31 Ekim 2009 Cumartesi

TURKUAZOO, DOĞUM GUNU KUTLAMASI, KUZEY TAN


AAAA yine tören. Sabah 7:00 de uyanan oyun isteyen Kuzey Tan bey bu sabah uyanmama kararı aldı. Saat 9:00 da kahvaltıya gidecektik, hadi oğlum :(

Uyandı uyandı.

Bugün babacık doğum günü. O N. teyzeyi arkadaşıyla buluşması için taaaa karşıya götürmek zorunda kaldı. N teyze akşam öyle bir rol kesti ki ben bile gerçek sandım. Sonra baba T. ile buluşmayı önerdi. AAA hiç aklımıza gelmedi. (Öyle diyeceğini biliyordum:)))
Kahvaltı için buluştuk masada bir bir yalanlarımı anlattım. Gelemeyen arkadaşlar için durumu anlattım.

Yalanlar (yalan değil oyunlar)

*N. arkadaşı ile buluşucak.

*T. saat 10:30 da gitmesi gerekior. Çok kalamayacak bizimle.

*Kuzey Tan doktoru cumartesi yokmuş. (baba ısrarla cts doktor randevusu al dedi.)

*Öğleden sonra başabaşa bir pasta keseriz.

*......

Babacık benim doğum günümde oyuncak müzesine götürmüştü bende Akvaryuma:)))
Köpekbalıkları ile birde yüzseydi super olurdu. Yaş 35 ve eşim köpekbalığı ile yüzüyor. Korkutucuda olabilirdi.intikam intikam.

Turkuazoo benim 1993 yıllarından beri hep Istanbulda olmasını istediğim hatta yatırım yapmam gerekse yapacağım birşeydi. (tabiki hiç o kadara yatırım yapamayacağıma göre hayali güzeldi.)Tebrikler yapmışlar.



Gelelim 1-2 izlenimimize:
ForumIstanbul un yanında (altında). ForumIstanbul tamamlanmadığından heryer inşaat ve karışık. Yağmurlu bir havada yürü yürü bu kapı değil o kapı değil sonunda geldik. Personel çok hevesli ve güler yüzlü.


Güzeldi, huzurluydu. Kuzey Tan peşinde koşmaktan anlamadım. Tam anlamıyla da tamamlanmadığını düşünüyorum. Tamamlanınca daha da güzel olacak bence. Sonradan tekrar gitmeliyim.


Gelelim 1 yaşındaki Kuzey Tan a. Mutlu oldu. Özellikle To. ın peşinde dolaşıp onu gözleriyle takipteydi hep. Balıklara hayran hayran baktı. Yemek sanmamıştır umarım.

Tünelde yürüyen platforma hayran kaldı. amaç yere bakmak değildi ama oğlum başı yerde platformu seyrederek dolaştı. Kesin düşüncesi (bir yerlere ulaşmam için beni zorla yürüttüler bak burada teknoloji varmış. Kandırıldım kandırıldım.)

Bebek odası diğer yerlerinki gibi küçücük tıkış tepiş değil. Gerçekten huzurlu havadar ve geniş. Daha içi tamalanmamış ama iki tane sandelye. Üzerine birer şal bırakılmış. 3 alt açma ünitesi (2 si duvar tipi), bir el dezekfentanı, su sebili olan gürültüden uzak huzrulu temiz kokan bir odaydı. Diğer yerlerde küçücük bir çöp kovası olur burada buyuk ve temizdi. Dekor yapılmalı, lavabo şart.

Gelelim babaya:
Babamız Turkuazoo da işe girmek istiyormuş:))) Sadece yüzecek sanıyor kendisini.Çok eğlendi. Çocuklar gibiydi(k). Yapmadığımız yaramazlık kalmadı.


Ay çok yorulduk. Daha doyamadım da . Bir gün Kuzey Tan sız huzuru bulmak için tekrar gideceğim. Daha anlatacak çok şey var ama yoruldum.


28 Ekim 2009 Çarşamba

DOGUM GUNUM

Geçen hafta çok yoğundu.Büyümüşüm hem de tamı tamına 1 yaşında olmuşum. Bir şeyler yakıp yakıp önüme koyuyorlar sonra aynı şarkıyı hep beraber söylüyorlar. Benden birşey yapmamı için bekliyorlar. Sonradan yanan şey sönüyor ve alkışşşşş. İlginç bir tören. Geçen annem içinde yapmıştık buna benzer. Benim pastam daha güzel ama. Bir böcekmiş. Annem yaptı.


1. Kutlama 21 Ekim 2009



Yok bitmiyor bu tören. Haftasonu beni uyutup evde değişiklik yapmışlar. Sevdim bu yeni halini. Renkli renkli süper olmuş.Pasta yapma ekibi kurmuşlar. Gece 4 kişi 4 saatte yapmışlar. Acemi bunlar. umarım 2,3,4... yaşlarımda bu süre kısalır. Bence onlar oyun oynadı o renkli şekerler ile.
Tadına bayıldım ama pastanın. Gerçekten çok güzeldi. Inanmadı kimse onların yaptığına. Aşağıdaki resim delildir.
2. kutlama hazırlık
Parti zamanı: Arkadaşlarım vardı. Hep bahsedilen görüşmediğim eski arkadaşlarda vardı. Çok kalabalıktık. Oyuncaklarımla oynadık. Sırayla!!!! bisiklete bindik.Ağladık, güldük eğlendik. Damla yine çok güzeldi. İpek içerde uyuduğundan Damla ile ilgilenebildim.
2. kutlamadan manzaralar
Anneden not:Oğlum için miydi yoksa benim için mi????? Çok yorulduk çok

27 Ekim 2009 Salı

1 Yaşında Bir Oğlum Var.

Oğluşum artık 1 yaşında. Gerçekten büyüdü. 1 yaş kontrolüne daha gitmediğimizden boy kilo bildiremiyorum. ama yaptıklarını yazalım.
  • Yürüyoruz. Koşuyoruz. Dönüyoruz. Rahatlıkla diz çöküp tutunmadan kalkıyoruz. Koltuğa tırmanıyoruz. Merdiven tutunarak çıkıyoruz.( Son basamağı çıkamıyoruz nedenini çözemedim.)
  • Kelimeler benzerlik olarak tekrar ediliyor. Asansöre taktık "asasoo" diyoruz. Anne bu kadar net demiyor.
  • Ağızla yapılan sesleri tekrar ediyor.Hayvan sesleri gibi. "gıdıdıdaa" "lalalakkklaklak" "dığıdığıda"
  • Ona yapılan yemekleri, çorbaları yarım bırakıp bizim tabağa atlıyor. Dolma, acılı kısır yemek için ağlıyor.
  • Banyo yapmak için ağlıyor. Banyoya giremiyoruz.Arkamızdan geliyor önce o yıkanacak.
  • Masa tezgah üzerindekileri uzanıp parmak ucunda alıyor.
  • Şarkılar söylüyor.
  • TV iletmeye başladık.Sabahları 1 saat BBC de teletubbies izliyor. Çok mutlu. el sallıyor. eşlik ediyor. Asla bağımlı değil ama.
  • Uykularında süt emmeye daha bağlandı. Emmeden uyumuyor. saat 20:00 de uyuyor. Gece 3-4 kez 4-5 dakikalığına uyanıyor.Sadece anneyi istiyor.
  • Emzik emmedi hiç. Arada oyuncak gibi alıyor ve atıyor. Biberon emmiyor. Her zaman bardak kullanmak istiyor. Kaldı biberonlar.
  • Kaşık kullanmak için meraklı ama tutturamıyor.
  • Bize yemek yedirmeye çalışıyor. 3 makarnın 1 de ağzımı tutturuyor.
  • Yasaklı şeyleri biliyor. Yapmak için gözümüzün içine bakıyor. Yavaş yavaş yapıyor. (sabah kafasını CD dolabına sokmuş. arada da bana bakıp sesleniyor.)
  • Uyumlu bir çocuk. Arkadaşları ile sakin sakin oynuyor.
  • Sabırla istediğini yapmak için uğraşıyor. Dün gece boyundan büyük bisiklete binebilmek için 15-20 dakkika uğraştı. (Ben ilk başta oturttum. İndi. sonra tekrar kendi denedi.)
  • Kendi kendine oyun oynayabiliyor. (seyretmesi çok zevkli)
  • Top oynamayı çok seviyor. Evdeki topları atıyor koşuyor alıyor atıyor bağırıyor.
  • Bir şeyi alamayınca (koltuğun altındaki topu). Deniyor uğraşıyor sonra elimizden tutup gösteriyor. (bayılıyorum bu haline)
  • Düğmelere basmaya bayılıyor. Her düğmeye,tuşa basacak.
İşten artık 18:30 da çıkıyorum. Birde saatler gerialındı. Kuzey Tan nın biyolojik saati 20:00 i gösteriyor ben yeni evdeyim. Tabiki ağlıyor ve üzgün.
Güzel bir doğum günü yaptık hem 21 Ekim hem 25 Ekim de arkadaşları ile. Detayları yazacağım.

20 Ekim 2009 Salı

Sen Büyüdün mü Kuzey Tan?


Sen büyüdün mü Oğlum?

Daha dün gibi geliyordu denir ya işte böyle birşey.

Daha dün değil miydi, senin gelişini öğrendim, çok mutlu oldum.

Daha dün değil miydi, seni hissettim, gözlerim doldu.

Daha dün değil miydi, seni gördüm, ellerim titredi.

Daha dün dü seni kucağıma aldım kokladım kokladım ve kokladım.

Sen büyüdün mü oğlum?

Uykularıma ortak oldun, gözyaşlarına ortak oldum.

Gülüşünü gözlerime, ellerini ellerime, sesini kalbini içime gizledim.

Seninle ben de büyüdüm oğlum.

Yeni yaşın sana mutluluk, huzur, sağlık taşısın. Sana sevgi taşısın.



Dün akşam oturdum videolarını izledim. Sen bizim biricik oğlumuzsun.

Not:Saat Kuzey Tan'nın doğduğu an hastanede çekilen video görüntüsünden. Doktor "tamam" dediği an saatin durumu.

19 Ekim 2009 Pazartesi

1 YAŞIMA 1 GÜN KALA




21 Ekim 2008 de sabah saat 08.15 de doğdu benim oğlum. Ve 1 gün sonra tam 1 yaşına basacak.

Yukarıda resimler günlerin ne kadar hızlı geçtiğini gösteriyor.

Doğum günü partisi 25 Ekim 2009 Pazar günü 13:30 da. Sizleri de bekleriz. Gelemezseniz sonradan sizinle sanal parti yaparız.

18 Ekim 2009 Pazar

KİTAP OKUMAYI SEVEN ÇOCUKLAR MÜJDE

Kitap Fuarı YAŞASIN!!!! Uzak ama gitmek gerek.


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Büyükçekmece’de, 31 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın hazırlıkları tamamlanmak üzere. Kitap Fuarı bu sene pek çok yenilikle kitapseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


haydi az kaldı programınızı yapınız.

17 Ekim 2009 Cumartesi

İLK BULUŞMA

Güzeller güzeli Duru Hanım(sadece resimlerde değil gerçekte de), yakışıklı mı yakışıklı Deniz bey (saçları ve dişi olmasa daha yakışıklı olurdu. aaaa onlar olmasa bana benzerdi.yok yok saçlı ve dişli daha yakışıklı) buluştuk. Parkta dolaştık. Deniz Bey uykuyu sevdiğinden beni annelerle muhabbete zorladı, tek erkek ben kaldım. Yok tabiki etmedim annelerle muhabbet.
Duru Hanım gelince gözlerimize inanamadık. Çok güzeldi. "tütütütüü nazar değmesin" diyecekmişim.annem dedi.
Sonra anneler kaynaşsın diye oturduk bir cafeye. Muhabbet muhabbet muhabbet. Ben uykum gelince huzursuzluk yarattım. Uykumu alamamıştım zaten.
Bir ara fotolarımızı çekmek için çok uğraştı anneler.Yok durmadık. Çekemediler.Duru bizim saçımızı çekemeye çalıştı biz ona vurmaya çalıştık. Hepsi sevgi göstergesiydi.
Birbirimize kitaplarımızı oyuncaklarımızı gösterdik.
Kasım ilk haftasıyla tekrar buluşacağız. Anneler oyun, aktivite hazırlıkları yapacak. Ödevlerine iyi çalışsınlar. Öyle ortaya bir top oynayın olmaz.Deneyimli anneler yol gösterin bizim annelere de.
Görüşmek üzere arakadaşlar.

Anneden not: Duru kızımız bu kadar mı hanım hanımcık olur. Elleri bu kadar mı hoş olur. Küçük beylerde bu güzellliğin farkında ellerini tutmaya çalıştılar Duru'nun. Bir ara Kuzey Tan nın vurmaya çalışması kötü oldu ama. Bende tam anne modunda "Ayy oğlum hiiç yapmazdı. ay nasıl oldu" özür modundaydım.
Deniz bey yakışıklı, uslu. Kuzey Tan la paslaşamadılar daha ama diğer buluşmada eminim dağılacak etraf.

Günün özeti. Duru bir prenses; Deniz bir Jön; bizimki de fotograftan anlarsınız tam bir mafya babası.
Biz mi?
Biz de asıl kahramanlar. Anneleriz.

BULUŞMA

Hava güzel. Zuzu cafe kalabalık. Bize yer yok....Biz Göztepe Parkında Saat 14:00 de buluşuyoruz. Birbirimizi tanımak için karanfil takmıyoruz yakamıza çocukları takacağız.:)))))

13 Ekim 2009 Salı

OYUN GRUBU BAHANE, ARKADAŞLAR ŞAHANE


Biz Deniz Bey , Duru hanım, Doruk bey ile 17 ekim'de Zuzu Cafe'de oyun grubu olmak için buluşacağız. SİZ DE GELSENİZE.

Annem ekranlardan gördüğüm arkadaşların aslında gerçek olduğunu ve tanışıp konuşabileceğimi söyledi. İnanamıyorum. Gerçek arkadaşlar olacak, bağıracağız şarkılar söyleyeceğiz,oyunlar oynayacağız.

17 ekim de ilk buluşmamızda tanışıp kaynaşacakmışız. "Kaynaşmanın" anlamını bilmiyorum umarım eğlencelidir.

Sevil teyze bize 3 böcek ve 1 çiçek diyor. Ben daha karar vermedim ne böceği olacağıma .Bu çikolatalı dudaklarla öpeceğim arkadaşları.

10 Ekim 2009 Cumartesi

DOGUM GUNU

"Büyümek" kelimesinin peşinde koşardım bir zamanlar. "Anne 8 olunca büyümüş mü olacağım" 8 oldum yok daha büyümemiştim. "Anne, 12 olunca mı?" yoo 12 yaşında da büyümedim. "15?" cık olmadı " 16?, 18? 21??" sonuç yooooo. sonra kaçtı ipin ucu. Sonra, hep 32 yaşı bekledim. Hep 32 yaşım için planlarım vardı. Oldu da. Anne oldum. Şuan 33 oldum. Büyüdüm mü? Bilmem size sormalı:)





Ee neler yaptım. Sabah şarkılar söyleyerek gittim işe. "gördün mü 33 oldum.lay lay layylaaa" Sonra iş, güç, stres unuttum doğum gününü. Arkadaşlarım öğle yemeği için eve gitmememi beni yemeğe götüreceklerini söylediler. Kuzey Tan sütsüz kaldı:((( Güzel bir yemek yedik.
Öğleden sonra sızlayan göğsümle işin içine dalmış, normalde benden kaçmayan süpriz hazırlıkları görmemişim. Hatta elinde pasta tabakları ile dikilen arkadaşımı bile farketmemişim. Kaçar mıydı benden. artık nasıl çalışıyorsam. Saat 15:30 çay molasında odaya dalan benim ekibin sesi ile irkildim. "saat kaç, kimin doğum günü" diye. pasta dışında, kekler börekler kuarbiyeler yapmışlar elleriyle. Superler.

Akşam babacık İstanbulun alt üst olan trafiğine takılıp saat 19:30 da anca ulaştı.Hazırlan çık saat 20:30 da anca yemeğe cıktık. Çok güzel bir akşam yemeği sonrası eve döndük. Kuzey Tan da efendi efendi takıldı. Çocuk odasına götürdüm. Kızlar "bırakın siz yemek yiyin" dediler ama oradaki koşuşan birbirini iten çocuklara güvenemedim. Bakıcı ablaların ilgisi gerçekten çok iyiydi. Bir dahakine söz bırakacaım size.Superdi herşey.
Çıkışta biraz turlardık. Aslında biz Anadolu yakasına alışamadık. Bu sebepten "Hadi kaybolalım" diyoruz ve kayboluyoruz. Sonra hep Erenköy den çıkıyoruz. Bu bir sihir.
Gece şehir dışından kuzenim geldi. Çok sevindim. Dedikodu dedikodu sonunda uyuduk.
Sabah Kuzey tan doğum günü hediyesi saat 08:00 kadar uyudu. Uğraşsam uyurdu ama hepimiz kalktık. Kahvaltıya dışarı. Bu sefer kaybolmadan ama yolu uzatarak Çengelköye gittik. Güzel bir kahvaltı. "Bana bir masal anlat Kuzey, içindeİstanbul olsunn....."

Suprizzzz. Kimle karşılaştık. Deniz ve Sevil ordaydı. Kuzey Tan ı deniz kıyısına götürürken sanki tanıdık bir sima görmüş gibi oldum. Sonra bakındım göremedim. Masaya dönünce gördüm ama emin olamadım Sevil'den. Deniz uyuyordu. Denizi görebilseydim hemen tanırdım. İlerledim, konuştuk. İlginç bir duygu. Hep bebeklere bakarım yüzlere bakarım ve ilk defa bir blog annesi ile tanıştım. (eski tanıdıklar hariç)Ayrıca biz Sevil ile oyun grubu için haftaya buluşma ayarlamaya çalışırken oldu bu tesadüfi buluşma.Haftaya görüşürüz Deniz.


Kahvaltı sonrası, babacık beni "oyuncak müzesine" götürdü. Artık yaşlandığımı mı anlatmak yoksa çocukluğuma geri döndürmek, oyuncaklarla yaşadığım mutlulukları tekrar hissetmem için mi bilmem. Kuzey Tan da çıldırdı.
Ay durun sıkılmayın bitmedi.Kısa keseyim. Akşama bizim üniversiteden arkadaşlar süprizzzz. Aslında hangi dakika karşıma çıkacaklar diye bekliyordum. Bugun mü, yarın mı, öbür gün mü? Suarada mı, burada mı? Beklemedeydim. Ama beklemediğim bir an baskın yaptılar.iyiki pijamaları mı giymemişim.Tekrar pastalar mumlar.
Gün bitti suprizlerde bitmiştir heralde:)))Kuzenler evi topladı, şuan balkonda şarap içiyorlar. Ben süt veriyorum diye vermediler. Ayıp ayıp:(( Hani doğum günü çocuğuydum.
Yeni bir yaş 33. Bakalım neler olucak.

9 Ekim 2009 Cuma

BUGÜN KUZEY TAN'IN ANNESİNİN DOĞUMGÜNÜ

Bugün anne 33 yaşına bastı. Anne olarak ilk doğumgünü. Sabahtan beri kutlama yapıyor. Daha devam edecek. (UMARIM......ETMEZSE BİRAZ SÜPRİZ OLUR:(()

6 Ekim 2009 Salı

UZAKTAN KUMANDALI ARABAM

DIRRNN DIRRRNNN DIIIRRN. Arabalar çok güzel. Arada baba beni ön koltuğa alıyor. Ben de kullanıyorum. Facebook benim araba kullanmam ve vites atma video um ile yıkılıyor. Aslında hareket etmiyordu. Ben "dırın dıırrrn" diyordum.
Küçük dayım -şeker dayı HARIBO- Toprak ve bana uzaktan kumandalı arabalar almış. Biraz korkunç. Yanına gidiyorum kaçıyor. Ben kaçıyorum o peşimden geliyor. Elimi uzatıyorum hızla kaçıyor. Dur bunda bir iş var. Çözerim yakında.
Bu arada büyük dayı ve babam çok mutlu oldu. Arabalar hani bizimdi. Onlar daha çok seviniyor.
Arabaları ellemeden mutlu oluyorlar. Yarış yapıyorlarmış. Annelerde HARIBO dayıma kızıyor."Bu hediye kim içindi" diye.



Anneden not: Uzaktan kumandalı arabaya neden babalar bukadar sevinir??? Tüm ev dağıtıldı piller takıldı ve START. Sabah izlenen FORMULA1 in etkisi olmuş mudur?

4 Ekim 2009 Pazar

EYVAH AYNI KIYAFETİ GİYMİŞİZ.

Partide aynı kıyafeti giymiş iki kişi nasıl sıkılırlar. Bakın bunlarda biizim bir örnekler.

3 Ekim 2009 Cumartesi

KUZEN TOPRAK

Bayramda dayımın elini öpmeye gitmiştik. Kuzen Toprak ile oynamamı çok istediler ama o daha küçük. Aslında ebat olarak hiçte küçük değil maşallah benim kadar var. Aynı benim gibi de uslu???? bir bebek.Arada anneme yakın durdu. Tamam halan olabilir ama o sütler benim "höööyyytttt".

Bu haftasonu tekrar Kuzen Topraktayız. Biraz elini tuttum. Büyümüş koştum arkamdan gelmedi ama. Sehpaya vurdum o vurmadı. Muz yedim ona vermemi istemediler. Bak Toprak eğer yaramazlık yapmayacaksan bu Kuzenlik işi olmaz



TOPRAK BENİ SEYREDİYOR. BEN FOTO ÇEKEN ANNEME VURUYORUM.
TOPRAK ARKAMDAN GEL HADİ. DURMA ORDA
BAYRAMDA MERAL ANANEMİZDEYİZ. YOK MERAL ABLA ABLA:))))


TOPRAK BAYRAM SABAHI ELİMİZİ ÖPTÜ


AYNI KAREYE ANCAK ALABİLDİLER