30 Haziran 2015 Salı

6,5'luk KUZEY TAN

"Kuzey Tan kaç yaşındasın?"
"6,5 yaşındayım."



Evet 6,5 yaş, 6 yaş basılıp bir gün geçtikten sonra olunan bir yaştır.

7 yaşa 1 gün kalana kadar devam edecek gibi geliyor. O kadar alışmışım ki dün yaz okulunda "kaç yaşında?" dediler "6,5" dedim.6,5 ne kardeşim, 6,5 ne diye kafamı vurmak istedim çıkışta:))

Tatil dönüşü deniz otobüsüne biniyoruz; "minik yolcu kaç yaşında?" dediler "6 dedik" arka koltuktan bağırıyor "6,5 yaşındayım 6 değil"

Bu 6,5 yaşındaki minik adam ne yapıyor?

*Çene Pabuç gibi hem de 43 numara. Nasıl bir susmak bilmeyen enerji. Kime çektiyse.  Arada da itirazlar, inatlar. 2yaş da neymiş si 6,5 yaş trip görün.

*Arabada radyoda duyduğu şarkıları kendine seçiyor." Bu benim en sevdiğim şarkı" bir de ona camdan dışarı bakıp kafa sallayıp bağıra bağıra eşlik ediyor. Bir ara caddeden geçerken camı açıp kolunu dışarı çıkarıp eşlik etmek istedi . Tabi ki izin vermedik. Geçen akşam bir restaurantta Telefondan kulaklık takıp dinlemek istedi, tamam dedik ve kulağında bağıra bağıra söylemeye çalıştı. Biraz söyleyince ikna ettik vazgeçirdik. çevreden özür dileriz:))

*Kokulara zaafı var. Güzel kokular önemli. baba mesleği diyelim:)) "Anne bu kokun çokçirkin git güzel koku sık" diyor.

*Ayvalık sarımsaklı arası gün batımını görünce " wooow aynı resimlerdeki, filmlerdeki gibi bir gün batımı tüm gün seyredebilirim" dedi. Gerçekten öyleydi.

*Palet , şnorkel ve gözlük ile alıp başını gidiyor. "Suyun altı inanılmaz bir dünya değil mi anne çok şanlıyız gördüğümüz için" diyor.

*Sırf tatilde Badavutta  tanıştığı Ceylin için tekrar aynı plaja Ceylin Cafe gittik . "Ona söz verdim gitmeliyiz" dedi ve tüm gün bekledi. Ya gelirse diye . Ceylin gelmedi ve o yarın yine umutluydu fakat biz Badavut yollarında patlayan lastiklerimizden dolayı götürmedik.

*Düğün sezonu ile anladık ki bizimki beyaz taşlı, gelinlik giyen güzellere aşık oluyor (bu yazdığımı ileride kızlar oğlumun aleyhine kullanabilir)

*Altın merakımız fazla, altın almak hediye etmek istiyor. Anneler gününde bana bir Kuzey Yıldız ı seçmiş. Çok anlamlı. Hem Kuzey hem Yıldız

*Karne hediyesi ona lego aldık, o da lego almak için biriktirdiği para ile 9 kişiyeyemek ısmarladı:)) "utanırım sen benim paramdan öde hesabı anne "diyordu.

*Nezahat Gökyiğit parkta keşif yapmaya bayılıyor. biz de peşinde. O izci başıymış biz yavru izci. onu takip etmemiz gerekiyormuş ama koşarak:))

*Kitap okumayı seviyor(du) tatil olunca sanki kitap okumak zor geliyor:(( 6 kitabı var yaz sonuna bitirmek için:))

*"Arkadaş olabilir miyiz?" diye her tanıştığı kişi ile arkadaş olmaya çalışıyor. çocuklar şokta. yanına bir bücür geliyor "arkadaş olabilir miyiz? "diyor. Deniz otobüsü yolculuğunda bir çocuğu bariz arkadaş olmak için kovaladı. bugüne kadar bir çocuk hayır demiş , o da yanlış anlamış sonra arkadaş oluşlar. ama Bu son deniz otobüsündeki arkadaş "evet" demeden arkadaş olma rekorumuzu zedeledi.

*Yaz okulunda kendi okulundan 6. sınıf  bir abi kuzey tan demiş ve tanımış , bu durum baba ile bize şaşırtıcı gelse de bizim adam "beni herkes tanır okulda" edaları ile bizi daha da şaşırttı.

*Yetişkinler için boyama kitabı aldık. Anne oğul boyuyoruz.

*Tatilde lunaparkta hep büyüklerin oyuncaklarındaydı gözü. Büyünce bu fazla adrenalin bağlılığı bizi korkutuyor.

*Hep bir yerlere tırmanıp atlıyor. Bunu basit çocuk hareketi gibi düşünmeyin bildiğiniz yetişkin için riskli olanları tercih ediyor. Tabi ki ortam yapma deyince geriliyor.

*En sevdiği oyuncakları LEGO lar. herkesten her şey için LOGO istiyor. Pazarlık noktası LEGO. Evimiz LEGO cenneti.

*Giyinirken takıntılar başladı. Kendi seçip giyiniyor. Parlak böcekli kahramanlı şeylere bayılıyor.

*Keyifine düşkün, "Ailetv den bir film açta, mısır patlatta keyif yapalım; Haydi çay demlede keyif yapalım; Küveti dolduralımda bir keyif yapayım ....




 
Biz bir voleybol oyuncusuyuz.Aslında daha yaşımız tutmuyor.  2yıl sonra
Saçlarımız nerede? Bu arda arada beyaz giyme günü, siyah giyme günü yapıyor.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder