6 Mart 2009 Cuma

4 Aylık Kuzey Tan ile Gezmeye


Havalar güzel. Oğlumla ziyaretler gezmeler başlıyor yavaş yavaş.
Peki gezmeye giderken neler alıyorum yanıma.
Daha gezmelerimiz uzun süreli olmadığından çok mesele yaşamadık. Fakat küçük valizimle yola çıkmaya hazırım.
Yiyecek: Aaa hazır yanımızda bu konu problem olmuyor. Sadece emzirme odası olmayan yerlere gitmemek gerektiğini öğrendim. Artık bir yere yemeğe gideceksem çocuk, emzirme odası varmı diye soracağım.
Kıyafet:Havalar soguk diye 2-3 kat giydiriyorum. Eğer üst parça 2 li ise içine 1 uzunkollu body ve 1 ince tulum giydiriyorum. Ama üste bahçıvan giyecekse, içine 2 parçalı giydirebiliyorum. (neden dereseniz 2 beli lastikli alt üst üste gelmesin diye bir takıntım var)veee kelimizi örtmek için şapkaaaa. Şaka şaka çok yakıştığından şapka takıyoruz.
Yanıma tam takım malzeme alıyorum. Gittiğim yer sıcak olursa sweat çıkartıp giydirmek için bir yelek. Bunları ayrı bir küçük çantayla asıl çantama yerleştiriyorum. (kutu kutu içindeee)
Temizlik: Temizlik için ağzı kilitli bir poşete kullan at alt açma bezi, 2-3 bez, ıslak mendil, krem, buzdolabı poşeti (bez değişince çöpe atarken kullanmak için sakın unutmayın.) yerleştirip ağzını kilitliyorum. Alt değiştireceğim zaman tüm gereklilikleri çantadan tek hamlede çıkarıyorum.
Aksesuar: En büyük aksesuarımız önlük. Geçen 2 saatte 3 önlük batırdı. Diğer aksesuarı mendil. Fotoda gördünüz ağzımız sulu sulu. Yakında küçük bir mısır patlağımız olabilir.Devamlı siliyoruz. Diş kaşıyıcııı unutmayalım. Emzik çok takıntılı değiliz ama yine de alıyoruz. Sadece sokaktayken emziği zincirliyoruz. (Bizimki kısa ve yumuşak kumaş. Boynuna dolanmasın diye)
Oyalangaçlar: Oyunacak değil onlar oyalangaç. Kukla eldiven, müzikli çıngırak, titreyen kumaş örümcek. Yabancı bir yerde oyalangaçlarına ilgi göstermiyor ama yinede alıyorum. Çevre daha cazip geliyor. İnsanlara evlere eşyalara bakıyor.
Ayrıca:Eğer uzun süreli bir eve gideceksek uyku saatini orada geçireceksek bebek telsizi (pilli). Her yerde uzatma kablosu bulamayabilirsim.Daha kullanmak nasip olmadı. Kendinime bir üst (Ya kusarsa)ve göğüs pedi.
Daha acemiyim ya çok alıyorum ya az ama günün birinde kıvamı tutturacağım.

4 yorum:

  1. canım çok şeker ve yakışıklı olacak oğlumuz...evet insan dışarı çıkarken yanıma şunuda alayım bunuda alyım derken bir bakmış çanta dolmuş,valiz gerek..mevlüt küçükken bizde aynı sizin gibydik..
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz.demek her anne valizle dolaşmak zorunda kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. cok tatli yaaaa bayildim...
    Ben bu döneme karinca dönemi yada dünya yolculugu dönemi diyorum :-)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Defnenin annesi.
    Ben şuan gerçekten bir seyahata gidersek ne yaparım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil