21 Haziran 2010 Pazartesi

20 aylık Kuzey Tan

Evet bugün oğlumla nostalji yaptık. Bhrams' dan Lullaby eşliğinde bebeklik fotolarını slayt gösterisi olarak izledik.Nasılda hızlı geçmiş zaman inanamadım.

O BİRRRR ZIP ZIP
O BİR KEYİF ADAMI
O BİRRRR ŞEKER
O BİR SERSERİİ
O .......
KUZEY TAN........

20. ayında olanları anlatayım;;

Boy uzadı ama kilosunun çok arttığını sanmıyorum. Aslında inanılmaz yemek yiyiyor. Sabah kahvaltı super, öğlen yemek güzel akşam orta. aralarda portakal suyu, elma, kiraz, karpuz yiyiyor.Gece yatmadan koca bir bardak süt içiyor. Yani ne versen öğütüyor. Ben hiç aç endişesine düşmediğimden yiyor yoksa yediğinden i düşmüyorum bu benim aklıma takılan bir soru.

Hareket.: Tam bir zıp zıp zıp zıp. İnanılmaz oyunlar oynuyor kendi kendine. Koltuktan minderi indiriyor/indirtiyor. sonra koltuğa çıkıp zıplıyor yere minderin üstüne. Bu hareketi 50-60 kez yapıyor. Biz yoruluyoruz.Dans ediyor. İnanılmaz dansçı. Kumandayı alıyor. tek tek basarak müzik arıyor beğenince bırakıp dans ediyor.Top hastalığımız 10 katı arttı. he yer top herşey "goolll" Sokakta herkesin topunu alıp kaçıyoruz.TOP VARSA BABAMI BİLE TANIMAM diyor.

AA şarkıda söylüyoruz ama melodi OK de sözler pek anlaşılmıyor. Konuşmamız arttı. "gitti, geldiii, bitti" net söylüyor. Arada "benii aaaalll" "bana veeeerr" gibi yarı anlaşılır konuşuyoruz. Bu arada çenemiz çookk ama hem de çokk düşük.Bir de anlayabilsek.

Dün yatak odasına kelebek girdi. İlk önce korktu ama ben sevinince oda sevindi. Bende "hadi kelebek evine" diye kelebeğe balkona kadar eşlik ederken Kuzey Tan da çok eğlendi.Kelebek gidince boynunu büküp "gitttttiiii" dedi. sonra "keli gitttiiii" dedi. Yerim senin dilini.

Bu akşam yemeğinde de "kapuiii kapuii" diye yedi karpuzları. Şişti kaldı.


Yıkanmak: oh oh yaz geldi. korkmadan sınırsız yıkanabilirsin dediysekte günde 5 kez olmaz. Oğlum bak su kıtlığına neden olmak istemiyorum. Lütfen günde 2 kez yapalım. Küvette "splish splash" diyerek öyle bir ayak çırpıyor ki.Yüzecek sanki.

Baba ilgimiz dahada arttı. "babiii babiii" diye ağlıyoruz. Bu gece hatta babsıda bizimle uyku sermonisine katıldı. Belki yakında bayrak teslim yaparım.:))

Aslında yazıcak çok şey var ama üşendim.

Anneden not:Bugun bir anı kutumda çocukluğumdan topladığım mendilleri buldum.inanmıyorum bayramlarda toplanan bu mendiller ne kadar güzeldi. Şuanda da ne kadar mutluluk verici. Ayrıca babama ait mendillerde vardı.Özenle yıkanan ütülenen ceketin cebine yerleştirilen mendiller..... 

2 yorum:

  1. Kuzey Tanin havuz vakti gelmis annesi... Al Kuzey kuzusuna bir havuz doldur icini suyla. Derileri buzusene kadar takilsin icinde su tasarrufuun tek caresi bu :)

    Bu yeme isini ben de hep dusunuyorum. Gercekten onlar yedigi icin mi tasalanmadik yoksa biz tasalanmadik diye mi yiyiyorlar. Bana sanki ilki gibi geliyor. Cok rahat davranan arkadaslarimdan bir kisminin cocugu yemiyor.

    Ben hic agzina tikistirmadim, zaten musadede etmedi, bir seyi yemek istemiyorsa tukuruyordu hemen. Yemezsen pasa gonlun bilir cocugum deyip ugrasmadim cok ama bazi donemlerde inanilmaz istahsiz oluyordu ve o zamanlar cok streslendigimi hatirliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Vallahi küvete birşey yapmıştır diye hep boşaltıyorum.Havuzda aynı dert var.
    Yemek yeme bende elini ağzına götürdüğü an bıraktım. ısrar him etmedim. Şuanda kendi gidip dolaptan seçiyor:)))

    YanıtlaSil