18 Nisan 2010 Pazar

Ateşli Çocuk Kuzey Tan

Ay bu ateş o ateş değil. Keşke sadece ateşli gençlik olsaydı.

Kuzey Tan dün gece ateşi yükseldi. Anne sakin, üstünü açtım, ılık suyla babası vücudunu sildi. Ben emzirdim. Bilincini kontrol için biraz uyanık tuttuk. Keyfi süper yerindeydi. Sabah yine yükseldi. Yumurta sütü görünce hemen düzeldi. Dayılara gittik. Tekrar ateşi çıkınca eve döndük. Öğleden sonra 39 ları bulunca tıbbi müdehaleye girdik.

Kuzey Tan ateş istatiği
37-38.5: sadece alnı ve vücudu sıcak. Keyfi super fark yok.
38.5-39.0: Her yeri sıcak Avuç içi ayakları,... Gözü açık ama biraz buğulu. Halen kıkır kıkır gülüyor.Dans etmek istiyor.
>39.0: Yatmak istiyor.Gülmek istiyor ama sadece tebbessüm ediyor.Dayanamıyorum bu haline.

Suanda ateşi 37 altında. Odasında mışıl mışıl uyuyor Hemde yeni design yatağında.

Evet yatağı "minik adam yatağı" oldu. Yatağından inme denemeleri hızlanınca (daha küçükken indi zaten aşağıya) babasıda çıkardı parmaklıkları ve minik adam karyolası yaptı. Çok sevindi. " Yat oğlum" diyoruz. Koşup yatıyor. "Uyu oğlum" diyoruz. Yok uyumuyor elimi tutup yatak odasını gösteriyor.Korkamayın düşmez biz de ..... ile beraber yatak bariyeri aldık. Biz de onu kullanacağız. Hatta 1 ay kadar yere yer yatağı açacağım.Tek endişem ya alıp başını giderse.(annesi uyurgezerdi çocukken, evde beni ararlarmış, koltuk altlarında arkalarında:))

Haftasonu özeti:

Bu cuma babannesine pazar yaptırmamış. Tüm pazarı dağıtmış. Bebek arabası istemiyormuş yürüyecekmiş.
Babannede pazar yapamamış alıp eve gelmiş. Biraz gerilmişler babanne- Kuzey Tan.

Bu cumartesi Deniz ile buluştuk. Mini mini grubumuz yaramazlıklarla devam ediyor. Denizin arabasına el koyduk. Biraz parkta oynadılar. Sonra evde takıldılar. Ben foto makinayı unuttum Deniz den bu sebepten fotolar. Bakınız.



Pazar  ateş düşünce dayıya gittik. toprak bebeği özlemiştik. Buyumuş. Kuzey Tan kadar olmuş.Yürümüyor ama çalışmalar yapıyor. Kuzey Tan nı kovalamaya çalıştı gün boyu.. Kuzey Tan da kaçıyor hep.
Biz ateşimiz yükselince eve döndük. Çok doyamadık Toprak bebeğimize.

Uyku zamanı iyi geceler.

1.5 yaşa 2 gün kaldı.

4 yorum:

  1. Geçmiş olsun Kuzey'ciğime. Atlattı mı şimdi? Ben de geçen hafta aldim Onur'a o bariyerlerden ama takmadik daha. 23 Nisan tatilinde kullanmak amacıyla aldım öncelikle. Aradaki yaş farkını düşününce bayağı iyi dayanmışız:) Yoksa her gece muhakkak uyanan çocuk, kalkar gezerdi herhalde:) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. aaa çok çok geçmiş olsun...şimdi iyi ama dimi?Kuzum yaaa kıyamam, ateş mahfeder minikleri...

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun Kuzey'e

    ateşten çok korkarım hep

    takipteyiz

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Ben dün yorum yazmıştım diye biliyorum ama yollamamışım demekki.
    Kuzey doktora götürdük boğaz enfeksiyonuymuş. Antibiyotik verdi ama içiremedik. içsinde pek istemiyordum:)) Suanda super. 2 kaşık içtiği antibiyotik kızarttı poposunu.
    Şuanda sadece geceleri biraz bana yapışık uyumak istiyor.

    YanıtlaSil