23 Nisan 2012 Pazartesi

DAHA 17' di!!!

Merhaba amcalarım teyzelerim ve arkadaşlar;

Neden 17?

Annem ve babam bir beraberliğe başlayalı 17 yıl olmuş. Okulda harç kuyruğunda görmüşler ilk kez birbirlerini.Sonra kırmızı montlu uzun saçlı annemin peşinde koşan uzun lüle lüle saçlı babamı fark etmiş annem. Aylarca birbirlerine "afiyet olsun" "İyi akşamlar" dan başka cümle kurmamışlar çünkü okul yemekhanesinde karşılaşıyorlarmış.

Bir gün tesadüfün böylesi annemin oda arkadaşı  yanındayken yemekhanede selamlaşınca B.. Teyze " nerden tanıyorsun sen C.." demiş ve annem ilk kez adını öğrenmiş filinta babamın:)) Anti Tesadüfün böylesi hazırlıkta aynı katta olmalarına rağmen biri koridorun sağında biri solundaymış:)) Hiç karşılaşmamışlar...

1. Kız Yurdu Zemin 3 de başlamış "nasıl tanışırlar" planlar programlar:)) Annem naz yapsa da tanışmak istiyor. Baba kırmızı montlu kız ile tanışacağım telaşında.

Annem bunca yıl yaptığı gururları kenara itip gitmiş sınıfına....

CIK YOK BABACIK

Diğer Gün ;

CIK YOK BABACIK

veee (BUNU DAHA ÖNCE ANLATTIM BURADAN OKUYUNUZ)



Tamam bu olaydan sonra aradan aylar geçmiş, annem hep onu görmek için oda arkadaşların kantin siparişlerini almayı kabul edip geceleri kantine gidip bakıyormuş. Hisar kampüsün adamı babada annemi görebilmek için Güney Kampüse gidiyormuş. Arada birşeyler bahane edip kız yurduna gidip sınıf arkadaşını anons ettirip (onun olmadığını bildiği zamanlar) annemin kapıya gelmesini bekliyor. Annem gelincede kantine gidip bir çay içelim diyormuş. Annem naz yapıp  "aa birşey alacaktım zaten geleyim ama çay içmem diyormuş"....

Babam, odayı arayıp (yine anons ile telefona çağrılıyorlarmış. Her oda da telefon yokmuş o zaman) Boğaziçi Radyoyu dinle deyip kapattığında, annem radyo daha iyi çeksin diye nerelere tüneyip dinlediği walkmanın pili daha istek anonsu dinlerken şarkıyı duyamadan bitmiş:((((

Aylar aylar sonra F. abinin doğum gününde babam açılmayı düşünsede nazlı annem yine evet dememiş. Babam o kadar hazırlanmış olsada:)) (21 NİSAN 1995)

22 NİSAN 1995 . Annem tüm gün bir anons, bir telefon beklemiş. Anlam veremiyormuş. "Tamam naz yaptıkta insan bir arar " diye dellenmiş. Bu arada Babam uyuyormuş.

23 NİSAN 1995 Babam yurda gelip annemi anons ettirmiş . (O zamanlar cep tel yok. ) Arkadaşlarla Güney çimenlerde arkadaşları ile oturmuşlar.:))))

Bebek e inmişler . Bebek parkta tahtıravalli binerken annem düşerken babam düşmesin diye sarılmış. Annem dövecekmiş az kalsın. (ne kadar mutlu da olsa, naz yapıyor......)

Akşam Boğaziçi Üniversitesinin Bahçesinde mehtabı seyrederek "Var mısın bir beraberliğe?"  "Tamammmm" diye başlamışlar Tam 17 yıl önce.



Not: 9 yıl sonra evlenmişler.




5 yorum:

  1. Teşekkürler, Herkese mutlu ve uzun seneler

    YanıtlaSil
  2. :) Ne guzel yazmissin :) Biz de 15 yil once BU'de, karsilikli olarak 1 yil nazlandiktan sonra, Kuzey Yurttan anons ettirilerek disari cikmis, Hisar Cay Bahcesinde beraberligimize baslamis ve ancak 8 yil sonra evlenmistik :)

    Nice seneleriniz olsun birlikte!

    YanıtlaSil
  3. Evren; Boğaziçinin hangi gizli köşelerinde karşılaşmış olabiliriz:))

    15 yıl önce belki Kuzey Yurtan sen çıkarken ben de o anonsu duymuş olabilirim...

    Nice senelere hep beraber

    YanıtlaSil
  4. Baba pek aşıkmış, usanmamış, iyiki de usanmamış böyle tatlı bir çocuk dünyaya gelmiş..
    Çok keyifli bir hikayeniz var , kendimi Türk filminde hissettim :)

    YanıtlaSil