28 Şubat 2010 Pazar

NE OLUYOR BU BLOG ANNELERİNE

Cidden ne oluyor bu blog annelerine????

Güzel bir şekilde blog annesi olduk. Yazdık,anlattık, okuduk, güldük,başka bir bebek hasta diye hüzünlendik, başka bir anne mutlu diye mutlu olduk, örnek aldık deneyimli anneleri, örnek olduk deneyimli anne olarak yeni annelere. Şu 1-2 aydır şoklardayım ne oluyor bu blog annelerine......

Bir ara yok sezeryan yok normal doğum "tüüüü kakaaa" konuşmaları.

Şimdi de çocukları hangi yöntemle yetiştirelim tartışmaları.

Ben nasrettin hocalık yapıp"sen de haklısın, sen de haklısın" diyeceğim hepinize.

Herkes düşüncesine yazmakta özgür fakat kimse kendi blogunda başkasını parmakla işaret ederek eleştirme (kimi zaman adıyla) hakkı olmamalı.

Bizler anneyiz. Önce sağlıklı,mutlu ve  sonra akıllı, başarılı çocuklar yetiştirmekte sorumluyuz. Eğitim yöntemi ne olursa olsun adı önemli değil amaç çocuklarımızın gelişimi.

Siz bir blog annesiyseniz okuyorsunuz dur. Kitap olmasa da diğer blogları okuyorsunuz.Her yöntemi öğrenmeye açık olmalıyız. Her deneyimi dikkatle, saygıyla izlemeliyiz. Azarlayarak değil sevgi ve saygıyla paylaşmalıyız bilgimizi deneyimimizi. Karşıysak bu yönteme bile saygıyla örneklerle anlatmalıyız düşüncemizi.

Matematikte tek yöntem yoktur. Doğruya farklı yollardan ulaşabilirsiniz ama lütfen daha önce o yoldan geçmiş anneleri de dinleyelim. Çok güzel bilgili, deneyimli, sevgi dolu insanlar var bu bloglarda . Kırmayalım. Amacımız çocuklarımıza güzel anılar bırakmak, amacımız içimizi boşaltmak, amacımız bilgimizi paylaşmaz, amacımız bu yeni farklı yolda sağlam adımlarla yürümek.

Sizden farklı görüş anlayıştaki bir anne bile içindeki sevgisiyle, bebeğine bakışıyla belki ninnisindeki tınısıyla size örnek olabilecektir. Tüm annelere saygı....














Bu yazımıda Kuzey Tan okumayı öğrenmeden sileceğim. Lütfen bloglarınıza gelen negatif enerjili yazılarıda çocuklarımız okumaya başlamadan silin arkadaşlar.

7 yorum:

  1. Herkes deprasyonda galiba
    Nihal

    YanıtlaSil
  2. bence deprosyonla alakasi yok , kisilerin karekteri ile ilgili bir sey .
    Sezeryan.normal dogum tuu kaka konusmalari benim blogumda olmustu (CANIMS'da) ve ben sok olmustum.Bilgilenelim diye actim konuyu , normal dogum yapan bazi kisiler sezeryanli annelere demedigini birakmadi , ben de sok oldum...
    Ustunluk kompleksi olan insanlar var aramizda , normal hayatta da boyle degil mi ? Dedigin gibi onemli olan cocugumuzu guzel yetistrmek ve tanistigimiz , okudugumuz insanlarida kirmamak .

    Yok sensoyle yaziyorsun , bozle yaziyorsun , yok virgulun eksin , yok aktivite yaptin iyi yaptin , yok sezeryanla dogurdun tuu kaka , korkak vs ...

    Bu tarz annelerden emen uzaklasiyorum , benim onlarin bakis acisini degistirebilmem mumkun degil .

    Yabanci bloglarida takip ediyorum ve bu tarz seyler hic yasanmiyor .Bunun asil sebebi nedir bilmiyorum ama cok bilmis ve ukala insanlara dayanamiyorum !

    ha bu arada seninde basina geldi mi bilmem , facebook;dan bulup ekliyorlar , sonra blog anneleri hakkinda bi dedikodu , bi dedikodu , o kadar agir seyler soyluyorla ki , bi de bakiyorsun ki konustuklari kisilere yorum birakmislar
    -canimm , ayyy masallah , cok haklisin arkadasim vs gibi

    Yani , malesef , kabul etmeli ki bu sanal bir ortam
    Cok guzel ve cok dostca olabildigi gibi cok cirkinde olabiliyor.

    Allah bildigi gibi yapsin
    hepimizin cocuklari cok hayirli evlatlar olsunlar insallah .

    Yazsaymisim bende ! :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sen kimsinki ya? otoritemi? çok bilmişmi? bırakın herkes istediğini yazsın sayfasına? herkesin özel sayfası istediğini yazar,istemeyende okumaz.

    YanıtlaSil
  4. malesef toplumun acı gerçeği, bazen paylaşım yapıyoruz diye eleştiri yapmaya başlıyoruz. empati kurmayı başarabilsek ortada hiçbir problem kalmayacak.

    YanıtlaSil
  5. iste diyorum ya , aramizda her turlu insan var , o yuzden bunlar cok normal .
    Kendini bloga adamis , blog disinda bir dunyasi , arkadasi olmayanlar bile var.
    Bende siliyorum listemden gidiyor ,bunlarla ugrasacak vakitte lazim cunku , nerdeeee o vakit ! :)

    Baksana sacma sapan yorum gelmis bence ,bence hic sayfanin guzelligini bozma ve muhatap olma.Elini verirsin , kolunu kaptirirsin bi daha da ugrasamazsin inan.

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Nihal; neden olmasın tabiki olabiliriz. Hava kapalı soğuk, bahara umarım tazeleniriz hepimiz.
    Yelish; sende ne güzel yazmışsın. Bu tartışma senin bloguna gelmeden başka bloglarda bana karşıda yapılmıştı sonrada blogumda kendi sezeyanımı anlattım diye. Biri primmi alıyor normal doğumdan:)Kolay gelsin hepimize.
    Adsız arkadaş keşke sende adınla blogunla gelseydinde bizde seni okumasaydık.Ama ne güzel sen beni okuyormuşsun.
    Yasemin; eleştiriler olacaktır tabiki ama neden yıkıcı ve kırıcı olma çabasındalar anlayamıyorum.Bence de empati.

    YanıtlaSil
  7. yurt disinda olanlar (bakiniz ben)mecburen normal dogum yapiyorlar bi de ...hic artislik yapmasinlar yani hehe
    Kolay gelsin hakkaten , cilekes olduk valla :O)

    YanıtlaSil