29 Eylül 2014 Pazartesi

VELİ OLMAK

Veliyim ben veli. Veli Olmak ne demek?

Veli olmak her şeyi kompakt şekilde yapabilmektir. Biraz da tembelliktir.

Eve en yakın okul seçilir. Biz tercihimizi bu yönde yapmış ve şuanda bunun rahatlığını yaşıyoruz. Servis stresi yok. Geç kalma derdi asansörün hızına bakar:)) Umarım hep böyle olur. (endişem, bu minik adam bu rahatlığa hep alışması)

Spor Her şey sporcu gençlik her şey: Hafta Sonu spor aktivitesi de evin 10 m ötesinde yapılacaktır. Spor yapmak hep önemli olmuştu Kuzey Tan için. Kaslı kol ve bacaklı , üçgen vücutlu Kuzey bey hafta sonu Voleybol gitmek istiyorum dedi ve artık hafta sonları voleybol öğreniyor. (bu isteği yaz okulunda kendini voleybol oynatmayan kızlara iyi bir ders vermek olduğunu düşünüyorum. "hani bir zamanlar oynatmadığınız o küçük çocuk varyaaaaa" deyip smaçları çakacak herhalde.

Veli olmak acil duruma göre anında durum uydurmaktır.

Çocuğun çocukla problemleri oluyor. Ağlayarak 2 gün eve geldiğimiz Kuzey beyin masum yüzlü 2 yan sınıf arkadaşı ile derdi var. Sonradan dikkatli bakınca her çocuğun bir belalısı var.  O çocuk o çocuğu , diğer çocuk öbür çocuğu rahatsız etme modun da. Domino taşı gibiler. Bizimkinin belalıları SÜMÜKe takmış Kuzey e sümük atmak, Sümük sürmek, sümük göstermek, kulağına sümüğümü yiyorum ben demek çabasındalar. Bizim kabadayıda! meğer iğreniyormuş böyle şeylerden. Sinir krizi geçirdi üstüne sümük sürdüler diye:(( Sonunda bana patladı olay, "ben kötü bir anneymişim neden çocuklara bir şey demiyormuşum" Çözüm "Okulu aradım veliler karışamıyormuş oğlum. Öğretmeninle konuş konuyu" diyerek ben çekildim aradan. Öğretmenimize de haber verdim arka plandan. Sonuç OK:))

Evde iyi bir öğretmen olmaktır.

Ödev Yapma İsteği: Yorum yok......İyiyi geçtik, ben öğretmen olamadım.

İyi Bir Çamaşır Yıkayıcı olmaktır.

Çamaşır Yıkama: Veli olmak ile ne alakası var demeyin, direk ilişkili. İyi bir veli iyi bir çamaşırcı olmalı. Leke ustası olmalı. Hatta tavsiye veriyoruz birbirimize. Çimen lekesi , Hooop bu deterjan; Suluboya 30 dk ... deterjan; Pastel boya, arkadaş sümüğü,... liste uzun . Bugün sulu boya lekesi ile imtihanım var. 5 kat almadık tabii kıyafeti. Akşama eve gelince birde yıkama ve kurutucu telaşımız var. Pazartesi Perşembe spor kıyafeti, çarşamba serbest kıyafet lafını söyleyince hocamız, veliler "YUPPPİİ" dedi duydum. Nedeni kesin kirli kıyafet ve çamaşır yıkamak.

İyi bir aşçı olmaktır.

Yemek menüsü.  Okulda kahvaltı da olsa, bizimki evde de yemek istiyor sabah. İyi de yapıyor. Gelen menüye göre çalışıp sabah güzel bir kahvaltı yaparak çıkıyoruz. İlk dersi eminim aç bir Kuzey ile kimse işlemek istemez. Tost ve Süt fiks yanına eklerimiz oluyor:)))

Veli olmak Sabırdır.

Saat çalıyor.Saatimiz de Kuzey Tan'ın sevdiği müzikler ile sabah uyanma, kahvaltı etme, evden çıkma, uykuya hazırlık alarmları çalar. Yine de sabır ile yaklaşmak gerekiyor. Kuzey Tan arada beni uyarıyor. "Bir sabırlı olsan, bir sabırlı olsan" diyor. Arkada alarm Müzik fon oluyor.




1 yorum: