11 Haziran 2012 Pazartesi

KUZEY TAN SAHNELERDE

Hep kendini gösterme , hep onun izlenmesini isteği vardı. Daha 1, 5 yaşındayken Defne  ablanın doğum gününde onu oyuna almayınca abiler ablalar , o da salonun ortasında velilere dans show yapıp tüm ilgiyi çekmişti. abiler ablalar bile gelip izlemişti...

09.06.2012 Cumartesi İlk kez sahnedeydi.

Gösteri öncesi hep kendisinin bir ağaç olacağını söyledi. "dallarımı kesmeyin, köklerime basmayın,..." diye "PİYATİK" yaptı. Kafası atıncada tersinden söyledi. "dallarımı kesin,...."

ve buyuk gün.

EVET kreş ve okullarda yılsonu gösterilerine karşıydım. Çocuklara işgence diye düşünürdüm. Ama gerçekte bu hevesle gösteriye giden çocuk nasıl durdurulur. Ya ruhunda SAHNELER varsa....(bu konuya geri döneceğim son paragrafta)
















İşte bu görüntüler sahnedeki Kuzey Tan. Sonuç:  hiç te Sahnelerin çocuğu değilmiş. Kafasına göre takıldı. Mutluydu ama. Hiç sıkılması korkmadı.Sadece bizi görmek için hep aradı. "bizi görmesende biz oradayız" demiştim. "arada anne nerdesin? " diye seslendi.

Gözlerim arada doldu, taşmak üzereydi ama bizimki komik çocuk güldürdü her seferinde.



Gelelim Gösteri dünyasına ilk adım olan bu organizasyonlar için söyleyeceklerim.

*yılsonu gösterileri öncesi velilere eğitim verilmeli. Veliler çocuklar için felakete dönüştürüyor bu olayı. Çocuklar düşünce, eteği açılınca, ağlayınca gülmeyin yada aşırı "aaa" "oo" tepki vermeyin. Bu yüzden bir kız çocuğu gösterisini yapamadı mesala. Okulumuzada tebrikler hiç ısrar etmedi. "ne zaman istersen "dedi.
* sahne görevlileri şu ışık olayını biraz kıssanız. Gözlerini açamıyor yavrular:((

NOT: Ağaç olmadı oğlum.

SERGİ:

Aşağıdaki  görüntülerde sergisinden. Hep böyle yakın arkadaş olsalar. Yıllar sonra bu fotolardaki gibi masum büyüseler ve yine böyle poz verseler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder