29 Eylül 2009 Salı

SÜT İZNİ BİTERSE BAŞLAR HAFTASONU ANNECİLİĞİ


Süt iznim bitmek üzere. Peki süt verme işi bitti mi? Hayır. WHO 2 yıl emzirin demiş. Ama süt iznim bittiyooor.

Emzirme değil mesele olan, oğlumla geçirdiğim 1,5 saati kaybetmek. 6:30 da çıkacağım. Hadi trafik derdim yok hemen evdeyim.

Öpüştük koklaştık oynaştık diyelim. Sonra yemek faslı. Hoop saat oldu 20:00. Bizimki başlar göz oğuşturmalara. Uyutma faslı ve tatlı oğlum uykuda.

Ben bu işi anlamadım. Ben nezaman oğluma birşeyler öğreteceğim. Ne zaman onunla eğitsel aktiveteler yapacağız. Sadece haftasonu mu? Yoksa çalışan annelik sadece haftasonu anneciliğimidir.

Ben böyle hayal etmemiştim. Oğluma oyunlar öğretecektim, şarkılar danslar .....Sabırla, tüm anlayışımla renkleri, burnunu, sayıları, kavramları anlatacaktım. Çocukluğumdan beri buna hazırlanmamışmıydım.

Bunun dışında sinirle stressle eve gelmeler.Hele birde plansız uzayan toplantılar. Evde seni bekleyen var kimin umrunda. Artıyor sinirin. Eve gelince kapının önüne koymaya çalışsamda artık koyamıyorum kalıyor sinirin stresin etkisi. O şekilde bebek sevilir mi??? Asla.
1,5 saatmiydi beni kurtaran. Yooo ama bize özel bir anımız alınıyor gibi geliyor.
Dur bitmeden izin bu olduysa bitince artık........

Nereye koşuyoruz biz. Koşarken amacımızı unuttuk....................

7 yorum:

  1. off çok fena yazmışsın,tüm bu güzel anları kaybetmemek için bıraktım işi ve şimdi yeniden dönüyorum:(
    En çok ben takılıyordum sanırım bu çalışan annenin derdi nedir herşeye nasıl koşturabilir ki diye..Ama yaşam şartları,ben de işe dönünce bunları hissedeceğim.Of ağlayacağım şimdi:(

    YanıtlaSil
  2. Bence o 1.5 saat hiiiç az değil. Biraz daha az para versinler ama noooolur bir yıl daha sürse:(((

    Az kaldı bizim bitmesine.:(

    YanıtlaSil
  3. of of çalışan annenin kaçınılmaz stresi işte. Yetmiyor oğlumla geçirdiğim süreler. Hele bir de 1 aydır falan işten gelince çok hassas olması, olmadık şeylere bana sarılıp ağlaması var ki içim gidiyor. Ne olurdu şu süt izni 2 yaşına kadar olsaydı bari...

    YanıtlaSil
  4. çalışmak isteyen ve iş arayan biri olarak bu yazı benim bu fikrimden vazgeçirebilir:( ama malum şartlar. Çalışsan bir dert, çalışmasan başka bir dert.

    YanıtlaSil
  5. Ay çok dellenmiştim. ama hislerim daha kuvvetli.Bunlar bir kaç kelimesi.
    Vallahi herkes iş hayatına dönmek istiyor anlaşılan. sizde nedenlerini yazın bizde bir delilik yapıp ayrılmayalım.

    YanıtlaSil
  6. Bence çoğu kadın iş hayatına dönmek istemez,ama genelde,maddiyat,gelecek korkusu,çevre baskısı insanı çalışmaya itiyor.Yoksa kim ister,gün içerisinde 4-5 farklı role girmeyi,iş kadını,eş,anne,temizlikçi,ahçı...Hemde hiç birine doğru düzgün yetişememeyi.

    YanıtlaSil
  7. valla bu aralar fena halde tam zamanlı bir işmi diye düşünürken yazın beni otur oturduğun yerde dedirtti. Ama hayat şartları çalışmaya zorlayan onların geleceği için çalışma isteği.
    Yukarı tükürsen sakal aşağı tükürsen bıyık hikayesi

    YanıtlaSil