10 Ekim 2009 Cumartesi

DOGUM GUNU

"Büyümek" kelimesinin peşinde koşardım bir zamanlar. "Anne 8 olunca büyümüş mü olacağım" 8 oldum yok daha büyümemiştim. "Anne, 12 olunca mı?" yoo 12 yaşında da büyümedim. "15?" cık olmadı " 16?, 18? 21??" sonuç yooooo. sonra kaçtı ipin ucu. Sonra, hep 32 yaşı bekledim. Hep 32 yaşım için planlarım vardı. Oldu da. Anne oldum. Şuan 33 oldum. Büyüdüm mü? Bilmem size sormalı:)





Ee neler yaptım. Sabah şarkılar söyleyerek gittim işe. "gördün mü 33 oldum.lay lay layylaaa" Sonra iş, güç, stres unuttum doğum gününü. Arkadaşlarım öğle yemeği için eve gitmememi beni yemeğe götüreceklerini söylediler. Kuzey Tan sütsüz kaldı:((( Güzel bir yemek yedik.
Öğleden sonra sızlayan göğsümle işin içine dalmış, normalde benden kaçmayan süpriz hazırlıkları görmemişim. Hatta elinde pasta tabakları ile dikilen arkadaşımı bile farketmemişim. Kaçar mıydı benden. artık nasıl çalışıyorsam. Saat 15:30 çay molasında odaya dalan benim ekibin sesi ile irkildim. "saat kaç, kimin doğum günü" diye. pasta dışında, kekler börekler kuarbiyeler yapmışlar elleriyle. Superler.

Akşam babacık İstanbulun alt üst olan trafiğine takılıp saat 19:30 da anca ulaştı.Hazırlan çık saat 20:30 da anca yemeğe cıktık. Çok güzel bir akşam yemeği sonrası eve döndük. Kuzey Tan da efendi efendi takıldı. Çocuk odasına götürdüm. Kızlar "bırakın siz yemek yiyin" dediler ama oradaki koşuşan birbirini iten çocuklara güvenemedim. Bakıcı ablaların ilgisi gerçekten çok iyiydi. Bir dahakine söz bırakacaım size.Superdi herşey.
Çıkışta biraz turlardık. Aslında biz Anadolu yakasına alışamadık. Bu sebepten "Hadi kaybolalım" diyoruz ve kayboluyoruz. Sonra hep Erenköy den çıkıyoruz. Bu bir sihir.
Gece şehir dışından kuzenim geldi. Çok sevindim. Dedikodu dedikodu sonunda uyuduk.
Sabah Kuzey tan doğum günü hediyesi saat 08:00 kadar uyudu. Uğraşsam uyurdu ama hepimiz kalktık. Kahvaltıya dışarı. Bu sefer kaybolmadan ama yolu uzatarak Çengelköye gittik. Güzel bir kahvaltı. "Bana bir masal anlat Kuzey, içindeİstanbul olsunn....."

Suprizzzz. Kimle karşılaştık. Deniz ve Sevil ordaydı. Kuzey Tan ı deniz kıyısına götürürken sanki tanıdık bir sima görmüş gibi oldum. Sonra bakındım göremedim. Masaya dönünce gördüm ama emin olamadım Sevil'den. Deniz uyuyordu. Denizi görebilseydim hemen tanırdım. İlerledim, konuştuk. İlginç bir duygu. Hep bebeklere bakarım yüzlere bakarım ve ilk defa bir blog annesi ile tanıştım. (eski tanıdıklar hariç)Ayrıca biz Sevil ile oyun grubu için haftaya buluşma ayarlamaya çalışırken oldu bu tesadüfi buluşma.Haftaya görüşürüz Deniz.


Kahvaltı sonrası, babacık beni "oyuncak müzesine" götürdü. Artık yaşlandığımı mı anlatmak yoksa çocukluğuma geri döndürmek, oyuncaklarla yaşadığım mutlulukları tekrar hissetmem için mi bilmem. Kuzey Tan da çıldırdı.
Ay durun sıkılmayın bitmedi.Kısa keseyim. Akşama bizim üniversiteden arkadaşlar süprizzzz. Aslında hangi dakika karşıma çıkacaklar diye bekliyordum. Bugun mü, yarın mı, öbür gün mü? Suarada mı, burada mı? Beklemedeydim. Ama beklemediğim bir an baskın yaptılar.iyiki pijamaları mı giymemişim.Tekrar pastalar mumlar.
Gün bitti suprizlerde bitmiştir heralde:)))Kuzenler evi topladı, şuan balkonda şarap içiyorlar. Ben süt veriyorum diye vermediler. Ayıp ayıp:(( Hani doğum günü çocuğuydum.
Yeni bir yaş 33. Bakalım neler olucak.

6 yorum:

  1. Ne güzel, bol sürprizli geçmiş... Doğumgünün kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. daha nice booool surprizli yaşlara inşallah,biriciğin Kuzey Tan ve biricik eşinle =)
    Ama surprizlere takılıp unutma miniğimizi, olmaz öyle,süt saatlerini aksatmayalım annesi, o daha velet, büyüyecek, o da sana bakacak dimi ama =)

    YanıtlaSil
  3. hmm ... bu arada izleyiciniz olarak, bizim bloğumuza da bekleriz yakışıklımızı =)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel dolu dolu,süprizlerle geçirmişsin gününü..Doğum günün kutlu olsun
    Kuzey tan ın da 33. yaşını kutlamak üzere inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. umut ege ve kuzey tan, doğumgünü provalarından sonra aslına hazırlardır artık değil mi:)

    iyi ki doğduk iyi ki doğurduk:)

    terazi karesi ilan ediyorum bizi:)

    YanıtlaSil
  6. Doğum günün kutlu olsun tekrar Fatmacım. Benim içinde süpriz oldu. Kuzey Tan'ı gördüm ve eşime aa Kuzey tan dedim. O kim dedi anlattım:) ama acabamı o daha tombikti diye düşünürken sende beni tanıdın:) Çok ilginç bir duyguydu internet ne büyük bir alem :) Dünyada gitgide küçülüyor sanki. Birde birbirimiz tanıyormusuz duygusuda çok güzeldi. Ben seni ve oğlunu daha önceden tanıyorum sanki sende bizi:)

    YanıtlaSil