17 Eylül 2012 Pazartesi

SAYILAR, RENKLER, KAVRAMLAR

SAYILAR

Sayılarla uğraşması çok hoşuma gidiyordu. Oyunlarda o yüzden hep yuksek sesle sayarak oynatıyordum. sonra başladı herşeyi sayıp hesaplamaya

Seviye seviye başladı saymaya:))

Level 1. 3 e gıcıktı ve 1-2-4-... diye devam edip 13 de duruyordu:))
Level 2. 3 e halen gıcıktı 13 e de gıcıktı 20 ye kadar 3 süz sayıyordu.
Level 3. 3 yaşında olunca 3 ile de barıştı 3 de sayılara dahil oldu.
Level 4. 39 kadar sayıyor fakat devamında 30 geri dönüyor. Bu döngü siz durdurana kadar sürüyor.
Level 5. 49 kadar sayıyor fakat devamında yine 30 a geri dönüyor. ....

Anılar:
  • Parkta arkadaşlarla sırayla binmeyi öğretirken . "herkes 20 ye kadar binecek" dedim. Bizimki başladı saymaya. Diğer anne " çocuğunuz sayabiliyor " dedi. Ben ise (terbiyesiz ukala anneyim)  "ama 3 ü atlıyor hep" dedim. (Yaş 2.5)

  • Yemek yedirirken "son 3 lokma" diyorduk. 5-6 lokma yediriyorduk. Sayılarla samimiyeti artınca "3" diye durduruyor.(yaş 2.5-3)

  • Sabah bizim yatakta mızırdanıyor. uykulu uykulu " ne oldu oğlum" dedim. ağlamaklı " sizin 6 dolabınız var benim neden 1 tane" dedi. "Al senin olsun odana koy" dedim. Bu seferde odası küçük diye ağladı. (gecen gün)




  • 20 sayısı oğlum için en büyükken herşey güzeldi. "kaç dk sonra gidelim" dediğimde "20" derdi. Şimdi "ne zaman gidelim" deyince "60" diyor. (bugun) (not:yaşımı yirmi sanıyordu. Artık sormuyorum :(( 60 derse yıkılırım)

  • Kitaplarının çok olduğunu artık kitap değil oyuncak almamız gerektiği konusunda bizi uyardı. (Bu sabah) İşte saymayı burada yanlış yapıyor.

  • Köfteler en fazla onda olacak. Tabağımdaki köfteleri sayıyor sonra kendi köftesini sayıyor ve eşit değilse köfteler transfer oluyor. (sadece köfte için bu çabası)


RENKLER

Bugun odasında renklere göre katgori edip sonra bir nakış gibi döşediği sanat eseri ne diye merakla sordum? Sonra ödüm koptu ne diyor bu çocuk diye.



"Anne ortadaki yeşil zaman . Diğerleri zaman tüneli. hoopp bu mavi zamandan tünelden geçip başka zamana geçebiliriz. Hoopp siyah zaman tünelinden geçip turuncu zamana geçebilir adamlar. Burada gezip hoop başka zaman tüneline..............."

Babayı çağırdım . "koşş çocuğun ruhuna birşey kaçmış. korktum" diye. baba hikayeyi dinledi. sonra gülümsedi .Dinazor treni izlemişler bugun onda da zaman tüneli varmış.:)) 

Bu eserde bizim zaman ve zaman tüneli eserimiz...


KAVRAMLAR

Sabah baba ve oğulun beni yemeğe çalışması ile uyandım. Aslan olmuşlar yabancıları yiyorlarmış.benim anne aslan olduğuma ikna edip kurtuldum yenilmekten. "Yabancı" arada "yalancı" oldu. babası ısrarla "yabancı mı?, yalancı mı?" deyince nasrettin hoca gibi "zaten inecektim" misali "yalancı bir yabancı" diye kıvırdı.

Oyun çok gürültüyle devam ediyordu. "çok bağırma sesin yankılanıyor" dediğimde " evet yangınlanıyor" dedi. hahaha çok sevimli yankı ne bilmiyor hemen başka kelimeye saldırıyor sandık....

Kıkırdayarak yüzümde alaycı bir ifade ile "Yankı ne demek oğlum?" dedim ve aldım yanıtı. Aynen dediği şekilde ..

"Yangı, sesin dağlardan derelerden bize geri gelmesi" dedi ve biz babayla, meydan larousse oğlumuza ağzımız açık baka kaldık..

Yeni gününüz size mutluluk getirsin.

OĞLUMA NOT: Bugun babannenin doğumgünü....

3 yorum:

  1. Çok güldüm!!! Sen, annenle birlikte, çok yaşa Kuzey Tan! Demek zaman tünelini anlatarak annenin ödünü kopardın ha?!
    Deli bir şey yetişiyor farkında mısınız ahali?!
    (Dur diğer yazılarını da okumalıyım, çok sevdim ben seni ve oğlunu)

    YanıtlaSil
  2. Selamsız sabahsız dalmışım di mi bloğa? Özür dilerim :S
    Merhaba Kuzey Tan ve güzel annesi :D

    YanıtlaSil