9 Ekim 2011 Pazar

ANNELER de BİR GÜN ÇOCUKTU

Sevgili Oğlum;

Bugün senin 12 gün sonra basacağın yaşının 10 katının 5 fazlası yaşındayım. Haaaaaa çöz bakalım.

Evet yıllar geçti ve 35 yaşına bastım. Ama emin ol ben de bir zamanlar çocuktum.  Uslu, yaramaz, güzel, çirkin, akıllı, şapşal, sessiz, geveze,... işte öyle bir çocuktum.

Büyüdüm

Büyüdüm ve annen oldum.

Bu güne özel kuzenlere abiye kardeşe dedim ki "benimle ilgili bir anı yazar mısınız?" Geldi yanıtlar.

KÜÇÜK DAYIN :(5 yaşındayım)

"Kaşında çatal olur mu?"

Yorum: Dayın işte kısa öz yazmış. Olay dayının yemekte gözüme çatal atması.Çatalın gözümün altına saplanması vee büyük dayının K. dayıyı "kardeşimi öldürdün" diye pataklaması ile son bulur. Anannen müdehale edip ayırır bizi. Gözüme birşey olmaz.

MÜGE TEYZEN (daha bebecikim)

"bir varmııışşş,bir yokmuuuuşş. ..f.. adında, mini minnacık, düğme gözlü, nohut dudaklı bir bebiş teyzesini ziyarete gelmiiiiiişşşş....o gün müge kuzeni onu kucağında balkona çıkarmış ve onu ilk defa görenler onu oyuncak bebek zannetmiş..çünkü f.... bebek bir taş bebek kadar pürüzsüz ve duru bir bebekmiiiiş.....hiç ağlamaz ve müge kuzenini çooook severmiiişşş....masalda burda bitmiiişşşş."

Yorum:  Vay be ben neymişim. Unutmuş hep bu hikaye sonunda bana "konuşmaya başlaman ile bitti o güzelim günler" derdi.

MERAL TEYZEN (5-6 yaşları)

"AAAA BEN ANLATAYIM SAN ABENIM TUVALETTE Bİ KÖPEK VARDI SERAMİKTEN FIRÇA KONAN SEN BENİ DİKİZLİYO DIYE ASIK BİR SURATLA ÇIKTIN ONU KALDIRDIKTA ÖYLE GİRDİN."

Yorum: Evet o köpeği hatırlarım. Takıntılıyım. Zaten Müge teyzende bu yazının altına
"tam f...ça bir tepki...)))" demiş.

DENİZ TEYZEN (4-5 yaş)

"sıcak bi istanbul sabahı evde anlamsız bi telaş halam koşturuyo evde 4 çocuk,1 yaşlı nine yataklar toplanıyo,ev temizleniyo,yemekler derken sıra giyinmeye geliyo her kez hazırlanıyo f...la ben en sona kalıyoruz halam f....un kıyafetlerini veriyo ben giydiriyorum...nihayet sıra bana geliyo bluzumu etegimi giyiyorum parfüm sıkarken etegimin altını kaldırıp bacaklarıma da sıkıyorum..nihayet misafirler geliyo gelenlerde hacı dayılarmış o zaman öyle söyleniyo..her kez oturuyo halinden memnun içeri f.... giriyo elinde parfüm her yerine sıkıyo etegini kaldırıp altına sıkmasıyla evde bi kıyamet kopuyo nerdeyse nerden gördün sen bunu demeleriyle "deniz ablam öyle yapıyo" diye bi ses beni mahvetti..."

BÜYÜK DAYI (2-3 yaş)

"Yer Pazaryeri O... , F...., ve Ben inşaatın birinin kum ve çakılları ile oynarlar.O.... ile Ben ittifak kurup Senin  sırtına kum doldururuz.Olay mahaline gelen Eniz Abinin müdahalesi ile O....ve Ben paçayı zor kurtarır.F..... (sen) Eniz abi nezaretinde eve götürülür."

Yorum: Olayı çok iyi bilirim. Kumlar sırtımda kalmış, Ağırlıktan ayağa kalkamayıp korkup ağlayıp duruyordum. düşünün yaşadığım travmayı. Eniz abim "bıdışım bıdışım" diye beni alıp onlarıda azarlamıştı.

YELİZ TEYZEN (bir ömür)

"ben de çocukluğun ile ilgili değil çocukluğum ile ilgili anılar çokkk DAJOJZ DAJOJZ diye ağladığımda rahmetli amcamın gazoz getirmesi, kağıt bebeklerime atıl kurtoğlunu kıskandıracak kadar güzel elbiseler çizmen, sizin evde öğle uykusuna yattığımızda, yatağımıza yastık koyup, camdan kaçışımız, ameliyat olduğumda hasta yatağımda bana ders çalıştırmn ve hiç derslere girmeden girdiğim sınawlarda 1. olmam, öğrenci evimizde ayağına giren kramp:)), deprem anında yere yorganı serip uyumaya devam etmen, üniden tatile gelirken getirdiğin polarlar, çocukluğumuzda sizin evin üst katında deli gibi dans etmen ve seren serengil taklidin .... devam ediyiiim mi:))"

Yorum: Ben Yeliz in çocukluk anılarını yazsam. ooooooo

OLCAY TEYZEN (konuyu tam k... dan anlayıp kendi anısını yazan, hatta diğerlerinide yanlış yönlendiren kuzen, uyardık ama yok olmadı. Yinede onun anısını yazalım)


"evet bir tanede benden: bir byramdı yılını falan hatırlanmıyorum, tüm azman kuzenlerim ve kardeşim bütün bayram boyunca evimizin önünde duran traktörün tepesinde oynarlar, olcay her zamanki gibi bütün bayramı türk filmi seyrederek geçirir, sonra yoğun srarlara dayanamayıp olcay da çıkar, en fazla yarım saat sonra traktörün tepedinden aşağı inmek ister normal yollardan inmek varken tekerlek kısmından inmeye çalışırkene bir bakar tişörtü yırtılmıştır. tişörtünü değiştirmek için eve doğru giderken apartman içinde tişörtünü kaldırıp bakarken kanlarını görür ve bayılır, aradan ne kadar geçti bilmiyorum o kadar kuzen içinde figen ablam beni merak eder bir baksa apartman içinde yatıyorum. sonra kendi evlerine götürü beni derken. soluğu hastanede alırız. kulakları çınlasın doktor hüseyin abi benim çığlıklarım sinan amcamın ağlama söz sana büyük bisiklet alıcam derken y harfi şeklinde göğsümün tam kenarını diker."

Uyarı sonrası gelen yazısı.

"ooooo kızım sen yazsan roman gibi yazarsın biz edbiyat özürlülere mi söylüyosun. sen yaz bi kaç tane bizim adlarımızı ver işte olmaz mı"

Yorum: YORUMSUZ :))))


ORTAYA BİR KARIŞIK: (3-4 Yaş)

ben: "bebeğim hatırladığım fırat abim beni tutmaya çalışıyordu camda ayaklarım dışarda süs bebek gibi oturuyordum. Meğer annanem tutuyormuş önceden. Sonra ben camdan aşağı cumburlop. sizin eski ev in solda 2. odanın camı. dut ağacının altı. Beni komşu buldu. Hani bahçesinde gün döndü dövdüğümüz caminin arkatarafındaki."

Deniz teyze:" annem ve halamın elmalıya gidesi geldi ama çocuk götürmek istemediler olcayı bana f..... babaanneme emanet ettiler...olcay düştü ayakları kan içinde bende çözüm hazır ayakların kırıldı diye oturttum..babaannem f...... cama oturttu dışarıyı seyrettiriyo nasıl oldugunu hatırlamıyorum f.....düştü..
halamların gelmesine yakın babaannem bana yalvarıyo halana söyleme diye benim elime koz verdi...

bi anda çeşme kapatılmaz her gün azar azar 2,5 kuruş....3 gün sürdü malesef..."

Yorum: Bu olay üzerine bayağı geyik döndü. İttiren kim, bulan kim, neden gibi. Çok güldük

HANDE TEYZEN (eşşek kadarım)

":)))) yıl falan hatırlamıyorum ama mevzuu Fizik dersi olduğuna göre lisede olduğunuz kesin...lise 1 olabilir...size geldim yoksun ortada halama sordum...odada ağlıyor dedi...geldim yanına yüzün gözün şişmiş ağlamaktan...ne oldu dedim...ağlamaktan cevap veremiyosun...halam zayıf almış yazılıdan dedi...yok canım almamıştır dediğimi hatırlıyorum :))) sen ağlamaktan artırabildiğin nefesinle...dudağını bükerek...ben dayıma ne diycem şimdiiii demişitn :))) (olcay 1 almıştı ama hatırladığım çok umrunda olmamıştı)..dayına ne dediğinide bilmiyorum...."

Yorum: evet doğru hemde sınıfın en yüksek notunu aldım. Tüm sınıf zayıf aldı. Ben 6 aldım 10 üzerinden. Ama olay haksızlığa uğramam. Aslında 9 alacaktım.

MELİKE TEYZEN ( Her daim)

"valla beim bi hatırladığım yatak tepesinde kudurup kudurup hoplayıp anamdan bi posta dayağı yiyip gene hoplamaya devam ettiğimiz:)"

Yorum: Kesin ben yememişimdir. Meral ablam asla vurmazdı.

FUNDA TEYZEN (8 yaş)

UYARI: (+18) Uyardım ayıp olur yazmayalım dedim. Yaz dedi. Ne yapayım. Özü sözü bir.

"bi gün daha siz eskişehirde oturuyorsunuz,sanayide başşak sitesinde:))ben hafta sonları kalmaya geliyorum,teyzemde ağda yapıyo bana,sen daldın odaya,ağda benim bacakta,banada yapıştır onu die kıyameti kopardın,senin sesine tamer,ömer hepsi geldi,ben reziillll:)))

benden de anca böle bi hatıra çıkar zaten :)))"

Ben başka anı anlatmasını beklerdim. Ben yazdım.

" eskişehire ilk taşındığımızda buz tutmuş hamamyolunda çay bardaklarını 8 yaşındaki kıza taşıtıp. "kırarsan...." diye korkuttuğun. Bu küçük kızında buzda kayıp düşünce korkudan yerde yatsada elinde bardakları hava da tuttuğu anını beklerdim. HATIRLAR MISIN BİLMEM"

Yorum: Super anılar çıkarda :)))) Mesala Sigara içtiğini anneme söylemeye çalıştığın zaman:)))




İşte oğlum. bende anı çok ama bu da teyzelerinden dayılarından gelen anılar. 

5 yorum:

  1. 9 ekim doğumlumusun ? Bende :)) Doğum günün kutlu olsun canım, bazen bende düşünürüm büyüdüm,anne oldum ve dahada yaşlanıp annane olacağım zamanları.Ne güzel seninle ilgili herkezin anlatabileceği bir anısı var :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler. sizinde kutlu olsun. Hep sevdiklerimizle mutlu günler geçirelim.

    YanıtlaSil
  3. nice guzel yaslara cok severek okudum boyle kalabalik bir ailenin anilarina dahil edilmek ne iyi oldu sabah sabah.
    Gulerek birlikte gececek nice yillar olsun hepiniz icin

    YanıtlaSil
  4. CANIM KIZIM BENIM,ALLAH BU GÜZEL VE BÜYÜK AILENLE DAHA NICE UZUN VE NESELI YILLAR YASATSIN SIZE.
    COK SEVIYORUM SENI

    YanıtlaSil
  5. AAAA BENI ADSIZ YAZDI,BENIM ADIM EMEL YAVVVV,HAHAHAHAHAH

    YanıtlaSil