıl bir yer bilmiyorum. umarım orada süt servisi vardır.
Baba:Adamım super. Akşam eve gelince çok seviniyorum. Hep kadınlar arasında olmuyor. Babamın super oyuncakları var.
Babanne: Süt vermiyor ama super yemekler veriyor bana. Özel hazırlanıyor. Hergün beni gezmelere götürüyor.
Elektronik eşyalar: baba oyuncakları bunlar işte. sen oyna, ben oynamam o cıngıl dıngıl kuplerle toplarla. ben o elektronik eşya olanları istiyorum.
Düşmek: Tamam herşey güzeldi de bu nerden çıktı. Canım acıyor. Engel olamıyorum. hergün sağa sola yıkılıyorum. hooooop şimdi düşüyorum.tutun beni.
Ayaklarım: ellerimin benzeri ama zorluyor beni. tadı güzel olan şeyler ayaklarım. hemde 2 tane. em em bitmez.
Ayakkabı:Çok sevdiğim oyuncağım. Hem de hep birbirinin aynısı iki tane alıyorlar. Beni sevindirmek için heralde. arada sevdiğim ayaklarımı kapatıyorlar. buda "ceeecee" oyunu heral. Bende sokakta ayakkabımı çıkartmaya çalışıyorum. annem bağırıyor. " o ayakkabıları birbirine sürtünce ateş çıkmaz. sürtme birbirine ayaklarını." diyor. Geçen en sevdiğim ilk hediyem olan ayakkabımı kaybettim. Bulursanız, bordo beyaz NIKE o benimdir.
Süt: Evet fena sayılmaz ama ilk günkü mutluluğu vermiyor. ama tiryakisi oldum heral onsuz uyuyamıyorum.

4 yorum:

  1. yazını okudum ve denize dönüp bak yaşıtların ayağa kalkıyomus sen daha emekleme çalışmasındasın daha oda olmadı devrilip duruyosun.
    ayrıca evet ayakkabıları çıkarıp ısırmaya bayılıyor bu modeller bende anında ikisinide çıkarıp hooop çantaya. okadar beğenerek alıyoz bide atacak orda burda:)

    YanıtlaSil
  2. Kuzey Tan bebeği siz 21 Ekim doğumlular neden böyle ısırmalıksınız bakiim.

    YanıtlaSil
  3. Evet toprak ana ben böyle düşündüklerini hatta neler neler söylediğini düşünüyorum. (eskidende sokaktaki kedileri, konuşmasını duymadığım 2 uzaktaki insanları konuştuururdum. şimdiki oyuncağım daha tatlı)
    Sevil Deniz de sana derki "anne sor bakayım o Kuzey Tan a dişi varmıymış. Tabiki yokmuş. Gelmesin yanıma ısırırım"
    Sarı çizmeli bence 21 ekimde doğanları şekere batırmışlar:))

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışıklı çookk:)

    YanıtlaSil