25 Kasım 2010 Perşembe

YEŞİL ÜSTÜ TURUNCU PUANTİYELİ ŞEHİR: ADANA

Bayram dedik 2-3 gün izin dedik dönüyoruz yarın. Bu şehir bana hep yeşilüstü turuncu puantiyeli gelir. yol kenarındaki turunçlarına bayılırım. Ulaşılamayan yerlerinde kalmıştır sadece ama çok güzeldir. Bu sene erken geldiğimizden turuncu değil sarı-yeşildi ama olsun.
Ben ilk gördüğümde ağaca minik baskettopu kaçmış sanmıştım. Acemi görmemiş ben, kocaman eşşek kadar master yapan bir öğrenciydim:) sonradan basket toplarının sayısının fazla olduğunu görünce anladım hatamı.
Güzel bir şehir içinde sevdiklerimiz, sevenlerimiz var. Oğlumun kanındaki Çukurovalılıktan heral şehre ayak bastığı gibi 3 içliköfte götürmüş. Kebap gördüğü yerde yarım kebap muhakak götüren oğlumda mutluydu burada olmaktan. Halası, kuzeni, Hasan abimiz çoşturdu onu.
Bu şehirde gördüğüm ilginç manzaralar:
Motorsiklete en çok kaç kişi sığabilir yarışı var caddelerde. Kask ne bilinmiyor.Çocuklar motora iliştirilerek yolculuk ediyor.:(((
Şehirde hep bir kebap kokusu (kurban bayramı olması da arttırmış olabilir tabiki). Şehirdeki puslu hava bence sadece mangal dumanı. Balkonlarda hep mangal yapanlar :))
Ayrıca çocuk parkları neden bukadar kirli. Gerçekten bana yerler yol kenarları kirli geliyor. İnsanlar elindekileri yere atıyor hep. Sonra dikkat ettim çöp kutusu yok. (terör korkusuyla) Kirden öleceğiz.

9 yorum:

  1. Bu kadar kötü değil canım memleketimiz. Mesela şehir mimari yapımız gittikçe değişmeye başladı ( Anadolu illerine nazaran.) Sonra okuma düzeyi de yüksek bir kenttir, Adana. Komşuluk ilişkileri, konuşma yapısı, kültürü ile de sempatik bir yapısı vardır. Tamam biraz kavgacıyızdır, adliyelerimiz ünlüdür ama o kadar da kötü değildir Adanamız. Bu arada görmüş olduğunuz temizlenmemiş çevre ise son zamanlardaki belediye yolsuzluklarından dolayı belediyedeki iç yapı değişimlerinden kaynaklanıyor. Öncesinde, en azından benim yaşadığım dönemde öyle değildi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada çok ta görülesi bir tarihi yoktur. Dediğiniz gibi özel yemeklerimiz çoktur. Bence bir daha ki gittiğinizde mutlaka ( gördünüz mü bilemiyorum ama ) Hatay'ı görmelisiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsın.kebap kokusu falan.Birde içli köfte.

    YanıtlaSil
  4. basket topu :)) alemsin Kuzeytananne ama sanirim bende de ayni etkiyi yapabilirdi. Simdiye kadar kac tane meyveli turunc agaci gordun dersen hic olacak cevabim :)

    YanıtlaSil
  5. SNF şefik kötü değil kesinlikle Adana. Güzel bir şehir. Baksana çektiğim foto ya. Kebap Kokusunada eşim bayılıyor.
    Misafirperverlikte süper. Gerçekten sevenlerimiz, sevenlerimizin arkadaşları, yakınları bizi çok güzel ağırlıyor.
    Yemekler akşama mide ağrısı yapmasa doyumsuz.

    YanıtlaSil
  6. Dilek , şu içli köfteyi bir öğreneyim oğlum inanılmaz sevdi.

    YanıtlaSil
  7. İlknur; yer meyveyi yerinde görüp dalında ellemek gerek. Görüntüsü çok güzel ama. yeşil ve turuncu bayılırım.

    YanıtlaSil
  8. Sizin gördüğünüz adana benim 6 senedir yaşadığım adana mı acaba baya kuşkuya düştüm!.. ne terörü Allah aşkına.. bakış açınız çok farklı anlaşılan üzüldüm..

    YanıtlaSil
  9. sayın adını yazmayan arkadaşımız.Koca pozitif yazıdan sadece o noktayı bulduğunuz ve buna yorum yazdığınız için tebrik ederim sizi.
    Yaşınız küçük galiba , bilemiyorsunuz... çöp kutuları türkiyenin çogu yerinde bir dönem kaldırılmıştı.Adana da yoktu ve park görevlisine sorunca aldığım yanıtı yazdım.

    YanıtlaSil