8 Ağustos 2014 Cuma

VERDİĞİMİZ GEÇİCİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ!!!


Çocuklu buluşmalarda , parklarda , doğum günlerinde, bir organizasyonda, evimize gelen çocuklu misafirliklerde Kuzey Tan  nedeniyle ...

"VERDİĞİMİZ GEÇİCİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ!!!"

 ayrıca

"LÜTFEN ÇOCUĞUNUZUN AYARLARI İLE EVE GİDİNCE OYNAYIN. BİZ BOZMUŞ OLABİLİRİZ!!!" (belki düzelir:))

Ne diyor bu kadın demeyin. Bizim çocuğun biraz arpasımı fazla kaçtı, yapım hatasımı var, yoksa kabartma tozunumu fazla koydum, motor gelişimi sırasında motor ayarı hep ON konumda mı kaldı biliyorum ama biraz ayarsız, ters ayarlı, fazla ayarlı, hatta halk arasında ÇOZUTUK diyebiliriz. (buna rağmen çok efendi, saygılı, sevgi dolu)

Bu olay söz, kötü davranış algılanmasın. Bu olay fazla hareket, tehlikeli hareket,(size göre tehlikeli ona göre değil tabi ki) yaşından büyük hareket, amacı dışı parkı/evi kullanmak anlamında. (bunun anası yapamadı bu çocuğu canım!!!)

Örneğin;
  • Evlerde çocuklara , ranza yatağın merdivenini değil aşağı direk zıplamayı öğretebiliriz.
  • Parkta kaydırakta hoplayarak kaymak; yüzü koyun kafa üstü kaymak, ters çıkmak,.... gibi 9 farklı şekilde o kaydırağı kullanabilir.
  • Jimnastik aletlerini çılgınca kullanabilir. Hız bizim işimizdir.
  • Boyunun 2 katı 3katı yerlere çıkıp aşağıya zıplama yapabiliriz.
  • Koşmak bizim yürüme şeklimizdir.
Bu hareketlilik sayesinde diğer çocuklar özenip aynı şeyleri yaparken zarar görebilir, VALLA BİLLA mesuliyet kabul etmem. Ayrıca diğer tüm velilerin kalbini ağzına getirdiğimizden dolayı da özür dilerim. Cidden ben de öyle yaşıyor (d) um. Bu çocuğun ileri de bana yaşatacaklarını çok merak ediyorum.

NOT: Bu çalışmaları sırasında başka çocuklara zarar vermez ama kötü örnek olabilir işte. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Şuan da bazılar "Suçlu Anası" diyebilir, Haklısınız ne diyeyim. Bu ülkede Çapulcu kolay yetişmiyor  :)))
(Aşağıdaki fotoları kendisi özellikle çekmemi istedi:)





Bugün yaz okulunda gizlice izlemeye gittim. Yüzmeyi öğreneli 2 hafta olan Kuzey Tan kendinden yaşça büyük çocuklarla yüzme yarışı yapmak için ısrarcı olunca onu da aldılar yarışa. Tabi ki olimpik havuzda abiler kulaçlar ile ilerlerken bizimki 3-4 metre sonra zorlandı. Havuzdan hocası çıkardı. Sonra kenarda usul usul ağladı. Ben cesaretinden dolayı tebrik ediyorum, gurur duyuyorum onunla. Akşama teselli etmem gerekli ama amacım bu cesareti ödüllendirmek. (Umarım bu ödülden kötü sonuçlar çıkarıp, hep yaşından büyük islere kalkışmaz ama korkusuz, cesareti yüksek bir çocuk olsun da istiyorum. Başarısızlık engeli değil cesaretlendiricisi olsun.)

2 yorum:

  1. başlığı görünce bir an ne oluyor dedim :))
    Ama sonra okuyunca tam enerjik, full enerjik çocuk dedim :))
    Bunların sadece arpaları çok geliyor o kadar. Nerden mi bilirim, tabiki benimkinden :))
    Sağlıkla büyüsün inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Ay bunlar ileride de bu enerji ile büyüsünler. Hiç buraya tembel çocuk günceli girmek istemiyorum:)))

    YanıtlaSil