1 Mayıs 2011 Pazar

2.5 yaşında


2.5 yaşında çenesi iyice düştü. Davranışlarına laflarına şaşırıyoruz. Hiç birşeyi unutmuyor ve aleyhimize kullanabiliyor. İnanılmaz sevgi dolu. Ağzından "teşekkür ederim" "seni seviyom" "özür dileyim" lafları düşmüyor. 

Geçen kırdığı parfümüm için anlattığım "uydurma masalım" sonunda başkasına ait eşyaları isterken "alabiliy miyim" deyişi içimi eritiyor.

Birşeyleri hep çok istiyor "onu istyoyumm" diye cümleleri başlıyor. "çok beğendim" "çok sevdim" "hiç güzel deil" "sevmedim" laflarını da bu aralar çok düşkün. "ama onu çok beyendiimmmm"


Çok özel anlar komik anlar oluyor. Bir kaçı.....
  • Oyuncak sünger bob una gösterip anlatıyordu birşeyler. Biz ona ebeveynlik taslarken, o da kendine bulmuştu büyüklüğünü gösterecek ufaklık. İlk anlattıklarını anlamadık ama babasıyla gözgöze geldik. sessizce "duyuyor musun" dedik.-baaa bob koya (bu arada işaret parmağını sallıyor) içmeee. sen süt iç. koya acı........2.5 yaşında ına karşı dikkatli olmalıyız.

  • Yatağa yatırdım yavaşca yataktan uzaklaşırken sesizce "anneee, seyi seviyomm" dedi ve elimi öptü. 2.5 yaşında ama sevgisi kocaman

  • İşe başladım. Kolay oldu mu?? bilmem........"sen işe gitme anne" deyişi o kadar iç acıtıcı ki. 2.5 yaşında ama sözleri o kadar iç acıtıcı

  • Mutfakta yine yaramazlık yaptığının kanıtı sesler salona geliyor. 15. defa mutfağa gitmeye üşenen ebeveynler olarak biz hangimizi isterki diye kulağımız mutfakta bekliyoruz. salona geliyor ve "bababaa "ekvepekeve" yap" der. (kelime yanlış olabilir anlmadık çünkü) ben atladım "ne oğlum" kızarak "sen diil anne baba" baba kalkıp mutfağa gider ve hemen anlar. oğlum kiler dolaptan (en üst rafından) tahin ve pekmezi çıkarıp tahin pekmez istiyormuş. kışın babasınla yaptıkları gibi. 2.5 yaşında ama istediğinş elde ediyor.

  • kakaolu süt istiyor tam yatarken veya gece uyanınca. yine "hayır" diyorum ve o "babanneee" diye beni şikayete gidiyor. Bu sabah saat 5:30 gitti babannesine. karanlıktan göremeyince balkona koştu babanne diye.....2.5 yaşında alternatifi çok

  • Babannesin sakladığı tavlayı dolapta görmüş. Babasına anlatıyor. "bişi buydum, babane örttü veymiyoo ama bişi buydum ben" 2.5 yaşında ve araştırmacı

  • Tüm pastalara mum dikiyoruz ve "iiki doğdunnnn..." diye şarkı söylüyoruz. en çok bneim için söylüyor. 2.5 yaşında ama bayanları kandırmayı biliyor.

  • Para hastalığımız devam. Eskilerden hatırlarsınız bozuk 1 lira. Cebimde şıngırtı duysa "benim payam oooo" diye saldırıyor. hiç bozuk paramız yok. ama paralarda ortalıkta yok. ....2.5 yaşında ve paragöz. (umarım yatırım yapıyordur)

1 yorum:

  1. :)) çok tatlı maşallah.Bizim evde de bozuk paraları betül alır ve hemen kumbarasına atar.Hele o anne seni seviyorum demeleri yokmu eritip bitiriyor beni :)

    YanıtlaSil