17 Ağustos 2009 Pazartesi

DİŞ BUĞDAYI



Diş buğdayımız bitti.Yorucuydu ama çoook güzeldi.



Diş buğdayı nedir bile bilmeyen ben çevremden, sizlerden duyarak başladım bu yolculuğa ve diş buğdayını yaptık. Oğluma bereketli olsun. Sizlere de çok teşekkürler.

Neler yapıldı.İş çıkışı hazırlıklar sürüyordu.Aslında pek sürmüyordu.



Pazartesi:Diş buğdayı yapılma isteği. Arkadaşlara yardım çağrısı

Salı:Diş buğdayı yapma isteğinin büyüklerle paylaşılması :((( Yapılacaklar listesi. Şeker paketi planı. Ütü


Çarşamba: Mavi tül aranması. YOOOKK. Arkadaşta pizza partisi.


Perşembe:Mavi tül için sokaklara düşüş eve en yakın dükkanda bulundu. Şeker alımı. Paketleme. Sepetin hazırlanması. (Baba hızıma şaşırdı. Beni şekerciye çalışmaya verecek.)Arkadaşa süpriz doğum günü partisi. Akşam eve dönüş şeker etiketleme. Hediye kitap ayracı hazırlama.



Cuma:Pasta şiparişi. Market alışverişi. Fulya teyzelerin Amerika öncesinde Kuzey Tan ı ziyareti. Akşam küçük milföylerin hazırlanması. Patates ve patlıcan salatısının hazırlanması. Yemek takımının bardakların, çatal bıçak setinin yıkanması. Yarın yapılacakların ön hazırlığı. Ütü devam. Duş al uyu.


ve o gün............


Cumartesi:Baş ağrısı ile uyanma. Ev toplama. Kısa bir kahvaltı. Ev süpürme, toz alma. Kuzey Tan ı uyutma. Baba süpürmeye devam anne silmeye terfi. Kuzey Tan yıkama sonrasında banyo temizlik. Mutfak işine devam. Sofranın kurulması. Balonların şişirilmesi. Salondan sehpanın komşuya atılması. Fırında pişirmeler. Kuzey tan ı uyutmak.

Bekleme ve ilk misafirimiz. (Misafirlere 15.08.09 tarihinde 15:08:09 da kapıda olun dedim sadece 1 kişi saate sadık geldi.) Misafirler misafirler hoş geldiniz. Ne güzel kalabalığız.

Kuzey Tan uyandı ve çok mutlu. Kıyafetini giydirdik.

PARTY TIME

30 kişiyi aşkındık. Babannemiz buğdayımızı hazırladı. Arkadaşlarımız hiç boş durmamış hediyeler kekeler, börekler kurabiyeler yapmışlar. Teşekkürler. Pastamızı kestik buğdayımızı yedik içtik. (aslında ben yemedim ve içmedim. Misafirlerimiz gidince oturdum yedim.)

Oğlum önüne koyduğumuz objelerden hiç birini ellemedi. Cep telefonu koyunca gitti kaptı. Bize kolay gelsin.

Parti sonunda kalan çocuklar masanın altında oyuna devam ettiler. Hediyelerimizi açtık. Oyuncakları masa altında denediler.

Fotolarımız çok az çünkü ailenin fotografçısı benim. Meşgül olduğumdan az çekilmiş fotoğrafta.
Misafirlerimiz kitap ayracımıza bayıldı. Şekerleri de sevdiler. Çok şaşırdılar.

Pastasını ben yapmak istiyordum bu sefer olmadı umarım doğum gününe kadar öğrenirim.










7 yorum:

  1. Ne güzel, ne güzel. Kızımın diş kardeşi...:) Siz ciddi ciddi teferruatlı işe girişmişsiniz. Bizimki biraz yazlık usulü oldu:)
    Güzel anılar bunlar. Çok güzel resimleriiz de maşallah.

    Yalnız şu ailenin fotocusu olma işi kötü. Bir yedek bulmak lazım:)

    sevgiler,öpüyorum Kuzey Tan'ı...

    YanıtlaSil
  2. cok hos ya,
    kitap ayıraci fikri beni benden aldi ayrıca.
    hayırlı olsun mu denir :) bilemedim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. süper süper olmş. hayırlı olsun dişleriniz. güzel güzel ısırsın yakışıkılı oğlan. sepet harika görünüyor ellerine sağlık. vayyy be herşey ne kadar modernleşti :)

    YanıtlaSil
  4. Hayirli olsun disiniz tekrar. Kitap ayiraci fikrine ise bayildim bayildim. Eger bir kutlama yapacaksam (tek basima neyi kutlayacaksak) senin de rizanla fikrini kullanmayi cok isterim.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL OLMUŞ Ellerinize sağlık. o koşturma telaş 2-3 saat için ama değer:) Kuzeyin dişleri patır patır çıksın inşallah::)

    YanıtlaSil
  7. cok güzel olmus ellerinize saglık..biz yapmadık diş bugdayı...ama pişman oldum..kuzey tanı öperim..saglıklı dişler...

    YanıtlaSil