17 Kasım 2009 Salı

Bahar Dalları


Dizi izlemeyi pek sevmem. Neden bu dizi derseniz tabiki tanıdıklar olması olabilir ama sadece başlangıç için.Şuanda kaçırmadan izlemek istiyorum.  Saatide uygun Kuzey Tan uyuduktan sonra başlıyor.
Ne var bu dizide. Belkide bir anne için en kötüsü var. Dizilerin beni üzenininden hiç hoşlanmam ama bu tam ciğerine işliyor ve 5 dakika içinde yine yüzünüzde küçük bir tebessüm yaratıyor. Dizide hüzün, mutluluk, değişik aşklar, azda olsa polisiye (umudum artması) var. Karışık bir dizi gerçek gibi.
Peki izlemeyenlere neler olddu anlatayım. Bir anne kız. Kız konservatuarda okuyor. Baba küçükken kan davalılarından dolayı ailesini terketmiş ama uzaktan izlemiş. Kız burs kazanıp Tunusa gidecek rakibi ünlü bestekar bir ailenin kızınıyken hemde. Eve dönerken kapıda zile bastığında annesi megafonda kızının sesini duyarken kızı bir cinayete kurban gidiyor.Kızı organlarını bağışladığından organlar 4 kişide hayata devam ediyor. (normal türk dizisi olsa bu bölüm 6 bölüm sürerdi burda 2 bölüm başında olay bitti)
Anne bir butik otel işletmecisiydi. Kızının ölümü üzerine evine kapanıyor. organları alan 4 kişi kızın babası tarafından bir araya getirilip annenin arkadaşı sayesinde oteli tekrar canlandırıyorlar. Anne farkında değil olayların. Öğrendiğinde tekrar yıkılıyor. Hadi geri kalanını siz izleyin.
Organ bağışına tekrar dikkati çektiği için çok önemli bir dizi olduğunu düşünüyorum. Oyuncular kaliteli, her hafta önemli konuk oyuncular ve müziği ciğerine işliyor.

6 yorum:

  1. az önce tv nin önüden geçerken, sumru yavrucuğu ve dizinin ismini gördüm. üstüne de postunu. bişi oldu bana bu sene, dizi izleyemiyorum:(

    YanıtlaSil
  2. Bu diziyi hiç görmedim ama rgan bağışı deyince benim için akan sular durur.Önemini çok iyi anlayanlardan biriyim.....Allah kimseye yaşatmasın:(

    YanıtlaSil
  3. Itiraf ediyorum ilk iki bolumde bogur bogur agladim
    Cok seviyorum bu diziyi
    Sumru Yavrucagin oldugu dizi seyredilmez mi zaten

    YanıtlaSil
  4. bu aralr aşkı memnuyu bile( favori dizim) izleyemiyorum böyle bi dizinin olduğundan haberim bile yok ama konu dikkat çekiciymiş. nerde kaçta bi bakayım
    Sağol valla hep çoluk çocuk derdini yazıyoruz ne iyi ettinde böyle bi post yazdın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Selam!
    Taşındığımızdan beri bağlantım yok, yorum bırakamadım, önce bir selam vereyim dedim...:)
    Bu diziyle ilgili birşeyler yazmadan geçemedim.
    Annem izliyordu ilk bölümlerini (mecburen biz de)Biz birkaç bölüm kaçırmışız; malum kız ölmüş vs...Eşime sordum hayret dolu gözlerle 'Aaa yazık! Sahiden o kız öldü mü?'
    Biraz da inanamadım sanki öykü O'nun üzerine kurulmuş gibiydi ilk başta...Cevap süperdi...
    'Olsun hayatım, bir güzel kız gitti, yerine birkaç tane birden geldi!'
    Oof of :)

    YanıtlaSil
  6. selam arkadaşlar. Sarı çizmeli dizi izlemek bize lüks. Sinemaya gitmek şaun dahada lüks.
    Betül bencede kimseyi bekletmesin böyle bir şey için.
    Yeliz bende bende ağladım. Yeni anne olmuş birine izletilir mi bu dizi.
    Yasemin bekleriz senide .....
    Tuğçe hoş geldin. Bizde de eşim aynı şeyi söyledi. 1. bölümde kız öldü dizi bitti. Ne olucak şimdi diye.Sizin hikaye daha güzel ama.

    YanıtlaSil