11 Kasım 2012 Pazar

GÜZEL BİR GÜNDÜ ANNE

Bir pazar sabahı "haydi biraz daha uyu oğlum" demeyen bir anne.Aslında aynı anda başka evlerde 5 anne:))

Sonra hızla kahvaltı hazırlanma ve evden çıkış. Babamız uyusun!

El ele tutuşup salına salına mahalleden metroya doğru yürüyüş. Çocuğu hiç bu sokakta yürütmemişiz ki. Her köşeye ilana camekana durup yorumlar yapıp, arabayla geçerken yaptıklarımızı hatırlayarak 5 dakikalık yolu 20 dakikada alarak Metromuza yetiştik.

Neden onun içinde bilet basmamışız tartışmasından sonra indik metroya. Beni bilirsiniz oğluna ÖĞRETEN ANNE MODUNDA "sarı çizgiyi geçmemeliyiz, Önce inenler insin biz sonra bineceğiz...." diye konuşurken,  oğluş olabileceği en yüksek seste "Anne bak adam geçmiş, anne bak adam geçmiş," "Adam neden geçtin, geçme sarı çizgiyi" diyerek toplumsal görevini sabah sabah gereçleştirmiş oldu.

Yol boyunca "cam kenarı benim , sen başka cam kenarına geç" diyerek  geldiğimiz metro bir pazar sabahı için gayet kalabalıktı. AVRASYA MARATONU Koşucuları  ve Küçükyalı askerleri doldurmuştu. Metroyu çok sevdi, hele bu kadar hızlı gitmesi.

Cam kenarı OK. Yol boyunca konuşmalar eğlenceler devam etik yolda .Yine bağırarak "Anne Bak adam uyuyor, Anne neden uyuyor,.." diyerek yarım göz açarak bize bakan kardeşten de özür dileriz.

Hop indik koşturarak 2 toplu taşımamız Karaköy İskelesi. Amanda aman kapıda 2 güzel gördük. Takıldık bu iki güzele. Sonra başka bir yakışıklı da geldi. 3. Güzelimiz Diğer vapurla gitmiş. İstanbulda güneşli günde bir vapur keyfi ne güzeldir. Hem de manzarası böyle olunca:))

1,5 km yaklaşık yürüyen ufaklıklar Avrasya maratonundaki koşuculara el sallayıp , Japon Turistlerin objektiflerine poz olarak vardılar Modern İstanbul a:)) (bu kısım böyle basit değil. Oğluş koşar ben bağırır, ben koşar çocuk çoşar, Çocuk Kaçar anne bakar, ...Grup kalabalıktıda rahat idare ettik)

Arkadaşımız Emir ile tam erkek muhabbeti yaptılar BEN10 ve Galatasaray. Beraber koşup zıpladırlar.

Şimdi PANDA zamanı. Evet şipşak bir aktivite yaparak siyah beyaz pandamız süt gibi ak hafif morlu doğdu. Torunum SİMBA ile tanışın.

Yine güzel bir şekilde eğlene eğlene döndük.  Yolda aktivite olsun diye başladım ben yine sorulara çocuklara. "Çocuklar gemi nasıl ses çıkarır? Çuf çuf diyen kimdir? Tren nerede gider? Emir "trenyolunda " Uçak nerede gider ? Kuzey "Uçak yolunda" diye eğlenerek yolculuk yaptık.


Kuzey Vapur da Minik güzeller güzeli Yağmur un yanına oturmasını istedi ve "seni seviyorum Yağmur" diye haykırdı. Yağmur da "Ben de seni seviyorum" dedi.

Vapurda Gangham Style dans ederek shovlarını da tamamladılar.

Sonunda  eve ulaştığımızda babasına yaptıklarını anlattı. Gece uyuyana kadarda "güzel bir gündü" dedi durdu.







Güzel  ve yorucu bir gündü. Tekrar seve seve gezerim ama bu şekilde kalabalık çoluk çocuk ve sırtımızda çantalar. Haydi Hanımlar :))

1 yorum:

  1. Çok güzel bir gün olmuş, çocuk haklı (:
    Beraber eğleneceğiniz nice güzel günlere.

    Hamiş: Keşke bu eğlenceli ama bir o kadar yorucu günün ardından "yıllık izin" falan alınabilseydi :S

    YanıtlaSil