11 Mart 2011 Cuma

UYDURMA MASALLAR

Gelmiş saat 10 a. Son zamanlarda ileri attığı uyku saatini düzene koymak istiyoruz ama birazcık onun da idaresine bıraktık işi. 10 gibi elinde kütüphaneden seçtiği bir kitapla geldi. "bunu oku anneee". Aferin oğluma tam yaşına göre bulmuş kitabı "Galileo'nun Buyruğu"!!!

"Oku oku" diye nasıl hevesli. Kırmayalım hevesini dedim. "Haydi yatağa o zaman" Sonra babasına da görevini hatırlattı "Baba süt!"

Açtık kitabı. Hııımm bir sorun var. Nereden başlayayım????

Aaa Paul Davies Schrödinger'in kedileri den bahsetmiş. Evet baş kahramanımız bir KEDİ olsun. Hemde yavru bir kedi.

Bu arada baba sütümüzü getirmedi. OK, konumuz da SÜT.

Hikaye başlar kediler süt sever ama süt nerden gelir??? (bilimsel kitap tabiki bilimsel konu anlatacağım. Aşk romanı seçseydi aşk anlatırdık:((  ) İnekler, otlar, sütçü teyze, amcalar, fabrikalar, kamyonlar, market ve Kuzey Tan, ...

Birinci hikaye bitti.

Bu arada ben Kuzey Tan a ısrarla gözünü kapa diyorum, Aynı anda sanki gerçek okuyormuş gibi sayfaları çeviriyorum. Kendim bile inanmışım...Yan gözle gözü açık mı diye de bakıyorum. Bir an kendime geldim......... dosturu suratına bakıp anlattsana be kadın. Rol yapıyorsun.Yok o da uyuyor rolü yapıyor zaten...

İkinci Hikaye: Ne anlatsam, ne anlatsam, ne uydursam, ne sallasam. Aa Kepler "Ay da denizler olduğunu kabul ediyorum" dan esinlenip, "yağmur nerden geldi?" uydurdum gitti. Bu Hikayede de baş kahraman yine.....KEDİ. (çok yaratıcı olmasın, seri film bu. belki, to be continued)

Süt halen gelmedi. Bizimki bağırır "baba süüütt ısıt"

2. hikayemiz , denizlerden başlayıp, canı sıkılan güneş, buharlaşan deniz, gökyüzünde gezinen damlalar, bulut otobüsüne doluşan yağmur, çağıran herkesin yanına giden otobüs ve yağmur.

Oo bu hikaye çok canlı oldu. Bizimki gaza geldi. Ayakta.  Kalktı zıplayarak bana yağmuru anlatıyor. Sonra gaza geldi "karrr" dedi. "Hava soğuksa yağmur kar olur" diyerek hikayi kısalttım:))

Süt geldi. Kısık ışık kapandı ve oğlum uyuma moduna geçti. Süt bitti. Anne dedi yanıma geldi. Sarıldık ve yerdeki yedek yatağında onun sıcak nefesinde uyuduk.

Galileo'nun Buyruğu, bir çocuk için bu kadar dı........(ilerde okumayı öğrenince şaşıracak)

Bu gece rüyasında ne görücek ki.


NOT:
BU RESİMLER OĞLUMUN KOSKOCAMAN, AĞIR FOTOGRAF MAKİNASI İLE YAPTIĞI ÇEKİMLERDEN BİR KAÇI. ÇOK CİDDİ YAPIYOR İŞİNİ. İNANAMIYORUM.


1 yorum:

  1. Ahahahha :) Süt bizde de babanın görevi. Her annenin içinde bir masalcı vardır derim ben zaten.İçinizdeki masalcıya selamlar.

    YanıtlaSil