27 Şubat 2010 Cumartesi

DÜŞTÜK ÜFF OLDUK

Kuzey Tan bu akşam düştü. Sandalye hayranlığının başımıza getirdiği bir durum. Akşam sofrası hazırlarken nasıl ulaştıysa matematiksel bir denklem olarak yerleştirdiğimiz sandalyeleri çözmüş ve ayırmış. Üstüne çıkmış ve bir gümbürtü. 1 dakika içinde oldu bu olaylar.
Salona girdiğimde yüzü koyun masa sandalye kalorifer ve yer dörtgeninde yatıyordu. Ağlıyordu. Kaldırdım yüzünü tututyordu. Yüzüne baktım kulağına gözüne ağzına baktım. kızarıklık dışında bir şey yoktu. Biran rahatladım. komik bir ses tonuyla kuzey tanı kucağıma alıp güldürmeye çalıştım. ağlama tonu azaldı ama ağlıyordu. Yavaşca başını okşadım. Hayıır kafasında kocaman bir şişlik. Kafasını cok sert vurmuş demekki. Büyük ihtimalle kalorifere............
Başladım ağlamaya. O kadar ağlıyordum ki Kuzey Tan sustu beni seyrediyordu. Derin donduracıdan soğuk jel aldım beze sardım kafasına tututum. Bu sefer Kuzey Tan da başladı ağlamaya. İstemedi jeli aldı baktı fırlattı. Elimi soğutup kafasına tuutum. Açık yara olmadığı için şanslıydık. Yoo hayırr çok az kan var. Ben daha çok ağlamaya başladım.
Kuzey Tan yavrum benim ağlamama dayanamayıp güldürmek için başladı bana"ceee" oyunu yapmaya. Gülsem mi ağlasam mı?Göz yaşlarımı eliyle siliyor emmek istediğini gösteriyordu. Emzirmeye başladım. Emerken bile "ceeee" oyunun a devam edip beni güldürmeye çabaladı.

Babamızı aradım nerdesin diye. Yakındaymış hemen geldi. Kuzey Tan normal oyun oynuyor hatta sandalyeye tekrar tırmanıyordu. Ben gerçekten kıpırdayamıyacak kadar kötüydüm. Babamız baktı başına o sırada gördüm kan miktarı artmış.Hastaneye gitme kararı aldık.

Hastanede bizim adam show yapma merakında. Doktorlara hemşirelere öpücük dağıtırken. Doktor soydu diye kıyameti kopardı.

Doktor:
  • Düştükten hemen sonra kendinden geçip geçmediğini, gözlerinde kayma, donuk bakışlar olup olmadığı
  • Sonrasında davranışlarında yavaşlama, farklılık olup olmadığını
  • bir şeyler yiyip içebildiğini konrol ettip etmediğimizi
  • Vucudunu soyup kontrol edip etmediğimizi sordu.

Sadece vücuduna bakmak aklıma gelmemişti. Davranışsal olarak herşey normaldi. Kesi den dolayı korkmuştum. Kanama varmıydı??? Doktorumuz kana ma olduğu ama artık durduğunu endişelenmemmizi söyledi.
3 saat kafa travmasında  çok önemli dedi.Bizi 2 saaat kadar misafir edeceklerdi. Durumuna göre tomografiye alabileceklerini ama tomografi olursa uyutucaklarını söyledi. Şu anda Kuzey Tanın ihtiyacı yok gibiydi. Doktora "çak" yapıyordu.
2 saat için bize çocuk odası vediler. Kuzey Tan çıldırdı. Hemşirelere cilveler yapıyordu. zıpladı zıpladı bağırdı öpücük attı. Oda da tutamadık saldık koridora. Tüm hastaneyi dolaştı. Herkesle konuştu. "cee" oynadı. Bu anaormal bir davranışa girer mi bilmem. Çok mutlu ve enerjikti. Çocuk parkına gittik. PArkın bile altı üstüne geldi. Kaydıraktan baş aşağı kayacakmış.
Kuzey Tanı seven herkes sen hastamısın? Neyin var? dedi. Bend kafasını kalorifer çarptı deyince. Belli oluyor çook hareketli dediler hep.

Doktorumuz süre dolunca geldi.3 saat dolduktan sonra 24 saat kontrol altında olmalı evde dedi.sık sık uyanmayan bir çocuksa lütfen 1 saatte bir gidin kontrol edin.Babayla sırayla nöbet tutun. 24 saat içinde anormal davranış, etrafa ilgisi azalması, burnundan kulağından akıntı olması, kusması, kasılma durumlarında hemen gelin dedi.Yorumlayamadığınız aklınıza takılan bir şey olursa beni arayın dedi.
Bunun dışında Kuzey Tanın motor sisteminin çok iyi olduğunu, çok hareketli mutlu bir çocuk olduğunu, başına böyle şeyler gelebileceğini, ev düzenini değiştirmememizi yerde yaşamamıız önerdi. (önerir tabiki bu arada benim oğlum parmaklıklı yatakta boyu kadar ayağını kaldırıp parmaklıktan kaçmaya çalışıyordu)

Doktorumuza tekrar "çak" yaptık. steteskop için cilve yaptık. ve evimize geldik.

Evde herşey normal ben 10:00- 03:00 nöbetini aldım. Şuana kadar herşey yolunda. Sadece benim sırtım çok ağırmaya başladı. Çok gerildiğim için tutulacak gibi.

4 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, anlattıklarına bakılırsa sorun yok gibi gayet sağlıklı maşallah :) umarım birşey çıkmaz.
    Öpüyorum kuzuyu..

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun ,ömer de çok düşüyordu eskiden .Allahtan büyüyünce düşme sayısı azalıyor.
    Biz de çooook gittik acillere.Ama bu kadar düşmelerden çok şükür ki bir şey olmdı oğluşuma.Allah koruyor onları...
    Bir süre sonra zten düşme konusunda profesyonel oluyorsun.Tehlikeli durumları seziyorsun ve her seferinde doktora gitmiyorsun bunu da eklim...

    YanıtlaSil
  3. amanınnn
    cok cok gecmis olsun...
    kiraz

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler.
    Emine, şuanda herşey yolunda.
    Esin, Ömerlerin ne kadar yaramaz olduklarını çok iyi bilirim. Kuzey Tan da Dayısına çektiğinden böyle zaten.
    Kiraz, amanda ne aman dı.

    YanıtlaSil