9 Kasım 2011 Çarşamba

3 Yaş Doğum Günü Partisi

3 yaşında bir çocuk annesi oldum. Daha nice senelere.


2. yaş doğum gününün hemen ardından "yok artık bir daha" "yok bu kadar çetrefilli" dedik. G.. Amcası "ben yapacağım " demişti. Daha süper olacak derken son anda biz yapmaya karar verdik!! Eee ne yapacaktık???


Oğlum son zamanlarda Balık hastasıydı. Tamam DENİZ olsun çalışma konumuz. Tamam konu derya deniz ama zaman kalmadı. Hemen hızlı bir düşünce,alışveriş ve son gün uygulama.


Farklı olan bu sefer Kuzey Tan bey  "ben okulda da doğum günü istiyorum" demesiyle iki katı zorlaştı. T...... "yettim gari" yetişti imdadıma. "1 elin nesi 2 elin çiftetellisi" diye biz koyulduk işlere. 3 günde 2 doğumgunu yaparak işi bitirdik.


Misafirlerimiz geçen senede misafirimiz olmuş  yılların yılların arkadaşlarıydı. Aslında bizbirlikte büyüyen anne babalardık. Şimdi yavrularımızda bizimle büyüyordu. Bu güzel günde bir aradaydık.

HAZIRLIK:

-Mavi tüller aldım. Tavana asıp deniz ortamı yarattık. Masaya örtü olarak örttük.

-Tül yatağının üstüne konulan ikea sinekliğinide tavana gerdik.

-Pazardan ve kırtasiyeden balıklı çıkartmalar, karton yapışkanlı üç boyutlu balıklar aldık. Karton balıkları , deniz hayvanlarını delgeç ile delip misina ile tüllere astık.. Çıkartmalarıda heryere yapıştırdık.

-Deniz kabuğu aldık ESSE den (iki renk) onları vazoya doldurduk. Kenarlarına ip ile deniz yıldızı bağladık.

-ESSE den ayrıca deniz temalı mumlar aldık.

-Deniz yıldızları vardı evde. bunları mavi tüle sarıp, lacivert kurdele ile bağlayıp üstüne yunuslu nazar boncuğu ile Kuzey Tan beyin resmini koyup misafirlere dağıttık.

-Pasta yapmak için 5 renkli şeker hamuru ve 1 kg luk mavi şeker hamuru; Deniz hayvanları kurabiye kalıpları ; Taş süsü vermek için renkli kırıntı şekerler ve baloncuk için mavi-yeşil yuvarlak şekerler aldık.

- Menümüzde pasta, browni,kısır, mercimek köftesi, fok elma kurabiyesi, deniz hayvanları şekilli tarçınlı kurabiye, meksika fasulyeli salata, makarna salatası, börekler, havuçlu kek, peynir topları, Sosisli milföy, ..... vardı. (hepsini ben yapmadım . herkes elleri kolları dolu gelmiş)

-Peçetelerimiz IKEA dan mavi düz ve mavi desenliydi.

OKULDA

Pastamızı ve yanında taze sıcacık babanne böreklerini götürdük.Kuzey Tan beyaz gömleği ile uslu bir çocuk olarak arkadaşlarının şarkıları eşliğinde geldi.  Öğretmenleri şapka yapmış ona . Çok mutluydu. Bana "beğendin mi " diye sordu arada.akşam yanlışlıkla yırtılınca hem o hem ben ağladık sarılıp. "ama ama çok sevmiştim. Öğretmenim yapmıştı anne " diye ağlayan bir çocuğa kim dayanabilir.

Taşırken biraz pastamız yamuldu ama çocuklar hiç ilgilenmedi o yamuklukla.




Doğumgününden fazla foto yok. Foto Mak. bozulduğundan ve ben kendimden geçmiş modda olduğumdan doğumgünü sırasından foto yok üzgünüm.

BAŞ KONUKLARIMIZ. BENEKLİ ve KIRMIZI.
2 Gün sonra aramızdan ayrıldılar (KUZEY TAN ARKADAŞLARININ YANI GİTTİLER SANIYOR.)

1. PASTA : T.................. ve BEN Yaptık. (yosunları babamız yaptı)




 2. PASTAMIZ. Kırmızı balığı T....................... Diğerlerini T.................  ve BEN yaptık.Çocuklarda yaptıda onları koymadık. Ayıp ettik:(((


4 yorum:

  1. Toprakbaba okumasa da blog umu hakkını yemedim söyle.

    YanıtlaSil
  2. Pastalar gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Nice mutlu güzel senelere :)

    YanıtlaSil
  3. nice mutlu yıllara
    herşey çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. diyeti bırakıp şu güzel doğum günü pastasının içine gömülesi geliyor insanın :) nice mutlu ve sağlıklı senelere inşallah..

    YanıtlaSil