29 Mart 2011 Salı

SEVGİLİ OĞLUM

Selam oğlum;

Uzun zamandır annem neden yazmadı dersen. Burası yıl 2011, Türkiye.  Kişisel haklar,özgürlük var ama sözlükte. Biri birine kızar sonra herkes olaydan muzdarip olur.Boş ver ben seni anlatayım mı sana.

Kuzey Tan bey, adını söylüyorsun da . Kuzey Tan A... diye soyadını söylediğimizde kabullenmiyorsun. Benim adımında, babanın adınıda sorunca yanıtlıyorsun. Bir de "nerede oturuyorsun?, evin nerede sorusuna" yanıt verip semtimizi söylüyorsun (bunu biz anlıyoruz galiba ama güvenlik için öğrettim.). Bunlar sırayla klişe bir şekilde yanıtlıyorsun. Çok tatlısın....

Zıplama boyutun. Kendini aştın. Bende kendimi aştım daha daha sakinim.

Düşme olayını da arttırdın. Parkta düştüğünde diğer ebeveynler suratıma bakıyor. Aslında anneler anlıyorda beni, büyük ebeveynler akşama evde benim hakkımda neler diyordur neler.

Yemek olayın; sabah sultanlara layık yiyorsun. Zeytin sevmiyorsun. Peynir Pınar beyaz hastasısın. 1 yumurta ve süt ile hazırlanmış omletin , domatesin, salatalık, peynirin ekmeğin offf hapur hupur yiyorsun. sonra bir ara meyven . elma hastasısın. Elma elma diye dolanıyorsun. 2 elmada oluyor arada. Yanında kivi, muz, portakalda götürüyorsun. Öğlen %85 çorba. Koca bir kase. İçine ekmek atıyorsun bizde kaşıkla onu bulup çıkarıyoruz.  Öğleden sonra zevkine göre biraz abur cubur olabiliyor. Akşama bizimle sofradasın. Balık sevmiyorsun. (ilerde yersen bu yazdığımı unut yemeye devam et) hamileyken bile balığa tepkiliydin. Emziriken seni balık yiyince sorun yaratıyordun. Ne yemek istersin deyince düşünüyorsun düşünüyorsun düşünüyorsun ve 1. tercihin PİYAVVV;2 tercihin KÖPTEE

Oyuncaklar; Araba hastalığın başladı. Arabalarının halına diziyorsun. arada eksik varsa elimizde oklama koltukların altına, sehpaların, konsol altlarına dolaşıyoruz. Takım tamam oyun tamam.

Arkadaşlık; En iyi arkadaşın T.... Kitap değiş tokuşu, araba değiş tokuşu yapacak kadar büyüdünüz. (biraz zoraki oluyor ama yapıyorsunuz işte) şuanda T..... ın Şimşek Mcqueen küçük arabası bizde. Beni kızdırmak için "benim" diyorsun sonra birden"t.. ın t... ın " diyorsun.Bu gecede onunla uyudun.

Anne; annenin işten ayrılması ile biraz daha bana mı bağımlı hale geldin anlamadım. Ama dışarı giderken izin isteyince "tamam" deyip yolluyorsun ve beni gülücüklerle karışılıyorsun.


FOTO 1:
Ayakların çıplak dolaşmaya bayılıyorsun. Giydirsekte çıkarıyorsun. Bende ısrar etmiyorum bende aynı moddayım. (tişörtün Deniz Abiden hediye)



FOTO 2:
Kimi zaman ilginç isteklerin oluyor kaşıkla su içmek gibi.

Daha anlatacak çok şey varda uykum var. Anlatırım sonra.

2 yorum: