29 Mayıs 2009 Cuma

7 AYLIK KUZEY TAN


7 aylık 9 kilo 70 cm boyuda neşesi yerinde bir bebek. Anne sütü ile büyüdü. 4. aydan itibaren özel ev yapımı meyve suyu içti. 6. aydan itibaren yoğurt, sebze çorbası yedi. Bu ayda kahvaltıya başladı. Yoğurtları meyveli. Çorbaları daha çeşitli.Peyniri sevmedi ama çorba ve yoğurt hastası.

6.aydan 7. aya geçerken birden Super MARIO moduna geçti. Emekleme denemeleri hızlandı. geri geriden ileri atılım gösterdi. Eğer elektronik bir eşya görürse saniyede bir metre gidiyor hemde ileri doğru.

Bir yerlere tutunup ayağa kalmaya çalışıyor. Yatağında ayakta yakaladık 2-3 kere. Yanımda yatarken bana tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. 3-5 sn duruyor. Şınav çekme pozisyonu alıp o pozisyonda uzun süre kalıyor. (evde sanki askeri eğitim var.)

Çok hareketli. Önündeki engelleri aşıyor. Yatağımdan düştü ama engel olarak koyduğum yastığın üzerine.

Ben işe giderken arkamdan ağlıyor. Asansörden 2-3 kez dönüyorum. Durumu anlatıyorum. İş dönüşü, beni görünce kucağıma hemen almazsam çok kötü ağlıyor.

Oda da yanlız kalmak istemiyor. Alışsın diye "ceecee" oyunu oynuyorum. (ceeecee sürelerini uzatarak işimi yapıyorum).

Geceleri uyanmadan uyuyan bebeğim artık 2-3 kez kalkıyor. kucağıma alınca hemen susuyor.

Babasına hayran.

Banyo yapmaktan çok mutlu oluyor. Aqua Pod çok kolaylık sağlıyor bize. Tabiki etrafında da bir sürü "vak vak" diyen ördek dolanıyor.Oğlum o ördekleride yemeğe çalışıyor.

Ayaklarını emiyor. Giyinmekten soyunmaktan hoşlanmıyor. Hep çıplak kalacak (resim böyle bir hikayeden)

26 Mayıs 2009 Salı

NASIL YANİİİİİ???


Oğlumu uyutmak için odasına götürürüm. Işığı kapatıp panjurları açarım. Dışarıdan süzülen ışıkta uyusun diye. Güzel melodileri söylerim kulağına usul usul ve emziririm. Hemen sorunsuz uyur.Doğduğu ilk günden beri sorun olmamıştır uykuları.

Şu anda bugune kadar olanların tersine: Kuzey Tan babasının kucağında televizyonda bangır bangır (benim bile huzurumu kaçıran bir seste) birde babasının süper sesi eşliğinde uyudu. Şebnem Ferah "sil baştan" da sakinleşti. Gülben başlayınca hemen gözünü kapayıp uyudu????İki şarkı bile dinleyemedi.

Nasıl yaniii .....babası bu işin sırrı ne? bundan sonra hep sen uyut bence:)Ben 15 dk da sen 5 dk uyuttun.
not:Resim cuma gece çekildi.

24 Mayıs 2009 Pazar

TOPRAK BEBEK (5 günlük) KUZEY TAN (7 aylık)

Bu hafta sonu Toprak bebeği ziyarete gittik. Kuzey Tan dayıları ile çoşmuş bir şekilde oynuyordu. Beni sadece acıkınca arıyordu hatta babasının elinde kaşık varsa beni bile görmüyordu. (babası ile aralarından su sızmıyor. Göz göze konuşuyorlar)

Cumartesi sabah doktor kontrolüüz vardı. Evimize yakın olan hastaneye sabah yürüyüşü yaparak gittik. Yeni doktorumuz aşılarında Rota nın bir doz daha yapılmasını istedi. Güzelce kontrol etti oğluşumu. Oğluşumda tüm şovunu sergiledi. Şınav çekiyor dedik. Hemen oğlum şınav pozisyonu aldı ve gösterdi. Sağı solu tekmeledi. Ama aşı olurken (pnömokok III) ağlamayan oğlum bu sefer ağladı. (doktordan değil bence çünkü son 1-2 haftadır oğlum zırlak oldu.)

Hemen ardından KUZEN Tan kimliği ile Toprak Kuzene gitti. Toprak bebeğide çok inceledi. Oğlumun asıl keyfi herkesin ilgi odağı olmak. Oğlum iki agucuka satıyor gülüşünü. Sonrada kucaklarda yorgunluktan uyuya kalıyor. (Uyku düzenini bozmadı, sadece gece geç yattı). Akşam yabancı bir evde korkmasın diye babası ile aramıza alıp yattık. Sabah kahkalarla uyandık. Elleri ile bir babasının yüzüne vuruyor bir bana vuruyordu. Aman aman açıkmış oğlum.

Toprak beyi görünce: Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini. Zor günlerin çabuk unutulduğunu. Güzel günlerin dudaklarda tebessüme hapsolduğunu. Tüm bebeklerin güzel olduğunu. Annemin aramızda 16 ay olan abimle beni nasıl büyüttüğünü. (Umarım ben doğunca benim yüzümden onu ihmal etmemişlerdir.).Zamanın hızla geçmesine üzüldüğüm gibi, dahada hızlı geçip Toprak ile Kuzey Tan nın beraber koşturacağı zamanları düşündüm.

Çok yorucuydu bu haftasonu, hemde çokkk.


Kuzenimin kucağında uyuyor.

Beşiktaş şampiyon olmaz mı, iki fanatik katıldı aralarına.

Toprak çok mutlu.

21 Mayıs 2009 Perşembe

YAZA HAZIRLIK ve KUZEY TAN



Ciciler aldık yaza hazırız.
Artık abi olduğumuzdan mıdır nedir? Birden çok büyümüşüz gibi geliyor.
Bakalım bu cumartesi doktor kontrolümüz var. Doktorumuzu değiştireceğiz. İlk defa başka bir hastaneye ve doktara gideceğiz. Bakalım memnun kalacak mıyız? Acıbadem Kozyatağı Rabia hanım. Durumu bidiririm.
Sonradan da yeni kuzeni ziyarete gideceğiz. Bakalım büyümüş mü? Aşağıda Kuzey Tan nın Kuzenine hastane ziyaretindeki hediyesi gözüküyor. Çok güzel bir sepet seker kurabiye aldı. ( tatlı yiyip tatlı konuşalım hesabı)
Bir hasır sepet arabası içinde çok hoş gözüken şeker kaplı kurabiyeler.
Anne notu: Uzun süredir gözüme kestirmiştim. Toprak yeğenim doğsun alacağım diyordum ve aldık. Çok hoş görünüyor ve şık. Tadına bakamadım. Bu cumartesi bakarım. Artık çiçek yerine bu hediye çok hoş oluyor. (diyabet hastalara olmaz) http://www.bonnyfood.com/



19 Mayıs 2009 Salı

KUZEY TAN, KUZEN TAN ; BEN DE HALA OLDUM


HALA oldum HALA. Dün saat 20:00 de hala oldum. Tontiş tontiş Toprak bebeğimiz geldi.
Kuzey Tan çeteyi büyütüyor. Artık O Kuzen TAN oldu. Toprak bebeği de hemen BLOG bebeği yaptık. http://oglumtoprak.blogspot.com/ annesi biraz kendini toparlayınca ona devredeceğim.
Şuan hepimiz çok yorgunuz. Kuzey Tan bile deliksiz uyuyor. Telefonla öğrendim yeni anne uyumuyormuş bir tek.

17 Mayıs 2009 Pazar

KUZEY TAN Bir Pazar Günü


Güzel bir pazar günüydü.
Yorgunum kısa notlar olarak yazacağım.Özür dilerim.

Yaklaşık 16 yıl önce üçümüz üniversitede tanışmıştık.
Büyüdük. Evlendik. Kalabalıklaştık.
Defne geldi. Kuzey Tan geldi. Şimdi Agustosta güzel bir kız daha gelecek.
Güzel bir pazar kahvaltısı.
Kuzey Tan emeklemeye çalışıyor. Halen geri geri gidiyor.
Defne ablası oynadı Kuzey Tan kardeşi ile. Oyuncaklarını paylaştı. (Oyuncaklarla biz oynadık daha çok. Çok eğlendik)
Defne, Kuzey Tan karşısında meyveleri çok büyük iştahla yedi. Kuzey Tan uzun uzun hayran hayran izledi.Emeklese yetişip oda yiyecek ama.....
Çok güzel bir balık akşam yemeği sonrası Kuzey Tan uyku saatinde evdeydik.
Yorgunuz.

Anne notu 1 : Alt resimde arka fondaki valize dikkat. Kuzey Tan valizi.
Anne notu 2 : Kuzey Tan yatakta deli gibi dönüyor. Ters yönde uyanıyor.




15 Mayıs 2009 Cuma

KUZEY TAN DER Kİ:

Hey nerdeyim ben burası neresi neden soğuk, nerde benim yüzme havuzum ve kişisel odam. Ayrıca burası çok gürültülü. Beni çağıran bayan "hadi oğlum gel" diyen bayan geldim ama sen nerdesin.Yakama kırmızı karanfil mi taksaydım. Beni tanır heralde. Dur saçımı başımı düzelteyim.
Amca amca senin ehliyet nerden. İlk kaşıkta bu olduysa biz bu yoğurdu nasıl bitiririz bilemiyorum. Anne şu makinayı bırakta beni temizle. Amcacım sen en iyisi şu kaşığı bana verde nasıl yenir göstereyim. arkadaşlarımın bloglarından öğrendim.
Bak arkadaş sen kaçmayacaksın. Kaçıp beni arkandan emekletme. Zaten daha emekleyemiyorum. Rezil etme beni herkese. Gel yanıma çırpınmadan. Tamam çok çok renklisin çok tatlısın ama benimde bir karizmam var. Bak kaçma, annem gözüme bakıyor elinde fotograf makinası ile emekleyeceğim diye beklemede.
AAA bunlar da nerden çıktı. Devamlı emdiğim ellerime benziyor ama yok değil bunlar farklı. Birde emmesi eller kadar kolay değil. 1,2,3 hoopp ağızıma. "cork cork cork" hımm tadıda güzel bunun. Ay çok yoruldum.1,2,3 hoop ağzıma "cork cork" çok yorucu yahu. 1,2,3 hoop "zoorrt" ay pardon zorlarken ayıp bişi yaptım. Özür dilerim arkadaşlar

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yürümeyi Bilmiyoruz ama Uçmayı Öğrendik


Mavi fonda uçmak buna derler.



Şuan Kuzey Tan uyumak için direniyor. Normalde 20.00 de uyuyan oğlum saat 21:00 olmuş "ııhhh ıhhhh" diye uyumuyor. Ben uyutmayacağım :( ya babası ya babannesi uyutsun bu seferde.AA babanın birden acil 1 saatlik telefon görüşme işi çıktı hayallah.
Tüm seslere kulağım kapalı şuan.

"Emzirsen uyur mu?" "hayır verdim uyumadı."

"Emzirsen uyur mu?" "Karnı tok."

"Emzirsen uyur mu?"" emmiyor lambayı seyrediyor"

Evet odasındaki lambaya taktı. onu seyrediyor ama ellemek için bağırıyor.
"Lambayı elletsek uyur mu?" "Amacımız gözleri açık uyutmaksa belki.:?!"

Uyumuş sadece gazı varmış.:))


10 Mayıs 2009 Pazar

ANNELER GUNUMUZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR


ANNELER GUNUMUZ KUTLU OLSUN.
OĞLUM BENİM RESMİMİ ÇEKTİ HEDİYE OLARAK.
ASIL KENDİSİNDEN GÜZEL HEDİYE VAR MI????

8 Mayıs 2009 Cuma

6 Aylık Kuzey Tan Ek Gıdalar 2: Sebze Çorba Yapılışı



Kuzey Tan'nın Sebze Çorbası Listesi. Doktorumuz "yemezse 2 gün bekleyin sonra tekrar deneyin" dedi. Sonra Kuzey Tan'a bakıp "kesin yer" dedi. Evet yedi. Hatta sınırlı veriyoruz diye ağlıyor.
Tabiki ilk günkü yüz ifadesi kötüydü ama her kaşığı geri çevirmiyordu.

1. hafta:
Tarif:
1/2 havuç
1/2 patates
½ tatlı kaşık pirinç
1/2 lt su


50 dk haşladıktan sonra, ince tel süzgeçten sadece suyunu süzün


8-10-12 kaşık arttırarak

2. hafta:
Tarif+1/2 tatlı kaşığı irmik


50 dk haşladıktan sonra, ince tel süzgeçten sadece suyunu süzün


12-15-20 kaşık

3. hafta:
Tarif+1/2 tatlı kaşığı irmik


50 dk haşladıktan sonra, tel süzgeçten ezerek geçiriniz.(püre)


20-40-60 ml


4. hafta:
Tarif+1/2 tatlı kaşığı irmik+1 tatlı kaşığı zeytinyağı+2 günde bir yeni sebze


50 dk haşladıktan sonra, Çatalla ezerek


40-60 ml

İZİNLİ SEBZELER:
kabak, kereviz,pırasa, biber, brokoli,brüksel lahanası


YASAKLI SEBZELER:
bamya,bakla,patlıcan, domates




daha sonra size Kuzey Tan'nın bir gününü yazacağım.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

6 Aylık Kuzey Tan Ek Gıdalar 1: Yoğurt Yapılışı


Yoğurt: (Mama ile)
...Aptamil 2, (3 ölçek kaşık)
...90 ml içme suyu (önceden kaynatılıp ılık hale gelmiş)
...Tepeleme doldurulmuş 1 tatlı kaşığı yoğurt (2-3 günlük) (doktorumuz çay kaşığı önerdi ama denedim tutmadı yoğurt)
...Yoğurt makinası (doktorumuz biberona mayalayıp sarmalayıp 40oC de tutarak yapabileceğimi söyledi ama o şekildede olmuyor.)

Yapılışı: Mama ve ılık su çok iyi karıştırılır. İyice çözünsün. Sonra yoğurt makinasının kabına alınır. Yoğurt eklenir yavaşca kaşıkla çırpılıp yoğurt yayılır. Yoğurt makinasına konur. Bizim yoğurt makinasında 3-3.5 saatte cok güzel yoğurt oluyor.
Bu kıvam için değişik oranlarda yoğurt ile süreler deneyerek yaptım. Tabiki yanında da kıvamını bildiğim normal süt ve yoğurt ölçeği ile çalıştım. Bu formülü buldum.

KUZEY TAN YOĞURDA BAYILIYOR.

3 Mayıs 2009 Pazar

Bilgisayar ve KUZEY TAN


Aaaa baba bu renkli ışıklı şeyi burda bırakmış. Dur yeni öğrendiğim yuvarlanma modunda suna ulaşayım. Sallan sallan dön. Sallan sallan dön. (Doktorum dönemiyorum diye dalga geçmişti birde. Bak nasıl dönüyorum)


Evet ulaştım. Baba daha gelmiyor. Sürün sürün popo havaya sonra yere oooo ulaştım az kaldı. İlerliyorummm


YAŞASIN.YAŞASIN ulaştımmm


Kurcala kurcala. Ay babamın sesi geliyor nasıl kaçacağım şimdi??????


Anneden Not: Kuzey Tan 1 hafta içinde çok ilerleme gösterdi. Dönüyor, az az ilerliyor. Tabiki doktorunun uyarısı işe yaradı. Yere halının üstüne yorgan ve pike serdim oyun alanı yaptım. Güvenle dönüyor.

Limon ve KUZEY TAN

Annesi Limonu soyar ve oğluna verir. Tek amacı ellemesi, incelemesi ve her şeye yaptığı gibi onuda en azından ağzına götürmesiydi.


Beklenmedik birşey oldu.


Parmağı ile dokundu korktu veya şaşırdı. Sadece dokunuyor ama tam eline almıyordu hatta elini başının üstüne kaldırıp vuruyordu kabuksuz limona.


Bugünmü böyle, limonamı böyle diye elma verdi hemen aldı ağzına götürdü. Kabuklu limon verdi onuda hemen ağzına fakat kabuğu soyulmuş limona HAYIR diyordu. Tadını da çok merak etti ki kendine yaklaştırdığı limonu ellemeden tattı.


Sonra daha bir cesaret ile elledi. Tekrar tattı. Annesinin onun için yaptığı çorbaya yüzünü ekşiten oğulda limonda tık yoktu. Anne yüzündeki o ifadeyi görmek ve Oğluna limonu tanıtmak için limonu kesip tekrar verdi ve bu sefer yüzünde küçük bir ekşitme.


Düşüncem oğlum Kuzey Tan limon ıslak ve yumuşak diye hoşlanmadı. Yakında ıslak sünger vereceğim eline bakalım ne yapacak.