7 Kasım 2009 Cumartesi

BEBEĞİM İÇİN


Gıdalar üzerine neler konuştuk neler. Suanda her kanalda GDO var. Daha ilk defa duyan insanlar panik halde. Medya sanki ilk defa duydu. GDO hiç gelmemiş ilk kez gelecek sanki. Birileri herkesin aklını karıştıracak sonra asıl konular dağılacak. Zaten bu GDO olayı da yakında unutur kaşık kaşık yeriz yine.

Daha önce neler vardı konuştuk unuttuk.Tehlike geçmedi halen devam ediyor ama bizde yemeye devam ediyoruz.

-Aflatoksin (yurtdışından incirimiz,fıstığımız, fındığımız geri dönüyor.Annelerin bu ürünleri yediğinde sütte AflatoksinM1 olarak bulunan toksinlerden hiç bahsedilmiyor)

-Pestisitler (soframıza gelince temizlemeye uğraşıyoruz. ...............................)

-Dioksin (gazeteler bir ara yumurtada dioksin. Çöplükte beslenen tavukların yumurtaları için dedi sonra birden unutuldu. )

-Antibiyotikler (ooo bilinçsizce kullanılan hayvanlara antibiyotikler ve etkileri unutuldu. Etlerimiz, ballarımız ,....)

-Aşıdaki civa deniyor. Deniz ürünlerindeki ağır metalleri unuttuk. Arsenik, Civa daha önceden vardı daaa birden yok mu oldu?

-Akrilamit bir ara haberlerdeydi. Birden sustular. 120 C üzerinde ısınan nişastalı ürünlerdeki tehlike birden giderildi mi? Test bile yapılmıyor. Kimsede dikkat etmiyor.
- Bir ara BPA BPA dediler halen en gözde bebek mağzalarında polikarbonat ürünler satışı devam ediyor.


Ben ne yapıyorum? Elimden geldiği kadar çevremi biliçlendirip kullanımına dikkat ediyorum. Günün birinde " Neden ???" dememek için yapıyorum ama bilemediğimiz bilmediğimiz o kadar çok tehlike varki. Kendim için değil bebeğim için doğruyu yapmak istiyorum.
NOT: Bu tehlikelerden konuşan ama sigara içen insanları anlamıyorum. Sonuçları bilinen, zararı asla inkar edilemeyen sigara elinde GDO, pestisit, civa tartışması saçma geliyor. Hergün bilinçli bir şekilde kendini zaten zehirliyorsun. Kimi zaman düşüncesizce bizi bile zehirliyorsun. Bırak diğer zehirlerde sana meze olsun.

5 yorum:

  1. Of nereye gidiyoruz böyle?:(

    Eşimin patronunun,eşimin de zevkle çalıştığı,ekip biçtiği bir meyve bahçesi var.

    Bu sene bahçeyi ilaçlamadılar,kurtlu meyve getiriyor diye söylenmiştim.

    Kurt murt temizle ye,öbür türlü ilaçmı yiyeceksiniz demişti:)

    İçim alanı yedim almayanı yemedim.

    Ama doğru olanı yapmışlar şimdi daha iyi anlıyor insan.

    Tabi tohumlar için garanti veremediler:(

    YanıtlaSil
  2. Birben sen söyleyince aklıma geldi heralde 10 yaşından beri meyveden kurt çıktığını görmedim. Bir kere maruldan tırtıl kıçtı yşil sevimli fotografını cekmiştim. Nasıl ender bulunuyorsa:)))

    Toprak ana , sizin evdeki toprak baba bize eğitim versin asıl. İşin babası o.

    YanıtlaSil
  3. Oğluşum 6 aylıkken gittiğim dr. Hülya sonugür bana şöyle söylemişti,pazarda ezik büzük ve kurtlu gibi duran meyvaları al onlarda ilaç yoktur, maken gibi sutün gibi duran sebzelerden de meyvalardan uzak dur demişti, o günden beri ben de öyle yapıyorum, pazarda adım çürükçüye çıkıcak :)
    ayrıca oğluşum için bu yıl reçeller,marmelatlar , menemenlikler yaptık sırf doğal yesin diye,


    kuzey tan ana :) bloğumda seni bir mim bekliyor :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. YAzına bayıldım ama bir yandan içim acıdı ne yapıcaz biz diye,ciddi ciddi arazi alıp ekip biçmeyi bile düşünür oldum....
    Dip balıklarını tüketmeyi de uzun zaman önce bıraktık.
    Tabii bunlar ne kadar çözüm ,her yer denetimsiz besinlerle dolu....
    Çocuğumun geleceği için çok endişeliyim :(

    YanıtlaSil
  5. Huggies Yıldızlarını Arıyor!

    Anneler,
    Huggies giymiş bebeğiniz ile birlikte çektirdiğiniz fotoğrafınızı websitemize yükleyin,
    Huggies paketlerinde yer alma şansı yakalayın.

    Yarışma adresi www.kucakdolusurahatlik.com


    Anne kucağından esinlenerek tasarlanan bebek bezi Huggies, bebeğinizle size hayat boyu unutmayacağınız hoş bir hatıra sunmak için bir yarışma başlattı.

    Yarışmaya katılmak istiyorsanız, Huggies bebek bezi giymiş bebeğinizle birlikte yer aldığınız fotoğrafı www.kucakdolusurahatlik.com sitesine yüklemeniz yeterli.

    Seçilen anne ve bebekler, fotoğrafları ile Huggies paketlerinde yer alacak ve ayrıca 1 yıllık bebek bezi kazanacaklar. Unutmayın, fotoğraflar son 1 ay içinde çekilmiş olmalı ve bebeğiniz 3 yaşından büyük olmamalı.

    Katılım için son tarih 30 Kasım. Fotoğrafınızı yükleyin, Huggies’in yıldızı olma şansını siz de yakalayın.














    Dünyada ve Türkiye’de Huggies
    Kimberly-Clark’ın dünyaca ünlü markası Huggies’in ilk bebek bezi, lanse edildiği 1978 yılında, esnek yapısı ve farklı tasarımıyla o dönem için önemli bir yenilikti. Yıllar geçtikçe Kimberly-Clark araştırma ekibi hem ürünün emiş gücü ve ergonomisinde önemli gelişmeler kaydetti hem de Huggies markasıyla yenilikçi birçok ürün daha ortaya koydu.
    Bebek ve Çocuk Bakım Kategorisi’ndeki ürünleriyle, bugün birçok ülkede tercih edilen Huggies, 1989 yılında yeni yürümeye başlayan çocuklar için ilk “Pull Ups” / alıştırma bezlerini, 1990 yılında ise Huggies ıslak havlularını piyasaya sundu. Huggies bebek bakım ürünleri (sıvı pudra, şampuan, bebe losyonu, pişik kremi gibi) anne ve bebeklerin yardımına koştu. Ardından, küçük bebeklerin havuz ve deniz keyfini artıran, tek kullanımlık mayo bebek bezi Huggies Little Swimmers piyasaya sunuldu. Türkiye’de de birçok ürünü bulunan Huggies, 2009’da ise bebek ve çocuk bakım kategorisinde yepyeni bir ürün olan Drynites’ı lanse ederek ürün yelpazesini daha da genişletti.


    Detaylı bilgi için Kiraz Halkla İlişkiler’den Gamze Raday’ı arayabilirsiniz. (212) 232 49 02 – 03 gamze@kirazhalklailiskiler.com.tr

    YanıtlaSil