23 Ocak 2010 Cumartesi

MEKTUPLAR: 15 Aylık OLDU/ 15 Aylık OLDUM

ANNEDEN KUZEY TAN'a

Sevgili Oğlum;

Artık 15 aylıksın. Dışarıda yılın ilk karı yağmış her yer bembeyaz. Seni kartopu oynamaya çıkaramadık ama doktoro kontrole götürdük. Söz ilerki günlerde çıkaracağım. (eldiven takarsan.....)

15 aylık oldun. Neler yapıyorsun neler. Peşinden koşuyoruz, koşturuyorsun. Yürüme adabı sadece kulağına telefon aldığında oluyor nedense. Telefonu kulağına koyup yavaş yavaş yürüyorsun hatta bizi taklit ediyorsun. Hatta bizim gibi konuşup bir yandan başka işler yapıyorun. Supersin

Konuşamana gelince taklit süper. Ne desek taklit ediyorsun da kelime hazinen halen 10-15 kelime. Ama çene 100 kelimelik.

5 legoyu üst üste koyuyorsun veee deviyorsun.3 farklı şekli doğru deliğe sokuyorsun ama sokamadıkların için bizi kullanıyorsun.

Dişin 6 tane. Isırman çok iyi. Hissediyoruz. Öp deyince gelip yanığımızı ısırıyorsun.

Halen emiyorsun. Süt için neler yapıyorsun neler. Geçen sana "iyi geceler" dersek emmeye gideriz sana süt veririm dedim. "iidedeleeeeyyy" dedin ve tişörtümü açtın. Haklısın koşulları netleştirmemiştim. Şimdi süt isteyince el sallayıp "iidedelleeeyy" diyorsun.

Yemek süper şimdilik. Haftasonu pek mutlu edemiyoruz seni ama hafta içi babannen sayesinde süper yemekler yiyiyorsun.En sevdiğin yemek omlet. Hatta seninki bitiyor bizimkilere saldırıyorsun.

Uykun son zamanlarda düzensizleşti. Hata bizde, eve geç geldik sende bizi bekledin ama düzelticeğiz. Gece 10:00 da uyuyorsun sabah 5,5-6 kalkıyorsun emziriyorum veya yanıma alıyorum sarılıp uyuyoruz. Saat 08:00 kalkıyorsun.

En sevdiğin oyuncağın Laptop umuz. Orada hep "Baby Tv nin its bitsy" veya "pigloo" pengueni dinlemek istiyorsun. Pigloo izlerken aynı onun gibi dans ediyorsun. Sonraki en sevdiğin şey TOP. At tut at tut koş yakala.

Dans etmeye bayılıyorsun. İnanılmaz hemde. Kapı gıcırdısına oynuyor desem yeridir.

Bisikletin üzerinde akrobasi hareketleri yapıyorsun. Umarım ilerde bunları gerçek motorlarda denemezsin.

Evde en sevdiğin yer mutfak. Dolapları kurcalamaya. Kiler dolabını boşalatmak için fırsat kolluyorsun.Ayrıca banyoya hastasın. Su sesi gelince kapıdan ayrılmıyorsun.

Boyun 81 cm. Ağırlığın 12 kg.

vee seni çok seviyoruummmm.




KUZEY TAN'dan ANNEYE

Sevgili Anne;

Ben büyüyorum. Sayılarla ifade etmeye gerek yok. Kıyafetlerim küçülüyor oradan anlıyorum.Dışarıda birşeyler oluyor. O güzel gökyüzünde birşeyler uçuşuyor. Beni dışarı çıkarırken inanılmaz şeyler yapıyorsunuz. Mont, bere, atkı. Geçen elimede birşeyler geçirmeye çalıştınız. Hiç hoşlanmadım birdaha denemeyin.

Koşmaktan çok hoşalanıyorum anne. Sizde koşun kuşun hem o yakındığın fazla kilolardan kurtulursun. Arada telefonla kızlarla konuşuyorum çok rahatsız etme. Koskoca adam oldum özel hayatım var. Bu kablosuz  telefonun çalışmadığınında farkındayım sakın kandırdık deme.

Çok güzel bir eğlencem var. Sizin dediklerinizi tekrar edince sizler alkış yapıp seviniyorsunuz. Aslında benim dili konuşabilseniz süper olacak ama öğreneceksiniz yakındaa. "füfüfüfüf" "su" demek.


Şu legolar konusunda şikayetim var. Bunların otomatik dizileni yok mu? Ben dağıtmayı çok seviyorum da hep diz diz zor iş. Bu arada şu şekilleri doğru deliğe sokmayı öğrenin artık. 3 taneyi ben gösteriyorum gerisini siz yapın.

Sesin çok güzel anne. Hele o çığlığın. Bak ısırayımda o güzel sesini dinleyelim.

"Süt" Bunu vermek için ne naz yapıyorsun. Bayanlar hep böyle nazlımı olacak anne. of of  işimiz var. Bak "iidedeleeeyyy" diyorum el sallıyorum ver şu sütü. Zaten performans düşüklüğü var sende. Eskiden kaç dakika em em em bitmezdi. Şimdi hemen bitiyor. Olmuyor böyle arttır sütünü.

Yemek yapamıyorsun kabul et anne. Babannemin yemekleri çook güzel. En güzeli 1001 çeşit omletler.Fakat sizin omletler daha büyük bende oradan pay istiyorum. 

Farkettimki gece beni uyutup oyunlar oynuyorsunuz. Uyumayacağım benimle oynayın. Gece uyanmıyor muyum??? Uyanıyorum ama kendi kendime geri uyuyorum. Sabah 08:00 de senin o saatin çalmasa daha da uyurum. Birde sen yanımdan kalkmasan saat 10:00 kadar uyurum.İşe gitmeeeeee.

Laptop'um. O benim değil miydi???

Dans etmeye bayılıyorum. Hadi hep beraber oynayalım.Egzersiz olur senin için.

Ben heyacan adamıyım anne. Buna alış istersen.

Mutfaktaki bir sürü oyuncağımı dolaplara saklamışsınız siz oynuyorsunuz. Bana neden vermiyorsunuz? Banyoda bensiz banyo yapamazsınız bu da benim kuralım.

Anneeee, istersen senin boyunu ve kilonu yazmayayım rezil olursun.

veee bende seni seviyorum.

8 yorum:

  1. Süper yazmışsın çok güldüm okurken . Bayılıyorum kuzey beye gercekten :) nede olsa kendisi oğlumun ilk arkadaşı . Yıllar sonra hatırlayacaklar mı acaba birbirlerini ?

    YanıtlaSil
  2. Hatırlamak ne kelime görüşecekler bile. Hatta kopsalar bile bir zamanda ben birbirlerini bulacaklarına eminim

    YanıtlaSil
  3. Bir yazı bu kadar güzel yazılır. Keyifle okudum. Kuzey Tan'ın laptop ve boy kilo yorumunda koptum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba yasemin.
    Bakalım ileride de annesi hakkında ne yorumlar yapacak.

    YanıtlaSil
  5. Ben hep diyorum,zamane çocuklarına klavyeyi teslim edersen böyle ipliğini pazara çıkarırlar işte :) Ama çok güzel olmuş karşılıklı mektuplarınız,devamını bekliyor,çok çok öpüyoruz

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazışma olmuş.Keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  7. Laptop :) Zamane cocuklari oyuncagin hasindan anliyorlar. Bizimki ayi yavrusunu severken oldururumus misali klavyenin tuslarina takik. Bir asiliyor bir de nasil bir kuvvetle ellerini o tuslara geciriyor anlamiyorum.. Benim 2 babanin 3 teyzenin 6 tusu eksildi sayesinde. Gene dua et seninki sadece oynamak ve yazi yazmak icin kullaniyor :) Ayrica terbiyeli cocuk bak annenin boyunun kilosunun aile sirri oldugunun bilincinde :)

    YanıtlaSil
  8. Süper olmuş ...
    Ellerine sağlık Kuzey Tan hihi =)

    YanıtlaSil