21 Eylül 2014 Pazar

TOPLU TAŞIMA ve HAYATIN ANLAMI:1


Toplu taşıma için çok uygun bir bayanım. Yanımda top yok yanlış anlamayın. Hani annelerin "etine dolgun" dediği. Abilerin "balık eti kardeşim ama Balina cinsi" diye dalga geçtikleri toplu. Tamam konumuz bu değil gıcık olmayın, konumuz Toplu taşıma ve hayatın anlamı.

İstanbul da toplu taşıma koşarak kullanılır. Hele 2-3 toplu taşımayı bir arada kullanıyorsanız. Koşarak metro gidilir koşarak Marmaraya çıkılır koşarak diğer metroya geçilir gibi. Bu koşma sırasında maratondaki gibi birçok insanı geçmek, bir önceki araca yetişmek ya da oturacak yer tutabilmek, en boş vagonu bulmak amaçtır.(Zamanla deneyim kazanıp bu durumlar için yürüyeceğiniz yer , duracağınız yeri öğreniyorsunuz. Bu deneyimlerimi de sonra paylaşırım sizinle)

Metro da beklerken insanların hem hayatta hem bu yolculukta yaptıkları ve mutsuz oldukları anlara şahit oluyorum.

Metroya gelip metronun çok kalabalık olmadan gittiğini görünce, bir öncekinin 8 li vagon olduğunu görünce üzülüyorlar. Kardeşim metroyu üstüne mi yapacaklar, bu gider öbürü gelir. zaten bir sonraki 5 dk sonra geliyor. bu kadar üzülmeye değer mi?

Önümde duran adam ne kadar şansızız az önce boş boş 8 li vagon kaçırdık demişti. "Boş verin, bu metroya yetiştik ona sevinelim" dedim

Metroda boş metro gelip oturacak yer bulunca , bu yerin keşke ...... yerdeki koltuk olmadığına üzülüyorlar. Nasıl yani İstanbul metrosu ara durak ve sen yer bulduğuna sevinme, oturduğun yere üzül. sanki Süreyya da Opera izlemeye oturduk. En sıkışık vagonda iki iri kıyım terli kişini arasında 34 bedenlik yere sığmaya çalışırken bile mutluydun geçenlerde.

İki genç kız boş vagonda bir sağa bir sola geçip sonra oturdukları yerden diğer koltukları keserken  oraya başka biri oturunca oflayıp pufluyordu.

Hayatı işte böyle yaşıyoruz. Normalde mutlu olacağımız durumlar varken önümüze çıkan farklı durumlarda fazla umutlar ile dolup mutluluğumuz üzüntü stress oluyor veya amacımızı unutup kendimize mutsuzluk yaratıyoruz.  

Her gün ayakta gittiğin metroda bir gün oturacak yer bulunca kendini Şanslı say, güzel yere oturamadım diye mutsuz sayma.

Bir önceki vagon hep olacağını bil kaçanlara değil gelecek olana yetiştiğine mutlu ol.

Fotoda oturacak yer bulunca çıldıran çocuk görüyorsunuz:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder