15 Ocak 2014 Çarşamba

5 YAŞ HAYATI

Merhaba ;

Kuzey Tan büyüyor. Her günümüz ayrı bir ruh halinde geçiyor. kimi zaman gizli gizli anlattıklarına gülüyoruz, kimi zaman saçımızı başımızı yoluyoruz, kimi zaman gözümüzün yaşını silip endişelerimizi azaltıyoruz.

 


EVLENME PLANI:

PTT ziyaret etmişler bize kart yollamışlar postahaneden. Kahvaltıda yazı yazmayı öğrenmek istediğini, mektup yazmaktan bahsediyordu.  Babası sordu " kime mektup yazmak isterdin?" diye . Birden çözüldü bizimkinin dili pazar kahvaltımız neşelendi.

"E.... 'le yazmayacağım çünkü evleneceğim onunla. Ama büyünce büyüyünce evleneceğim. Ona söylememiz gerek gidip söyleyelim "büyünce seninle evleneceğim E...." diye. sınıftaki D...benimle evlenmek istiyor. Ben onun kahramanıyım ya. "büyünce seninle evleneceğim" dedi. ben de" E.... ile evleneceğim büyünce" dedim. D... "hayır hayır büyünce ben evleneceğim seninle" dedi. hemen gidip E....söylemeliyim.

onların küçük televizyon odasının oraya gidelim sen annesini ara söyle yukarı baksınlar babam renkli sularla yazsın. sen de söyle annesine E.... desin renkli suları.

SIRLAR KİME SÖYLENİR:

Haftasonu güneşli günü görünce "ne yapalım" dedik ve bizimki başladı tarife. Parka gidecek , bisiklet sürecek , arkadaşı gelecek onunla yarışacak, ben de bisiklet ile gideceğim beraber gezeceğiz...."

Dediğini yaptık bisikletleri yükledik arabaya Özgürlük Parkına. Bir tur turladık parkta oynadık ve arkadaşımız geldi. Bay Emir. Yıllar öncede ilk kez onu ve annesini bu parkta tanımıştık:)) Masum güzel yüzlü akıllı Emir:))

Annelerde  bisiklet ve paten, çocuklarda bisiklet parkı birbirine kattık. Molada çıkınımızdan meyveler çıktı yemeye başladık. Bu sırada saklambaç oynuyorduk.

Bir ara iki yakışıklı çalılar arasında fısır fısır uzun uzun düşünceli düşünceli konuştu. Aralarında bir sır varmış. Emir bir sır söylemiş. Sonrada Kuzey bir sır söyledi. Bu sırları ile gurur duyuyorlardı.

Başka bir buluşmamızda da erkekler erkek planı yapmıştı gizli zaten:))

"Ben arkadaşıma sır söyledim" dedi Emir. Ben hemen "Ne güzel insanlar yakın arkadaşlarına sır verir bir de bu sır anne babalara" denir dedim ve ağzımın payını aldım bu iki ufaklıktan. Sırların paylaşılmayacağını anne babaya demeyeceklerini...bla bla bla. Ben kimim ki bu çocukları dalavereye getirmeye çalışırım. Sırlar yakın arkadaşlara denir.

KORKU FİLMİ:

Beni bilen bilir konu çocuk ve canı acıması olursa basarım çığlığı. Hastane acilinde dr bana sakin olmazsam sakinleştirici ile yatıracağını, bir hastanede odadan çıkardığını söylemişmiydim:)) aslında sadece hastanelik kanlı olaylarda vallahi.

Bu hikayede öyle.

Gece Kuzey in lavaboda su ile bir şeyler yaptığını duydum ve şaşırdım. Uyku sersemi kalkamadım.Yanıma gelip yatmak istediğinde eli yüzü ıslaktı. O sırada ne olduğunu anlamaya çalışırken yatağın parça parça kan olduğunu görünce hızla ışığı açıp bir baktım oğlumun üstü başı kan. Yavrum kuzum " Yıkadım anne ben kan olmuştu "dedi .

Sanırsınız Dexter işten eve gelmiş.

Anladığım  kadarı ile burnu kanamış. Fakat bizim yatağa ne zaman gelmiş kan yapmış. Öpüp oğlumu yatağıma yatırıp hemen kendi yatağına koştum Halısı öbek öbek kan. Yorgan ve yatağı kan.(bunları öyle çok hayal etmeyin. anne gözüne göre çok ama). Odasına giderken salon ışığı yanıyor olması anormal geldi. Salona giderken, duvara elini sürerek gittiği belliydi duvarda kanlı el izleri (Tam korku filmi buydu işte) Salonda koltukta 5-6 öbek kan, minderlerde kan sürülme izleri. (Bu  noktada küçük bir çığlık ile baba uayndı). Banyoya baktığımda paspas lavabo kanlıydı havluda da burnunu kuruladığından kanlıydı.

Ben Kuzey in üstünü başını değiştirirken ve burnunu tekrar temizleyip tampon yaparken babamızda "kan lekesi nasıl temizlenir "araştırmasını tamamladı ve Kuzey i tekrar uyutup Kan lekelerini temizledik.(saat sabah 3)

Ev hanımlığı Tavsiyesi: Kan lekesi için soğuk su ile ıslak temiz bir bez ile kanı çok yaydırmadan çok bastırmadan silin. Balçık haline getirdiğiniz nişastayı lekelerin üstüne koyun ve kurumaya bırakın . İyice kuruduktan sonra (15 saat sonra sildik biz) elektrik süpürgesi ile süpürün. Bunu leke tamamıyla çıkana kadar yapın. Kan lekesine soğuk su ile ve nişasta ile en hızlı sürede müdahale etmelisiniz.

Aklıma Takılanlar: Bu çocuk gece böyle hep geziyor mu? Benim uykum bu kadar ağır mı? Bu kendi işini kendi yapma isteği neden geceleri ortaya çıkıyor?

Sorularınız: Kanama devam etmedi. Ortamı nemlendirdik. Her gece burnunu nemlendirdik. Bir daha kanamadı.

OYALANMAK

Sabahları hazırlanma olayını benim işe gideceğim günler benim için çıldırma boyutuna geliyor. Odasına giyinmek için gidip bulduğu bir oyuncakla oynaması, dişlerini fırçalamak için dolabı açınca orada gördüğü bir şey ile oyalanması, ayakkabılarını giymek için 10 dk boyunca "dur aklıma geldi" diye odasına salona mutfağa gitme bahaneleri yaratması.......

Sabahları her iş için telefonuma bir şarkı seçtim. Sabahları Pinhani den "Sevdugum yanımda uyusun" ile uyanıp. En son Kenan doğuludan "bisiklete binelim"ile sonlandırıyoruz. Kenan en az 2-3 kez çalınıyor.:))


Olayı sadece sevimli hale getiriyor hızlandırma olmuyor emin olun bu yöntemde:))

Çözümü bilen yazsın.








Bu günlük bu kadar o kadar çok anlatacak şey var ki. O kadar sevgi dolu bir çocuk ki Kuzey Tan. Nasıl insanın kalbini almayı biliyor. İnşallah hep böyle kimseyi kırmayan, kırdığı kalbi onarmayı bilen biri olur.

2 yorum:

  1. :) ne güzel sohbetler bunlar.. bayıldım.. burun kanaması çok korkutuyor benide.. bir ara dilanında sürekli kanıyordu..

    YanıtlaSil
  2. Kuzey pazartesi Akşamı E.. evine misafirdi ve evlenme isteğini söylemiş, E... Evet demiş. Büyüyünce Evlenme planı OK:))

    YanıtlaSil