2 Ekim 2012 Salı

BİR TUTAM ZENCEFİL


Kış yaklaşıyor ve bizim raflarda zencefil yerini alıyor.

NASIL KULLANIYORUZ?

  • Tazesini alıp soyup çiğneyebiliyorsanız 10 numara. Gözlerimden yaş gele gele çiğnedim bu sene ilk kez ve tatil öncesi hastalıktan kılpayı kaçmıştım.
  • Kaynar yapabilirsiniz. 1000 derde deva. YAPILIŞI
  • Sabah sabah zencefil:Macun kıvamında olacak şekilde zencefil ve balı karıştırınız. sonra yiyiniz.İsterseniz biraz limon sıkınız.
  • Bu zencefil boğazımı yaktı: Tamam bu karışımı kaşık kaşık yiyemiyorsanız içine bolca ceviz kırınız. Tatlı havası veriniz daha çok yiyebilirsiniz.
  • ÇAY yapabilirsiniz. Elma kabuklarını kalın kalın soyunuz. Tarçın çubukları, 2 dilim kabuklu limon ile içme suyuda koyarak kaynatın. İyice kokuları etrafa yayılınca bir bardakta karıştırdığınız zencefil bal karışımının üstüne dökünüz. Karıştırınız . Damak zevkinize göre limon ve taze nane ekleyiniz.(çocuklara soğutup verebilirsiniz)
Çocuklara çay ve kaynar dışında vermek zor oluyor bu sebepten sütüne karıştırın, sütle servis yaptığınız kahvaltılık gevreğine, çorbasına.....

NOT: Galiba ruhuma köyün kocakarısı kaçtı:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder