10 Ağustos 2009 Pazartesi

YARDIM: DİŞ BUĞDAYI


Ani bir kararla cumartesi diş buğdayı yapmaya karar verdim ve ne yapacağımı bilemiyorum.Ne zaman hazırlanacağım onu hiç bilmiyorum.

Offf eskiden ayları yılları planlayan ben artık anlık yaşıyorum.

Yardım edin arkadaşlar. Ne yapmalıyımmm. Bloglarınızı kurcalıyorum.

6 yorum:

  1. benim kızım dişleri 10 ay bitişinde çıkardı ve yazlığa gittik.gelişimiz de doğum gününe denk geldiği için diş buğdayı (hedik denir) yapamadım üst üste olmasın diye ...
    ama yapman gerekenler buğdayları haşlamak ve nohutları da, karıştırıp servis tabağına koymak.bir tas toz şeker, bir tas şekerleme, bir tas ceviz-fındık-fıstık, bir tas lokumlar falan koyacaksın yanına.onlarla karıştırılıp(isteğe bağlı herkes istediğinden karıştırır) yeniliyor adeti öyleymiş.ben de muş'lu komşumdan öğrenmiştim.amaç çok çeşit,bereketli ve sağlıklı olsun dişler diye =)
    neyse işte yanında bizim adetlerden diş buğdayı pastası,kurabiyeler,çerezler,meyve vs... süsleyebilirsin masanı.bu kadar işte ...
    Buğdayda bir şey yok vallahi,doğum günü çok yorucu,siteye ekleme yapamadım bile adam akıllı,küçük not düştüm o kadar ... kolay gelsin =)

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    benim kızkardeşimize yaptığımız diş buğdayı ile ilgili hazırlıkları
    http://zencefilorganizasyon.blogspot.com/search?updated-max=2009-06-15T06%3A38%3A00-07%3A00&max-results=7 görebilirsin.
    çok eğlenceli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Canım benim blogda diş buğdayımızla ilgili sadece görüntü koymuşum.Detaylara girmemişim.Ama sana kısaca anlatayım neler yaptık.Buğday ve nohut haşlandı.Ayrı ayrı.Diş buğdayı ayrı satılır haberin olsun daha çabuk pişsin diye sanırım.Birde akşamdan ıslat sen.Ertesi gün erkenden pişir.Süslemelerinide hazır et.Minik şekerler, ceviz,fındık v.s.İlla ki üstüne toz şeker.ben haşhaş ezmesini de çok severim üstünde.kendi ikramlıklarını da hazır et.Börek, çörek, pasta ne istersen işte.
    Tören sırasında bir tepsi üzerine makas, kuran, kalem, kitap, altın v.s.koy.Çocuk hangini alırsa güya o mesleği seçermiş.Eğlence oluyor.haa birde müzik tabi oynamak açısından.Şimdiden kolay gelsin ve tebrikler.
    Bundan sonra doğumgünü var sırada.
    İnşallah damatlık hazırlıklarını da hep beraber yaparız kuzumun.

    YanıtlaSil
  4. Ay ben de yapmadım daha şu olayı.hamileyken mutlaka yaparım derdim,annem bize yapmamış ama kayınvalidem çocuklarına yapmış,eşimin ablası kitap almış eşim kalem,cidden biri yazmayı sever biri okumayı.hani gelecekteki meslek seçimi açısından bakmıyorum da belki tuttuğu şey üzerine siner:)aman saçma ama işte eğlenceli.ben de yapacağım senin sayende okuyup öğreniyorum sağol:)))

    YanıtlaSil
  5. Merak etme annenlerle hepbir elden halledersimiz:) Bizim öyle olmustu. ama çok yorulmustuk, diş buğdayı oastamız bir gece önce 1.30da bitmişti. Benim blogdada detaylı fotolar var.Diş şeklinde kurabiyelerde yapmıstık kardeşimle. Bende diş şeklinde kurabiye kalıbı var, istersen verebilirim kurabiye yapabilmen için. gerisi pasta börek çörek. Ben dşiş buğdayı denen şeyin nazır hazırlandığını bilmiyorum ama, annem hazırlamıştı.
    Kolay gelsin ,fotolarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. çok sağolun arkadaşlar.
    Bakalım nasıl olacak yetişecekmi.
    Pastayı ellerimle yapıcaktım. daha önce hiç yapmadım. o yüzden bu seferlik erteledim.
    Mine, bende doğum günü ile yakın olmasın diye acele ile yapıyorum.
    Esra, süpermiş zencefilorganizasyon.
    dilek iyi hatırlattın ben birde ilginç objeler toplıyayım:)
    Birben; bende hiç bilmiyordum.Bizde yoktu böyle birşey. sırf eğlence için istiyorum. Eve nasıl sığacağız bilemiyorum:(
    Sevil; sizinki superdi hatırlıyorum. Tekrar bulamadım blog unda ama. Kalıp teklifin için teşekkürler.Kurabiye konusunda beceriksizim. kesin o dişler dökük olur benim:(( Ben normal top şeklinde yapayım:))

    Elleriniz dert görmesin arkadaşlar.

    YanıtlaSil