1 Ocak 2013 Salı

2012 Gitti BİTTİ

Çocukken okulda yeni yıl resmi istediklerinde başlardım çizmeye:
Bastonlu yaşlı mutsuz bir amca 2012 yazılı kıyafet giymiş giderken, genç tatlı çocuk 2013 kıyafeti ve neşe ile geliyordur.
Her yıl giderken böyle mahsun olunup hoop yeni yıla girince mutluluk mu dolar içimiz? Umarım öyledir.

2012 de Kuzey Tan nasıldı?





Yaş durumu:3 ile başladık 4 bitirdik yılı

Fiziksel Gelişimdurumu: Büyüdü işte boy tamam, kilo tamam. Hareket kalibiyeti 10 üzerinden 20.tırmanma, zıplama yaklama top çevirmece denge süper.

Sağlık durumu: Bu yılı yeni dikiş attırmadan geçirdik. Öksürük arada ateş dışında iyiyiz.
Yemek: sabah kahvaltı : yumurta, pınar beyaz, zeytin  , süt (mandalina suyu) kesin menüde. Yanına domates salatalık pekmezli ekmek dilimi, sucuk, gözleme,gözleme den bir ikisi eklenebiliyor itirazımız yok. Yediğini yer yemediğini bırakır kalkar.
ara öğün: meyve olsun da ne olursa olsun. Belki bir pingui ödülü de olabiliyor:))
Öğlen: anne unutmazsa bir çorba veya biz ne yersek
Akşam: öğlen çorba yoksa çorba veya biz ne yersek.

Abur cubur durumu: 2012 ile başladığımız ayda bir oyuncaklı bir menü hamburgeri:))) ; pizza, lahmacun olabilir. Lahmacunlar küçük kücük dürüm yapılıp yenilmelidir. patates kızartması sevmiyor buna mutluyuz.
Cips diye istediğinde nedense tüm Türkiyedeki cipsler acı olduğundan yiyemedi. :(( bazen misafirlikte acılaşmamış cips görüyoruz ama onlarda çoookk uzak ülkelerden geldiğinden bulamıyoruz:)))
Jelibon: Bunu icat eden amca abilere selam eder ve nedense bizim aldığımız paketlerin içinden sadce  2-3 tane çıktığını görüp mutlu oluyoruz. Başka çocukların evlerindeki paketleri dolu olmasıda bizim şanssızlığımız:))

Sosyallik durumu: Herkese merhaba nasılsınız muhabbet iyi ama onu sevmek için gelenlere "senden utanıyorum" lar başladı:((
teşekkür etmeyi, öpmeyi, sarılmayı çok seviyor. Esnaf ile hatır sormadan geçmiyor.

Arkadaşlık: En iyi arkadaşı Eylül müş sonra Müjdat  sonra liste tam isimlenmesede anılarla anlatılıyor. Ela, Yağmur, Evrim, İrem, Ekin, Emir,..

İlklerimiz:Bezi tamamiyle bıraktık , Yüzme de çok büyük adım attık, kafa suyun içinde yürüyerek ilerliyor.

En unutamadıklarımız: Çok güzel tatiller geçirdik. Hepsinde çok uyumlu tatlıydı.

Kortuğumuz Anlar:Trafik kazası geçirdiğimizde çok  korkmasada biz çok korktuk. Sonra otokoltuğum otokoltuğum diye ağlaması belki korkudandı:((   En kötüsü bu olsun.

Komik Anlar: Bizi birşeye ikna etmek için çabalamaları çok komik. Neden çikolata sağlıklı, neden bu oyuncak alınmalı, neden oraya gidilmeli, neden dişini fırçalamamalı, neden kakası yok, neden o yazlık ayakkabı giyilmeli,....

Üzücü anlar:Hatırlamak istemiyoruz unuttuk

En kızdırdığı anlar: Dışarı çıkacağımız zaman kızdırıyor, kaçmalar direnmeler oyalanmalar...

Benim Yavrum Büyüdü Dediğim Anlar: Her anı her lafı ile bunu diyorum.gecen gün "sen hastasın yat ben ateşine bakayım anne. Baba yemek pişti annem hasta sen bakar mısın?" demesi mesala:))
Benimle şarkılar söylemesi çılgınca dans etmemiz.
"Odanı toplar mısın misafir gelecek" dediğimde hemen toplaması hatta benim yatağı toplamama bile yardım etmesi (sadece misafir gelince topluyoruz galiba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder