9 Şubat 2012 Perşembe

ŞUBAT ayını sevmiyorum

Aşagıdaki yazıyı ve benzerlerini yazıp yazıp yayınlamadım. Aşağıdaki yazıyı da 2010 yılında Şubat ayında yazmıştım. Duruyordu bir köşede. Şuanda neden mi yayınlıyorum? Bilmiyorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bugün 14 Şubat. Farklı bir gün.

Neden farklıymış diyeceksiniz. Ben de hikayeme başlamadan blog anneleri size diyeceğim ki "ilk sevgilinizi düşünün" Kim ilk sevgiliniz. .....

Dur kavgalar çıkmadan cevabı vereyim.

Babanız.

Ben de geçen gece daldım düşündüm. Neler kalmıştı ondan bana. Her geçen gün kaybolan anıları aradım. Hafızamı zorladım.

3 yaşlarındaydım: Çok hastaydım titriyordum ve üşüyorum diye ağlıyordum. Yaşımı biliyorum çünkü kardeşim yeni doğmuş annem kardeşimle yatıyordu. Annem beni yatağımdan alıp üstümü değiştirip babamın yanına yatırmıştı. Ve benim saçımı okşaya okşaya sarılıp beni uyutmuştu. (Halen hastaysam biri bana sarılmazsa uyuyamam)

4-5 yaşlarındaydım: annemle teyzem beni evde tutma çabasında. Ben ise sokağa gitme çabasında. Baktım olmadı. Balkona çıktım babam gelmiş kapının önünde. İçeri koşup teyzeme " babam gel kızım gel dedi. ben gidiyorum" dedim.Yok öyle bir sesleniş.Amaç elbisemi göstermek. (O gün unutmadığım şey lacivert jile elbisem, lacivert ve jileye bayılırım.)

4-5 yaşlarındayım: Bahçede oynarken babamın sigara içtiğini gördüm. Olamaz babam sigara içmez ki. O beni görmüyordu. Koşarak yanına gittim. Beni görünce babasına yakalanmış çocuklar gibi fırlattı attı sigarayı. Gözlerimdeki hesap sormalarıda anladı.(Sigaradan nefret ederim hep.)

3-7 yaşıma kadar: Babam ıhlamur toplardı bahçedeki ağaçtan. Bende hemen yanındaki hanımelini. ancak boyum ona yeterdi. (Hanımeline bayılırım. Yolda görünce toplarım.Cebimde taşır koklarım.)

5-6 yaşlarındaydım: Tam cancanlı kız çocuğu zamanım. Babamda Nurhan Damcıoğlunu beğeniyorum dedi. Belki de o demedi bile. Annem Nurhan Damcıoğlu çıkınca televizyona babamı çağırıyordu. Ben kendimi beğendirmek için devamlı babama kanto yapıyordum. (Yok dans etmeyi bıraktım. Artık oğlum oynuyor.)

5-6 yaşlarında: Ay oynamayı o kadar abartmışım ki babam endişelenmeye başlamış. Bu kız okumayacak heralde hep oynuyor. Bari ilk okulu bitirebilse diyor benim için.(İyi bir üniversite bitirdim, sonrada master yaptım.)

6 yaşlarındayım: Babam annem devamlı bir telaşta. bize hep birileri bakıyor.Babam gitti ve 10-15 gün gelmedi. Arada annem geliyor gidiyor ama çok üzgün, yorgun. Babam nerede???

6 yaşlarındayım: Hey neden biz hastaneye gidiyoruz. Hasta değiliz ki. Aaa babam neden burada. (Hastanelerden nefret ederim. Bu sebepten mi doktor olmaktan vazgeçtim.)

6 yaşındayım: Babam evde

6 yaşındayım: Okula başladım. Her gün 5 yıldız aldım diye evde dönüyorum. Babam endişeli "bu kız yalancı galiba" diye düşünüp annemi okula yolladı.

6-7 yaşındayım: Arada doktora gidiyorlar.Anladığım gittikleri değil dönünce getirdikleri ilaçlar.

7 yaşındayım: Sabah erken kalkıp ders çalışıyorum. Babama şiir okuyorum.

7 yaş 4 ay: O gün 14 Şubat BABAM artık yok. Bizi komşuya yolladılar.Herkes evde ama biz hariç.

Çok anı kalmamış aklımda,26 sene geçmiş ondanmıdır yoksa onunla yaşadıklarım sadece 3-4 yılmıydı.

Oğluma belki bu sebepten midir ki beni, bizi anlatan blog bırakma çabam.

Tüm sevenlerin tüm sevdiği günler kutlu olsun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 yorum:

  1. Boğazım düğüm düğüm oldu...babami kaybedeli cok az oldu,acım cok taze ama o acı yıllar gecsede hep kalacak biliyorum...yinede tesellim onunla buyuyebilmis olmak...cok erken kaybetmissin,Allah cennette kavuştursun sizi...inşallah yavrunun cok güzel yıllarını,torunlarını görürsün...

    YanıtlaSil
  2. Kelimeler boğazımda düğümlendi.
    Duygularını ne güzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
  3. :((( allah sizlere uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
  4. Sizler sağolun arkadaşlar

    YanıtlaSil
  5. Kol kola okuyun yillar sonra bu blogdakileri..

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok fena oldum okuyunca. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah sizlere ömür versin, inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Esma ve elfanam yeni farkettim yorumlarınızı :(( teşekkürler :))

    YanıtlaSil