15 Temmuz 2014 Salı

BİR ÇOCUK, TATİL ve ÇEŞME


Merhaba 2014 yazı tatil 1. bölüm Çeşme Çiftlikköy'ü ne gittik. Ramazanın 1. haftası sakinlik ve huzuru ile boş deniz boş havuz kavramları ile tatil yaptık:))



Tatil boyunca en sevdiğimiz Tchibo UV korumalı mayo takımız bizim kurtarıcımız oldu ve çok havalı olduk. Rüzgarlı çeşme sahillerinde (beach den uzak durarak) geçirdik.



Otelin havuzunda güneşlenmek Kuzey Tan bey den sorulurdu.


Neşemiz yerindeydi. Havuzda su topu saatinde kaçan topları yakalamak için hazır suyun içinde bekliyordu:)) bir de taraf tutup "HAYIIR OLAMAZ" , "EVET HAYDİ HAYDİ" diye tüm oteli inletiyordu.


Alaçatı sokaklarında yürü yürü kaybolduk vallahi..


Rüzgar durumunu çalışıp hangi koy sakin bulup o koy için yola koyulduk. "Hoş geldiniz beyefendi" diye Avrupai bizi karşılayan beachlerin kapısında görevli kardeşlere "Halk plajı nerede?"  diye sorup " göstereyim abi" diye Anadolu delikanlısı ses tonuna bürünmesi ile güzel koylara ulaştık.


Otelimizin plajı da 2 gün kıyak geçti bize güzel bir deniz plaj verdi. Biz baba ile denizden çıkmak istemeyince  "fazla uzaklarda oynamayın, ipi çok geçmeyin" diye öğütler veren oğlum sonra şezlonga uzanıp güneşlendi.
Taş topladık. Taşlardan hepsini odaya götürdük. Dönüşte  3taşı eve götürme hakkı verdik. (anne hile yapıp kendi payına 4 getirmiş :)))


Biraz Mordoğan yollarına düştük. Taşev de güzel kahvaltı yaptık. farklı koylarda yüzdük. Sonra otelimize geri döndük:)) Burada babaannemizi bulduk.



Ne o karaltı yosun mu? Umurumuzda olmaz yüzeriz biz:)))
DIŞ SES:  "Oğlum Doğal deniz budur. Yaşayan deniz budur. Korkma yürü" (İÇ SES:Ayağıma değmesin de benim,  ığğkk)

 Babaylon Otel

Elleri ile kumları kazıdı. Babası küçükken böyle yapmış ve elleri kuvvetlenmiş. Onun da kuvvetlenmesi için NO kova NO kürek.
Altınkum plajı minübüs son durak yan tarafı
 
 
Tatil hep çocuk için. Çeşme de lunapark bulunur ve en tehlikeli olanlara binilir. Kime göre tehlike, korku? Tabii anneye göre. Oğul mutlu. 2 kez bindi bu kangaroo ya.
 

Babası çarpışan oto olayını açıklayana kadar kendisine çarpıyorlar diye nasıl sinirleniyordu, kızıyordu. Babası yanına gidip açıkladı çocuk rahatladı.



Hep öyle sakin deniz yoktu. Dalgalarla da oynadık:)) Polonya milli genç takımın sörf ve kite sörf çalışmalarını izledik.

Pırlanta koyuna gidip inanılmaz  kite sörfçüler gördük.



İlk kumrusunu yedi ve çok beğendi. Bayıldı hatta.

Her gece 10 a kadar zor dayandı . Odada uyuyan bir çocuk ve başında oturan ebeveynler olduk:)) Hangi Çeşme geceleri cıstak cıstak.

Oyun kulübüne yine zor alıştı ama 2 gün gitti:))

"Burada niye yaşamıyoruz ki "dedi. "keşke kalsak hep" dedi. Bu çocuk havuz deniz bağımlısı.

 NOT: "Eve gider gitmez" kelimesi çok saçma bir kelimeymiş. "Eve gidiliyor mu? gidilmiyor mu? "gidilmiyorsa nasıl yapılıyor." Açıklayın hadi çocuğa .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder