8 Ağustos 2011 Pazartesi

ARADIĞINIZ ANNEYE ŞU ANDA ULAŞILAMIYOR. LÜTFEN DAHA SONRA TEKRAR DENEYİN!!!!

Hakkında çok şey yazıldı tutuldu. Tarih ne anneler gördü, gelecek ne anneler görecek. Bu işin sınırları yok. Öyle de olur böyle de hatta şöyle de olur.

Anne olmakla  bir çok sorumluluk şekli gelir üstünüze.

Aslında bu hikaye küçük bir kızken başlar. Elinize hemen bir oyuncak bebek vererek başlarlar staja. Sonradan kızsınız ya, bir yerde buluştuğunuzda "hadi oyala ufaklıkları derler". Hatta konu da iyiyseniz  çocuklu aileler sizi hep davet ederler, sizinle tatile giderler. İşte böyle başlar bu kalıplama (KALIPLAMA 1)

Bekarlık biraz uzun sürerse yandınız. KALIPLAMA 2 girer devreye.  "aa yaşın geçmeden evlen , çocuk yap,mazallah çoçuğun olmaz,ya erken menepoza girersen (daha 23 üm yahu) ...." gibi cümleler sizi sağdan soldan yontar. Hatta bana 5. sınıf öğrencim demişti. "evlensene sen. çocuk yap olmadı boşanırsın?"Nasıl yani?? Arkamdan neler dönüyor?  Tamam bu öneriyle fena şekil aldım.

Dınnınınııı. Evlendim. Bu dönemde kalıplama çok hızlı çalışır. direk elle yontma değil makina üretimi olur. "Çocuk yap çocuk,... ne zaman çocuk?, her eve lazım (sanki singer dikiş makinası yapacağım),geç kalma , olmadı tüp bebek yap...." KALIPLAMA 3. Toplum sizi he gördüğünde bir sağdan bir soldan dürter dürter dürter ve kalıba oturursunuz.

KALIP 4 ANNELİK: bu döneme kadar neler gördünüz geçirdiniz ne hayaller kurdunuz." Çocuğum olursa  şunu yapacağım, şunu yapmıyacağım,.. falanda .. filanda"

Danadananananammmmm

KALIP4 en zorlusu çünkü çocuğunuz kalıp ustanız. Durun durun bir terslik var ben ona şekil verecektim. Onu genç bir fidan olarak yetiştirecektim. Benim gibi kalası yontmaya başladı. Hayır toplumun daha önce yontukları bile fayda etmedi beni kendi kalıbına sokuyor. Bende kendimi hayelleriden farklı buluyorum.

"ASLA ASLA DEME" eğer daha anne olmadıysan.

ARADIĞINIZ ANNEYE ŞU ANDA ULAŞILAMIYOR. LÜTFEN DAHA SONRA TEKRAR DENEYİN!!!!



1 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın çok sevdim, kalıp ustaları yetişiyor çekirdekten:)))

    YanıtlaSil